Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po třiceti letech u velké společnosti odchází pan účetní Ugo Fantozzi do důchodu. Energický smolař, který je schopný dostat se během několika minut do více potíží než většina ostatních lidí za celý život (vždyť ani ten odchod do důchodu s tradičním dárkem na rozloučenou v podobě zlatých hodinek neproběhl bez potíží), má náhle spoustu volného času a ve své činorodosti hledá způsob, jak zaplnit všechny ty všední dny nového života. Pomáhá manželce Pině s nakupováním, v roli chůvy se stará o vnučku Ugu, vydá se na cestu do Benátek, učí se golf. Jenže nic z toho mu nepřináší patřičné uspokojení. Postupně se z něj stává hypochondr a je na tom už tak špatně, že ani nechce využít příležitost k sexuálnímu dobrodružství se svou bývalou kolegyní a objektem svého dlouholetého sexuálního snění, slečnou Silvani. Nakonec se rozhodne, aby neumřel nudou, zfalšovat své osobní dokumenty a získat novou práci. A to znamená nejen spoustu nových malérů, ale také výzvu pro jeho manželku Pinu, která se rozhodne přijmout další práci, vedlejšák, aby mohla platit svému šéfovi za to, že přijme Fantozziho do práce a dostane ho tak z domu. A když ani to nevyjde, jsou na řadě další, ještě zoufalejší opatření. A to znamená..další maléry pana účetního. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio je starý, tudíž musí jít Fantozzi do penze či pan účetní do důchodu... Snímek má dva různé názvy a titulní postava se v penzi nudí. Ale nudí se i diváci, kteří snad mají dost dívání se stále na to stejné... ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Bohužel už jen opakování starých vtipů,všem co neznají doporučuji Maléry pana účetního,tam vše dovedeno do dokonalosti ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování stále ještě nabízí alespoň záblesky starého dobrého Fantozziho, což se o dalších dílech už říci nedá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento diel je nielen streštený, čo sa dalo čakať, ale aj rozpačitý. Líči Fantozziho peripetie po odchode z firmy na dôchodok. Niektoré pasáže stoja za pozretie („vec v kočíku", jazda na bicykli... bez sedačky), ale inak... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle uz je jen takovej slabej odvar prvnich dilu. Nicmene i tak se tu najde par uchylnejch stupidnich gagu, ktery pobavi. Villaggio je furt ten samej chudacek a vratil se i zbytek obsazeni. Navic tentokrat i dej docela drzi pohromade a nerozpada se na jednotlivy sceny. Teda aspon ne tolik v porovnani s jinejma dilama. Takze zasmat se u toho da, ale vetsinou to je krec. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Blbost.Villaggio používá snad jen dva vtípky: z a) situace, kdy řekne třeba něco jako "svět je plný lásky a míru" a vzápětí spadne na dům vedle něho bomba a za b) někdo si omylem něco vrazí do prdele...tohle stačí na jeden film, ale ne na asi 50, které tenhle blázen "natočil"! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Italské komedie mají v mém filmovém srdci své místo a patřičnou váhu, ovšem co se Villaggia týče by to byla váha až moc a to srdce by mi mohlo spadnout až do slipů. I když gagy v některých částech filmu jsou slabé a ohrané, tak ty ostatní tenhle mínus zcela smazávají. Možná že by film stál takzvaně „za prd“ nebýt dokonalého dabingu Stanislava „Vinetou“ Fišera v jehož pojetí se i v českých krajích obyčejné pořekadlo „ty vole“ stává dokonalým monologem. No a ještě typický úvod před každou částí filmu. Dost specifický druh humoru co neosloví každého a film jako takový nedělá nijak vyjímečným na mě ovšem zabírá. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Vsechny vtipny, ktere zaznely v predchozich dilech zaznely opet i tady a zazni urcite jeste tolikrat, kolikrat se dalsi pokracovani natoci. Tohle uz ne-e ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento Fantozzi je ešte stále celkom dobrý, dá sa na ňom zasmiať ale nie je to ten starý Fantozzi, ale nasmejete sa. Chýba tomu však iskra. Opäť nespočet gagov a vtipných scén, niektoré menej vtipnejšie, niektoré viac. Účtovník Fantozzi hneď na druhý deň čo odíde do dôchodku už premýšľa, čo bude robiť. Aj tak treba zatlieskať, že po toľkých dieloch sa ešte nájde pár scén, z ktorých budete mať od smiechu slzy v očiach. Najviac asi opäť okrem Paolo pobaví opička - Fantozziho dcéra. Paolo Villaggio bol jednoznačne jeden z najlepších zahraničných komikov 20.storočia. Bláznivá talianska komédia o tom, že dôchodok v prípade pána účtovníka neznamená odpočinok, ale len veľa nových malérov. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Z celej série o Fantozzim mám chuť napísať komentár práve k tomuto filmu, pretože práve v ňom tvorcovia bravúrne zdôraznili to, čo chceli jasne artikulovať už na samom začiatku - že tu totiž nejde len o crazy komédiu (s takzvaným lacným humorom, pri ktorom sa však váľame od smiechu, takže zrejme až tak celkom lacný asi nebude), ale o crazy komédiu so silným sociálno-kritickým a spoločensko-satirickým zameraním, takže nečudo, že nám častokrát pri úsmeve zamrzne sánka s pocitom, že sa dívame na nevydarenú komédiu. V ktorej komédii si nejaký pán účtovník popletie opicu s vlastnou opič... vlastne dcéruškou a o niečo neskôr celkom vážne zdelí manželke, že si ju veľmi váži? A v ktorej nejaký účtovník šialene slintá v pornokine a zároveň je ochotný pracovať za podmienok, že si sám bude platiť za možnosť zdarma pracovať? A v ktorej...? Toto nie je debilná komédia o idiotovi s trápnym humorom. To je skvelá komédia, ktorú si veľmi vážim. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ale jo, šestý díl se trošku vrací do starých kolejí. Lepší příběh, více vtipů - a to dost lepších vtipů či vtipných scén. Fantozzi dokonalý jako vždy. Nějaké hluché místo se zde také najde. Přesto dobrý nadprůměr. Konec filmu byl převtipnělej - a tak to má být. Hodnotím na 65% = *** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento díl do celé série prostě nezapadl, ale vzhledem k poetice tohoto dílu by bylo hodnocení odpad příliš kruté. * ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný, skvěle zahraný, a navíc skvostná charakteristika doby, dvou běžných osob, které vévodí pozoruhodný tvůrčí duch Paolo Villaggio. Tenhle film řadím mezi jeho nejvydařenější, navíc není jen sociálně-kritickou komedií, ale i trochu hořkým filmem o problémech stáří, odchodu osob, co celý život pracovali v jednom podniku, do penze, s níž si většina osob, takhle žijících nevěděla hlavně dříve (kdy byla povinná práce, ledacos se dělalo přes člověka, nebyly roboty, atd.) - rady. V dnešní době, kdy dost lidí neví co je to pracovat, a 8,5 milionu občanů CR žije jen ze sociálních dávek, tak těžko asi řadu scén chápe. Proto asi zde nižší hodnocení, ale není náhoda, že prakticky každý rok i tenhle film patří mezi ty komediální filmy, o které se perou i české televize, jen aby je mohly vysílat. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Paolo Villagio s tou svou postavou vyzkoušel vše možné i nemožné, takže potíže stárnutí ještě působí poměrně věrohodně. Zajímalo by mě, jestli si úplně uvědomuje, že téměř vždy vykrádá předchozí díly a v určitých momentech je ta doslovnost až trapná (prostě kopírák). Jinak vše při starém, brutální humor a několik hraničně nechutných scén. Kdyby Villagio příliš netlačil na pilu a nechtěl rozesmát za každou cenu (a to je smutným faktem, že jsem se občasně nudil), byly by ty jeho komedie daleko sympatičtější... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nie nudné, nie nezábavné, ale iskra tomu jednoznačne chýba. Vtipné scény sú vystriedané takými, kde sa vám úsmev síce trocha zdvihne, ale nejaké kŕče od smiechu len tak ako v predchádzajúcich dieloch nechytíte. ()

Reklama

Reklama