Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního jsou skvělou ukázkou italské bláznivé komedie, které jinak moc nemusím. Bohužel se to stejné nedá říct i o dalších dílech této série, které jdou od desíti k pěti. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Ten film má skvělé gagy od začátku do konce. V 80.letech moje nejoblíbenější komedie. Další díly série se tomu bohužel nevyrovnají ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bravurní komedie, při které se snad ani nedá nesmát. Paolo Villagio je dokonalý představitel ušlápnutého úředníčka a jeho rodinka vypadá skoro "lépe" než rodina Addamsova.. Naprosto úžasné a skutečně vtipné gagy. Jednoznačně nejlepší film ze série o Fantozzim. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem se u tohoto filmu popadal za břicho, teď už vyvolává jen skromný úsměv na tváři. Alespoň, že tu chybí trapnost posledních dílu s Fantozzim. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem se smál takřka nepřetržitě. Hodně gagů ale hraje s momentem překvapení - pokud film již vidíte podruhé, tak to až tak vtipné není. Mnohé scény ovšem takřka zkultovněly. V práci jsem slyšel říkat, když se blížil konec pracovní doby: "jdeme dělat Fantozziho." S Villagiem se mi ovšem už žádný jiný film nelíbil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je nejlepsi ze serie filmu o ucetnim Fantozzim. Paolo Villaggio je proste buh a pro roli ucetniho se snad narodil. Fantozziho rodinka je taky uchvatna, hlavne dceruska se mu dost povedla. Od zacatku az skoro do konce jsem se smal. Nektery hlasky jsou nezapomenutelny a do toho spousta naprosto silenejch gagu, ktery nejsou trapny, coz je u podobnejch komedii vyjimka. Bohuzel konec to zkazil. Poslednich zhruba 15 minut moc vtipnejch neni, takze to nakonec na plne hodnoceni nebude. Tak po druhem skouknuti musim tu hvezdicku pridat, bavil jsem se i u zaveru. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Přestože miluju komedie všech druhů a subžánrů, zahanbeně přiznávám, že ty italské mi vůbec nic neříkají. Stavím je na stejnou úroveň jako třeba Troškovy Kameňáky. Ale v prvních Malérech pana účetního se to přece jen občas zatřpytí nějakou perlou. Třeba hned úvodní gag s hromadným úprkem účetních z pracoviště je povedený, neustálé záměny Fantozziho dcery s opicí jakbysmet. 40% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se smál od začátku až do konce a ještě nějakou chvíli po :). Paolo Villaggio je zkrátka neodolatelný a jeho komediální talent nezná koncí. Na odreagování perfektní volba a všem můžu jen a jen doporučit..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V 11. minutě 2. poločasu Fantozzi konečně pochopil." Při sledování fotbalu mám podobně svižný reakce, ale při práci s dálkovým ovladačem jsem žabař. Fantozziho domovní rekord 380 přepnutí za 26 sekund je prostě nepřekonatelnej. Stejně jako jeho útok v kopcích při cyklistickým Cobram cupu. Jinak jsem se ovšem ukrutně bavil při pracovním zápalu italských úředníků, kráse Fantozziho rodiny a při snaze hlavního hrdiny vypnout manželku dálkovým ovladačem. Taky to občas zkouším, ale mám na to evidentně slabý baterky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi, tzn. na konci 80. let, se mi tahle bláznivá komedie opravdu líbila, nicméně musím konstatovat, že je to humor lacinějšího ražení, poněkud infantilní, myslím, že si ho zkrátka užijí spíš odrostlejší děti a teenageři. Je to jeden z případů, kdy je procentuální hodnocení ovlivněno do značné míry nostalgií a věkovým profilem uživatelů. Některé gagy jsou skvělé i dnes, ale při některých se už ošívám, jsou zkrátka na hranici trapnosti. Celkový dojem: 60 %. První díl série nicméně ještě má nepokryté kvality, poslední dva díly klesly do propasti nevkusu... