Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Nový dokumentární seriál sleduje zblízka a intenzivně události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách. Režisérka Linda Kallistová Jablonská a scenáristka Irena Hejdová si hrdinky svého „docusoapu“ vytipovaly v konkurzu, který ČT vyhlásila na počátku roku. Čtyři mladé ženy spojuje termín porodu v roce 2012, ale jejich postoj k mateřství a k dítěti, ani postavení ve společnosti nemůže být odlišnější. Něžně i syrově zachycuje filmový štáb okamžiky radosti i strachu „čtyř v tom“: farmářky Miky, samoživitelky Lucie, manažerky Věry a rozvojové pracovnice Petry. Spolu s nimi prožil televizní štáb klíčové události kolem narození jejich dětí, které teď uvidí i televizní diváci.

Oblíbený dokumentární seriál se vrací se čtyřmi novými hrdinkami. Nejblíž porodu je televizní producentka Kamila z Brna. Plánuje, že na mateřskou místo ní nastoupí její nekonvenční manžel Martin. Lesbicky orientovaná fotografka Kristýna z Prahy bude muset spoléhat jen na sebe. Dítě počala neplánovaně s kamarádem a partnerku momentálně nemá. První miminko čeká i osmnáctiletá gymnazistka Bára z Mostu. Spolu s přítelem Mílou tak procházejí dosud nejtěžší zkouškou svého života i vztahu. Jediná Veronika z pražských Běchovic už jedno dítě má – je na mateřské s nevyléčitelně nemocnou dvouletou Amálkou. S manželem Martinem čekají první společné miminko...

Čtyři nové hrdinky, čtyři nová těhotenství. Třicetiletá Češka Pavla s britským přítelem Markem a synem Aryonem žijí v malém městečku Frome. Chystají se na domácí porod, který je v Anglii zcela legální a státem podporovaný. Veronice z malé vesničky od Jihlavy je teprve dvacet osm let, ale čeká už své čtvrté dítě. Romana a Denise má ze dvou předchozích vztahů, tříletého Míšu pak z aktuálního vztahu s o něco starším Milošem. Kateřina je dětská lékařka se zkušeností z přítomnosti u mnoha porodů a s manželem Radkem právě čeká své vysněné první dítě. Společně zároveň staví dům ve valašské vesnici, v níž žijí i Radkovi rodiče a babička. Evě je třicet osm let a filmovému osvětlovači Vaškovi téměř šedesát. Ve středočeských Senohrabech spolu vychovávají sedmiletého syna Vítka a roční dceru Leontýnku a těší se na nečekaný přírůstek v podobě dvouvaječných dvojčat.

Čtyři těhotenství, čtyři porody, čtyři ženy v tom a čtyři tatínkové, kteří se nebojí žít svou roli naplno. Nová řada populárního dokumentárního seriálu dává v ještě větší míře slovo také otcům a jejich pohledu na příchod dítěte do rodiny. Hrdiny a hrdinkami jsou čtyři manželské páry z řad fanoušků předchozích řad seriálu. Dva tátové jdou na rodičovskou dovolenou, dva jsou tradičními živiteli rodiny. Seriál se tentokrát méně zabývá kvalitami porodnictví u nás a více se zaměřuje na měnící se role uvnitř současné rodiny. Před kamerou se letos narodily všechny čtyři děti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (58)

neneka 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument/seriál! Osudy čtyř hlavních hrdinek mě chytly od prvního momentu, takže na každý další díl se vždy těším. A řekla bych, že určitě nebudu sama, komu by se líbilo případné časosběrné pokračování. Každá hrdinka je svá, jejich odlišnosti snad ani nemohly být vybrány lépe, ale vše se skvěle doplňuje, takže ta mozaika, kterou vytvářejí, je barevná a pro diváka, myslím, hodně zajímavá. Čím víc podobných projektů, tím líp :) 28.1.2013 A je tu pokračování - osudy dalších párů - stejně zajímavé a zrovna tak netrpělivě očekávané, díl od dílu.. Jen tak dál :) (2014) ()

Riley 

všechny recenze uživatele

No což. Sice bych to taky nenazývala dokumentem, ale reality show, kdy divák voyersky sleduje ,,utrpení,, druhých. (1. ,,Podnikatelka,,, která neúspěšně předstírá, že je děsně kůl - a má za přítele arogantního, povrchního hňupa. 2. Žena, která neúspěšně předstírá, že je šíleně chytrá a skvělá a přitom se nechala zbouchnout od prvního Etiopana, kterého potkala a teď se špatně skrývanou radostí sleduje, jak se ,,nedokáže,, začlenit do jiného stylu života. 3. Holka, která rozhodně nepředstírá vůbec nic, ale je chudák tak naivní, až je mi jí líto. 4. Statkářka, od které se všechny ostatní můžou lecos naučit.). A možná jsme trochu hyeny. Ale já to naprosto žeru - ten náš výkvět národa. Nebo jsme takový všichni? ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Něco takového už považuju spíš za reality show, ale docela obdivuju, jaký uragán diskuzí s tím ty autorky dokázaly rozpoutat a jak načechraly vášně. Že by spousta lidí najednou měla pocit, že za každou cenu musí někomu fandit? Posuzovat, odsuzovat? Nebo že to jako má ukazovat, jak to má s tím přiváděním dětí na svět "správně bejt"? (Párkrát jsem sama sebe nachytala na švestkách, že na ně někdy koukám a taky vlastně už přísně kritizuju, hodnotím a vesele vnitřně posuzuju... no a pak mi to přišlo jako strašná blbost...) Na co? Co mě na tom baví nejvíc je, jak se podařilo naznačit tu mnohotvárnost situace související s rodičovstvím, kdy vlastně totéž nikdy nemůže znamenat totéž. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tam chybí jedna zástupkyně šedého průměru - žena kolem třicítky, vdaná nebo s partnerem (nemyslím, byť sebesympatičtějšího, černocha ani přiteplalého Slováka) chodící denně do a z práce .... vím, že to je nuda :-), ale vyvážilo by to ten vzorek téměř ....extrémistek. Jinak mě to baví a s holkama to docela prožívám. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Výborný, zajímavý dokument, ve kterém vidíme různé životní situace spojené s narozením dítěte. Docela mi tam nesedí Věra. Je jasný, že by bylo blbý kdyby tam měly všechny ženy těžký život, ale Věra je pravý opak. Korunu tomu dává její přítel, který podle mě žije trošku mimo realitu. Mám z docusoap hrozný pocit úzkosti. Hlavně z příběhu Petry. Je na ní vidět, jak si myslí, že udělala chybu s Ábelem, který to má taky dost těžké. Pak taky příběh Lucky, která to má v životě prostě na hovno, ale hezky to zvládá. Proč tomu někdo dává odpad nechápu, určitě se na dokument podívejte. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (5)

  • Před kamerami České televize přišly na svět čtyři děti – Sophia, Jonáš, Josífek a Isabelle Capri. Všechny čtyři rodičky i jejich partneři souhlasili s natáčením u porodu, a tak je v seriálu možné vidět i náročný porod koncem pánevním či porod císařským řezem. (ČSFD)
  • Během natáčení otěhotněly a postupně porodily i autorky seriálu Linda Kallistová Jablonská a Irena Hejdová, a také manželka kameramana Davida Cysaře Kristina. Ve štábu se za kamerou narodily celkem 4 děti. (ČSFD)
  • Seriál vznikal devět měsíců, od května 2012 do ledna 2013. (ČSFD)

Reklama

Reklama