Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o statečném Matějovi, který musel projít celý svět, aby našel své štěstí... Mladík Matěj (O. Mikulášek) se vydává do světa, aby potěšil svou milou Rózinku. Rozmazlené slečně se zatím žádný Matějův dárek nelíbil – nyní si vymyslela, že chce obří perníkové srdce z Obří Lhoty. Chytrá Janička (M. Vránová) z vedlejší vesnice pomůže Matějovi možná najít víc než perník od obrů... Pohádkovou komedii plnou písniček natočil v roce 1977 podle scénáře P. Šruta režisér M. Peloušek pro brněnské televizní studio. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Matěj se pro kapric nafrněné Rózinky vydá do světa k obrům pro to největší srdce z perníku. Netuším, kde projevil tu distributorem avizovanou odvahu, zato většinu (velmi krátké) stopáže projevuje neobyčejně rozvinutou naivitu, důvěřivost a natvrdlost. Přes to všechno se do něj na první pohled zamilovala z hrušky spadlá (zřejmě vystřižená scéna pádu na hlavu) Janička a zmatený chlapec se pak ještě motá v jednom papundeklovém lesíku o třech namalovaných stromech a jednom pařezu dalších dvacet minut (našeho času, takže pohádkového řádově týdny), než se z marastu svých zmatených citů vybabrá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V papundeklových kulisách se motá Matěj sem a tam než pochopí, že Rózinka je kráva nebeská, namyšlená, ale to trvá většině chlapů dlouho, a že Janička je ta pravá. Nakonec ani on sám toho moc nemusel udělat a projevit odvahu. Vlastně jednu ano. Vysmát se Róze do obličeje a poslat ji k šípku. K tomu mnozí chlapi odvahy potřebují dosti. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Matěj mnoho rozumu nepobral, naštěstí se mu ale přece jen rozsvítilo. Byť tedy Rózinku mohl klidně nechat, aby se spálila sama. Pohádka je celkově slabota. Laciné chudé kulisy, nicneříkající obsazení, tupý scénář. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

No to tedy byla opravdu nepodařená pohádka. Hlavní hrdina je naprostý hlupák a ty kulisy jsou děs, když k tomu přidáme ještě strašné písničky, tak je ta jedna hvězdička maximum a jen proto, že nerad dávám odpad. Vdolky, které byly odporné už napohled a k tomu pochvalný komentář "vespod kůrka, navrch kůrka", to byl vrchol. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama