Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paolo a Renato tentokrát slezou z plakátu prvního dílu Bláznivé komedie, aby je nepřelepili novinovou reklamou. Oba naši hrdinové způsobí opět spoustu zmatků, demolicí a především smíchu. Sami uvidíe, co tihle dva svedou jako provozovatelé aerotaxi, legionáři, nebo vánoční dědové. (Wlashack)

Recenze (66)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Na první pohled sice slabší, na druhou stranu některé scénky bych pomalu pasoval mezi top parodie akčních filmů. Takoví policajti na úvod, nebo v půlce cizinecká legie - to jsou fakt top zářezy a patří k tomu nejlepšímu, co jde u dvojky Villagio-Pozzeto vidět. Každopádně stějně jako jedničku, tak i tenhle druhý díl bych si zfleku dal za pár měsíců klidně znovu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Některé vtipy a scény jsou geniální (písek v botě, papež a rallye Dakkar), žel jich není tolik, zbytek tvoří vtipy trapné a často fekální (kolik se v tomhle filmu zarazí kolíků nějakému chlapovi do zadku, raději nepočítat). Dobré je, že si to nebere servítky před nikým a ničím a šije to nalevo napravo bez rozdělování, navíc v dnešní době přehnané politické korektnosti by tenhle film už nevznikl. Vlastně je takovým smutným svědectvím doby, když vezmeme, jaká tvůrčí svoboda byla i v této oblasti. Jinak si nelze nevšimnout, že v tomto dílu Italové kradou hodně z Zuckerových amerických parodií. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Zatímco jednička mě mile překvapila (dal jsem jí slušné ****), protože to byla opravdu vtipná komedie, kde trapného a vulgárního humoru bylo pomálu, zde je to úplně naopak. Tady se humor skládá jen ze zabodávání všemožných předmětů do zadnice, kopání do koulí a podobně. Ačkoliv i v jedničce se našlo dost scén, kde nebyla nouze o různé údery a destrukci, tam to fungovalo, zde je veškerá snaha o pobavení neuvěřitelně křečovitá, nevtipná a bohužel právě trapná. Je to trapné a je toho moc. Tohle je přesně ten druh vulgární italské komedie, kterou nemusím. No, dalo se to očekávat, že když byla ujetost v jedničce na snesitelné úrovni, tady to bude už jen horší. Jednotlivé příběhy (saniťáci, strážci zákona, aerotaxi, legionáři a vánoční dědové) jako celek nejsou dobré. Pár slušných momentů a hlášek film má, ale narozdíl od prvního dílu už ho v životě vidět nemusím. Aspoň, že je to oproti těm nejpříšernějším Villaggiovým počinům stále ještě koukatelné, ačkoliv v závěru jsem už sledoval hodinky a počítal každou minutu. Mimochodem, film několikrát vykrádá americkou Bláznivou střelu - šacování podezřelého, jízda všude možně z pohledu majáku na střeše policejního auta,... První díl byla povedená a velmi vtipná buranská komedie. Zařadil jsem si ji do filmotéky a rád se k ní budu vracet. To se o dvojce opravdu říct nedá. Na CSFD je mezi prvním a druhým dílem rozdíl jen o 4 procenta, ale ve skutečnosti je dvojka o celou polovinu horší než první díl. A na ten třetí si už raději netroufám... O český dabing hlavních postav se zde znovu postarali Václav Postránecký a Vlastimil Zavřel. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Platí praktický to samé jako u jedničky (i se skvělým dabingem Postráneckého se Zavřelem.) Akorát se tentokrát víc tlačí na pilu a zamrzí několik zbytečných vulgarit. Kvalita je krapet nevyrovnaná. Záchranářská a policejní část je poměrně slabá, letecká a vojenská je celkem solidní a závěrečná Vánoční je nejlepší (u té jsem se upřímně nasmál.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Titáni italské komedie Pozzetto (NÁSTRAHY VELKOMĚSTA) a Villaggio (série s Fantozzim) pohromadě v jednom filmu! Jedničku a dvojku jsme jako děcka sjížděli furt dokola, ale silně pochybuju, že by mě to bavilo i dneska. Jedničku a dvojku jsme jako děcka sjížděli furt dokola, ale silně pochybuju, že by mě to bavilo i dneska. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama