Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Nový dokumentární seriál sleduje zblízka a intenzivně události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách. Režisérka Linda Kallistová Jablonská a scenáristka Irena Hejdová si hrdinky svého „docusoapu“ vytipovaly v konkurzu, který ČT vyhlásila na počátku roku. Čtyři mladé ženy spojuje termín porodu v roce 2012, ale jejich postoj k mateřství a k dítěti, ani postavení ve společnosti nemůže být odlišnější. Něžně i syrově zachycuje filmový štáb okamžiky radosti i strachu „čtyř v tom“: farmářky Miky, samoživitelky Lucie, manažerky Věry a rozvojové pracovnice Petry. Spolu s nimi prožil televizní štáb klíčové události kolem narození jejich dětí, které teď uvidí i televizní diváci.

Oblíbený dokumentární seriál se vrací se čtyřmi novými hrdinkami. Nejblíž porodu je televizní producentka Kamila z Brna. Plánuje, že na mateřskou místo ní nastoupí její nekonvenční manžel Martin. Lesbicky orientovaná fotografka Kristýna z Prahy bude muset spoléhat jen na sebe. Dítě počala neplánovaně s kamarádem a partnerku momentálně nemá. První miminko čeká i osmnáctiletá gymnazistka Bára z Mostu. Spolu s přítelem Mílou tak procházejí dosud nejtěžší zkouškou svého života i vztahu. Jediná Veronika z pražských Běchovic už jedno dítě má – je na mateřské s nevyléčitelně nemocnou dvouletou Amálkou. S manželem Martinem čekají první společné miminko...

Čtyři nové hrdinky, čtyři nová těhotenství. Třicetiletá Češka Pavla s britským přítelem Markem a synem Aryonem žijí v malém městečku Frome. Chystají se na domácí porod, který je v Anglii zcela legální a státem podporovaný. Veronice z malé vesničky od Jihlavy je teprve dvacet osm let, ale čeká už své čtvrté dítě. Romana a Denise má ze dvou předchozích vztahů, tříletého Míšu pak z aktuálního vztahu s o něco starším Milošem. Kateřina je dětská lékařka se zkušeností z přítomnosti u mnoha porodů a s manželem Radkem právě čeká své vysněné první dítě. Společně zároveň staví dům ve valašské vesnici, v níž žijí i Radkovi rodiče a babička. Evě je třicet osm let a filmovému osvětlovači Vaškovi téměř šedesát. Ve středočeských Senohrabech spolu vychovávají sedmiletého syna Vítka a roční dceru Leontýnku a těší se na nečekaný přírůstek v podobě dvouvaječných dvojčat.

Čtyři těhotenství, čtyři porody, čtyři ženy v tom a čtyři tatínkové, kteří se nebojí žít svou roli naplno. Nová řada populárního dokumentárního seriálu dává v ještě větší míře slovo také otcům a jejich pohledu na příchod dítěte do rodiny. Hrdiny a hrdinkami jsou čtyři manželské páry z řad fanoušků předchozích řad seriálu. Dva tátové jdou na rodičovskou dovolenou, dva jsou tradičními živiteli rodiny. Seriál se tentokrát méně zabývá kvalitami porodnictví u nás a více se zaměřuje na měnící se role uvnitř současné rodiny. Před kamerou se letos narodily všechny čtyři děti. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama