Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Tohle nechci snad ani vidět znovu! :-D Neboť to je film, při kterém nás byl dvakrát napomínat pan uvaděč v kině v rodném městečku... nicméně tata byl v tak velkém amoku zábavy, že mu řekl, že je to snad komedie a dál jsme se řezali smíchy dál! V takových případech"řezali" znamenalo téměř doslovně, neboť jsme jeden druhého smíchy tloukli do stehna! Takže ne řezali, ale vlastně tloukli smíchy! Jooo, poznalo se na druhý podle přetrvávající bolesti, jak komedia byla veselá... :) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Ak dáte dokopy dvoch predstaviteľov talianskeho absurdného humoru Renata Pozzetta, ktorý prejde film s jedným výrazom na tvári (asi ako Vlastimil Brodský) a Paola Villaggia, ktorý proste hrá svojho Fantozziho, tak to nemôže dopadnúť zle. Keď je dobrý scenár. A tu bol. Dvojka týpkov, ktorí sa snažia zamestnať, kde sa dá a všade spôsobujú katastrofu. Nechápem, ako taká dvojka zamestnancov môže ešte dýchať. Ja by som ich utĺkol lopatou už dávno. Ale ono je to celkom zábava, keď sa to deje niekomu inému. Príjemná oddychovka, more dobrých scénok a hlášok. (Podej mi whisky. Ná, ožer si hubu, notoriku.). Keď hrali tých mafiánov a v podstate každý dvojúlohu, tak to bola extra prča. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Série s účetním Fantozzim byla v 90.letech už nesnesitelná. Bláznivá komedie je přece jenom o dost lepší, i když má stejně primitivní styl humoru, který sedne jen malému procentu lidí a zbytek znechutí. Některé vtípky jsou opravdu neuvěřitelně trapné (až jsem se styděl), ale pár jich je povedených a nemůžu říct, že bych se nezasmál, ba naopak. Pohřební část je vážně drsná, ale suverénně nejlepší. Navíc na to není Villaggio sám, ale má skvělého parťáka Pozzetteho (v českém dabingu výborný Postráněcky se Zavřelem.) ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Už dávno som sa tak nezasmial, ako počas sledovania tejto komédie. Tam kde si títo dvaja komedianti robili akože svoju robotu a nehľadiac na ostatných, tam som sa skoro popukal od smiechu. Škoda len toho konca, resp. pár desiatok minút pred koncom. Ku koncu filmu sa už réžia vybrala cestou ala bežné problémy oboch protagonistov, na štýl Fantozzi I., ale to už nejako smiešne nebolo. Škoda, mohla to byť jednička.... ()

AsylumFan odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný, neinteligentní humor, za který by se nemusel stydět ani Zdeněk Troška. Při některých "humorných" scénkách se člověk cítí tak trapně, že se musí červenat místo tvůrců. Film rozhodně potěší početnou skupinu příznivců Kameňáků a Tele Tele. Chytřejším divákům nejspíš značně zvedne krevní tlak. - Hnus - 10 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama