Reklama

Reklama

Vitajte vo svete adrenalínového športu, akým sú preteky dragsterov, špeciálnych automobilov prispôsobených pre pretekanie na krátku vzdialenosť s pevným štartom a veľkým zrýchlením. Film prináša doteraz neznámy príbeh priateľstva a rivality dvoch dragsterských legiend, automobilových pilotov Dona „The Snake" Prudhomma a Toma „Mongoose" McEwena. Dvaja kamaráti z Južnej Kalifornie navždy zmenili tvár dragsterských pretekov v dosahovaní najvyššej akcelerácie automobilov a stali sa najznámejšími rivalmi v histórii tohto nebezpečného adrenalínového športu. Film sleduje ich pretekárske začiatky, sponzorskú zmluvu s firmou Mattel, prvé veľké športové úspechy aj veľké osobné či životné prehry. (TV JOJ)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobové materiály prostříhané s novými záběry, novinové titulky, a hlavně opakující se záběry na startovní semafor, pár vteřin top speed a brždění s padáčky, hodně kouře, občas nějaký ten výbuch. Pro fanoušky motosportu možná zajimavé setkání, ale ačkoliv se film snaží načrtnout i rodinné zázemí obou závodníků (jež je tvořeno tím "nejzajímavějším, pohlednou Ashley Hinshaw, již jsme mohli vidět svlečenou v Cherry), zůstává spíš povrchní a jednotvárnou podívanou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film ďabelských závodu a šílených stroju ale většinou se jen mumla o ničem a závody jsou staré záběry. Chybí tomu pořadná dávka adrenalinu napětí a skvělé akce největši škoda nevyužiti filmu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě takoví Rivalové z prostředí dragsterů. Líbily se mi ty autentické záběry ze závodů, příběh mě zas až tak nenadchnul. Pro nadšence tohoto amerického závodění ale určitě povinnost. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Vlastně úplně poslední motoristická sportovní kategorie, kterou jsem znal doposud pouze z obrázků .. a to je třeba ocenit ... ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Američania chceli tiež Rivalov zo svojho autmobilového prostredia. Tento sa však nepodaril tak ako životopis Nikkiho a Jamesa. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Viem si vcelku dobre predstaviť, že pre nadšenca do dragsterov ide o udalosť porovnateľnú s Rivalmi, ale ak vám prezývky závodníkov z titulu filmu nič nehovoria, tak radšej prepnite na iný kanál. Film totiž nemá čo ponúknuť pre diváka, ktorý sa nachádza takpovediac mimo kruhu, a okrem toho zamrzí archaickým spracovaním - 2013? Ja že ide o vec z osemdesiatok! - a povrchným scenárom, ktorý pendluje od Hada k Mungovi a väčšmi ich zaujíma prekonávanie spoločných i individuálnych prekážok. Nejaké tie veľké reči, dvojica manželiek, ktorá robí väčšinou krovie a nezáživné herecké výkony ústrednej dvojice tejto snímke tiež nepomáhajú. Bodíky naviac za zapojenie nejakých tých dobových materiálov, ale inak ništ moc prevratného. ()

Reklama

Reklama