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít ten koktejl z Cobram Cupu, královská etapa TdF by byla nedělní vyjížďkou po obědě.. Nejmenší procento trapnosti ze všech dílů série o účetním Fantozzi. Nutno dodat, že většina mužů má při sledování fotbalu podobnou rychlost reakce na partnerku jako Hugo.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film poprvé viděl před 20 lety v kině (kruci, to to letí), málem jsem se počůral, jak jsem se smál... Já vím... poslání filmu: 0; umělecký přínos: tak nic; režie, střih, kamera atd. taky žádná sláva... Ale lidi, teď.. po mnoha letech jsem jej viděl nedávno v TV znovu.... a já se zase smál a hlavně bavil a relaxoval a bylo mi dobře. Ten film je zábava, tak své hlavní poslání vlastně splnil, tj. pobavil.. A když píšu tyhle řádky, vybavuje se mi přitom anticyklista Fantozzi (některé gagy s cyklovýletu byly převzané z geniálního francouzského filmu Cvokové) a cukají mi koutky, chvěje se mi bránice a je mi dobře. A to je dobře :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Překvapivý sled scének obsahující porci absurdního humoru. Na tohle se asi ještě někdy podívám. Občas jsou to situace skutečně jako ze života, ale většinu času jsem jen zíral, co se to na obrazovce děje. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dobré gagy se sice najdou, ovšem série komedií s tímto pánem mi nikdy k srdci nepřirostla. 50%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na sociálny rozmer filmovej série o účtovníkovi Fantozzim upozornil v jednom svojom komentári užívateľ MIMIC. Práve toto trefné a presné upozornenie ma donútilo si niektoré filmy o série si zopakovať. A naozaj nejde len o sled bláznivých scén, ako som si ich pamätal z detstva, ale zároveň ide o kriticko - sociálny komentár doby, korporátnych zamestnancov a ich šéfov a majiteľov. Pre tých predstavujú ich naničhodní podriadení len obťažujúcich otrokov, ktorým sa dá nariadiť čokoľvek. Obťažujúce príkazy sa otroci snažia zľahčiť, aby im ich šéfovia po zistení podvodu mohli zase rozkazy sťažiť atď. Typickou je scéna s bicyklovaním posadnutým šéfom. Žiaľ, ako tu mnohí píšu, množstvo vtipov zachádza za hranicu trápnosti, len aby si udržal film široký divácky ohlas. Preto, napriek výstižnej kritickej linke, predstavuje celok len lepší priemer. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Najvydarenejsia cast zo vsetkych casti o uctovnikovi Fantozzim, ktore som videl a tych casti je naozaj dost. To, ze je najvydarenejsia, vidiet aj na hodnoteniach inych uzivatelov CSFD a nie je to ani prva ani posledna. Nechapem, ako to bolo mozne, ze sa tvorcom podarilo tak vtipne natocit tuto cast a pritom tie starsie alebo novsie tak pokazit, pretoze väcsinou su najlepsie pri inych filmoch vzdy tie prve casti. Ked Fantozzi zo seba robi totalneho idiota, niekedy je to az tak prehnane, ze to uz nie je smiesne, aj ked v detstve mi asi vsetky casti boli smiesne, ale v tejto bol ten humor vydareny. Scena z ovladacom, umytie podlahy a nasledny pad, nevera manzelky u pekara, dovolenka na lyziach v lete, zaludocne problemy, hladomorna, nuteny maraton na bicykloch - automat s plechovkami Coly, vylet na lodi - trubenie do tvare, vybuch lode - vsetko bolo super. O nieco slabsia bola scena s pismom na oblohe SEF JE VUL, ale inac toto je jedina cast, ktora ma u mna 5 hviezdiciek aj vdaka nostalgii z detstva... 07.01.2011 _______ Paolo Villaggio - (Ugo Fantozzi) +++ Gigi Reder - (Fillini) +++ Plinio Fernando - (Mariangela Fantozzi - dcéra) +++ Milena Vukotic - (Pina Fantozzi) +++ Pietro Zardini - (Fonelli) +++ Hudba: Fred Bongusto +++ ()

Reklama

Reklama