Reklama

Reklama

Hra o kámen

  • USA Stone Games

Obsahy(1)

Dokumentární film Hra o kámen sleduje absurdní maloměstské drama, které propukne v severočeském městě Nový Bor poté, co místní radnice odhalí na městském hřbitově pomník osmi zavražděným sudetským Němcům. Šedesát let vytěsňovaná minulost náhle vypluje na povrch a už není cesty zpět. Na příběhu starosty Nového Boru a místního lídra strany Zemanovců sledujeme spor, jež rychle překročí hranice města a směřuje v tragikomických peripetiích k závěrečné volební bitvě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

HenryS. 

všechny recenze uživatele

Fascinující náhled na syntézu hnědého vlastenectví českého stavícího se proti hnědému němectví na příkladu politicky neuspokojeného pejskaře. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma, dobře natočený dokument, v němž dokumentarista neleze do záběru, nehraje na city a nikomu nic nevnucuje. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Původ obětí zůstává neobjasněn, a tak není zcela zřejmé, pálí-li novoborského pejskaře kamenný monument oprávněně. Nicméně naskýtá se nám pohled na další z řady pohotových populistů, co si též přišli přihřát polívčičku. ()

Jacques1 

všechny recenze uživatele

Co Hra o kámen nabízí, je důkaz, že každá veliká politická událost nebo změna, nakonec vždycky začíná u nějakého toho pejskaře :-). ()

frmoll 

všechny recenze uživatele

Měl jsem štěstí, že jsem byl zrovna na promítání, kde následovala debata s režisérem, takže mi bylo objasněno mnoho nejasností a začal jsem o filmu přemýšlet trochu jinak. Film vlastně vedle onoho pomníku ještě silněji reflektuje českou politiku a člověk se nestačí divit, že stejné pudy jako v regionální politice fungují i v celostátní. Doporučuji. 80% ()

Nightmure 

všechny recenze uživatele

Měla jsem možnost zúčastnit se debaty přímo s režisérem a myslím, že bez ní bych film nedokázala pochopit zcela a tudíž bych hodnotila asi trošku jinak. Avšak jelikož jsem se na věc mohla podívat i z autorovat pohledu, hodnotím tak, jak hodnotím ;). ()

Reklama

Reklama