Reklama

Reklama

Paolo Villaggio hraje roli Ciottoliho, nešťastného novináře, který chtěl spáchat sebevraždu, dokud nezjistil, že vyhrál v Novoroční loterii. Svůj vítězný tiket dobře schová ve svém psacím stroji a odejde z domu oslavit své štěstí. Když se vrátí zpátky, stane se tragedie - všechen nábytek je odstěhován výběrčím daní, včetně psacího stroje. Samozřejmě se pokouší získat ho zpět i za přehnanou cenu na dražbě. Ovšem, tiket tam není, ale může být v kterémkoli jiném podobném stroji, které byly prodány v to ráno. Film vypráví příběh Ciottoliho, který hledá svůj miliónový tiket, ohrožován berňáky. Konec je absolutní překvapení. (Butterfly Video Entertainment)

(více)

Recenze (56)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vyhrál jsem v loterii je tisíckrát bláznivější film, než všichni Fantozziové dohromady. Sice si moc nepamatuju, o čem byl děj (děj opravdu není v tomto typu snímku důležitý), zato vím, že jsem brečel smíchy a padal z křesla po celou dobu trvání filmu... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak Paolo tady není až taková nulka jako jinde. Spíš zažívá řadu smíchuhodných událostí v honu za psacím strojem, který ukrývá výherní los. Dokonce chybí i Paolova osudová bohyně Anna, která ho vždy ponižuje a zesměšňuje. Cílovým centrem všech nejdrsnějších nehod není Paolo, ale jeho sousedi na který Paolo vždy z gracií sobě vlastní snese nějakou tu pohromičku. Děj asi nemá cenu nějak pitvat je to spíše sled jednotlivých scének. Závěrečné finále se odehrává na prknech, které znamenjí svět ve kterým psací stroj během několika minut změní snad stokrát majitele a stejně jako ve filmu Taková malá bestie nám k tomu hraje kankánek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne takovej naklad, jak jsem cekal. Villaggio dela svoje klasicky Fantozziovsky gagy a co si budem povidat, kdyby tohle byl film o ucetnim, vyslo by to nastejno. Vtipu tu je halda, spousta jich je docela vtipnejch, ale nemuzu si pomoct, hlavni hrdina tu je uz za prilis velikyho dementa s ohledem na to, ze to vlastne nema bejt pan ucetni. Ale tech 90 minut jsem se dobre bavil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zhodnotil by som to tak, že boli oveľa lepšie, ale aj oveľa horšie komédie s Paolom Villaggiom alias Fantozzim. Táto je naozaj priemerná. Samozrejme aj tu sa nájde zopár naozaj nezabudnuteľných komických situácií, ale opäť od toho nemôžete čakať veľa. Príbeh je síce zaujímavý, ale potenciál nevyužitý. Zápletka filmu vôbec nie je zlá, ale so spracovaním je to už horšie. Ho vinto la lotteria di Capodanno je typická komédia dvojice Neri Parenti - Paolo Villaggio a tak sa dá už dopredu tušiť, že sa nebude jednať o veľmi inteligentný humor a počet úderov do rozkroku alebo do hlavy tu bude pekne vysoký. Nie je to ale zase tak zlé, iné Villaggiove filmy sú oveľa horšie, tu nie je úroveň trápnosti ešte tak vysoká a vulgárne vtipy tu našťastie nenájdeme. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to z mého hodnocení příliš nezdá, tak mám Villaggia opravdu rád a jeho snímkům se rozhodně nevyhýbám. O účetním Fantozzim jsem viděl snad vše, co existuje. Tohle se mi zdálo o chloupek lepší. Vtípky jsou totiž kupodivu poměrně rozmanité. Nejednalo se však o nic, díky čemu bych se v křečích válel po podlaze. Proběhlo snad pouze několik úsměvů. Slabé 2 hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy.Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gagman Villaggio a jeho komedie na podobné či vysloveně stejné brdo. Jednou za čas ale dokáže pobavit. Vyhrál jsem v loterii je jen dalším sledem jednotlivých skečů, nic víc, nic míň. Většinou jsou scénky  jen úsměvné, ale taneční finále v divadle, různé formy likvidace sousedské rodiny a zejména devastace soukromé sbírky sběratele historických artefaktů stojí minimálně za fajnové tři hvězdy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio v další ztřeštěné komedii o smolaři, na kterého se po sérii neúspěšných sebevražd, přeci jen usměje štěstí. Kdo má rád komedie s panem účetním, zaručeně se pobaví. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Nova tento film ponižuje (jak je zvyklá) tím, že filmem zaplácává noční a raní vysílání. Ať si to zaplácává svými vlastními pořady nebo přihlouplými kriminálkami. Navíc věřím že by ho lidé viděli radši, než stokrát omývané americké komedie apod. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je špičková a obsahuje vynikajcí gagy, u kterých jsem prskal smíchy (sebevražedné pokusy, Paolovo rozčilovaní.) Usilovné hledaní pravého psacího stroje, už mě ale tolik nebavilo. Zasmál jsem se tedy hodněkrát, ale čásť v ústavu nevidomých mi připadala už trochu přes čáru. Taky humor nemusel po celou dobu stát na různých pádech apod. Místo toho bych ocenil vtipnější převleky. Celkově mám pocit, že si scénárista s tím moc nevyhrál a celé to postavil na geniálním Paulovi. Ale skutečně bych lhal, kdybych řekl, že jsem se nesmál. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Ale tenhle film s Paolo Villaggiem mě moc nepobavil. Pořád dokola se opakující vtípky už prostě nepůsobí tak vtipně, jak by měly. V podstatě vlastně všechny filmy s Villaggiem jsou postaveny na stejných a obměňujících se scénách, takže pro jeho fandy to je stejně dobrý. Já jsem sice jeho fanoušek taky, ale radši si pustím Maléry pana účetního nebo Bláznivou komedii. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Paolo Ciottoli je neuvěřitelný smolař a blbec, takový druhý Fantozzi. Sérii neúspěšných pokusů o ukončení svého ubohého života přeruší ve chvíli, kdy se dozvídá, že jeho los vyhrál ve státní loterii 3 miliardy lir. Ciottoli výherní los ukryje do starého psacího stroje, jenže když se následujícího dne vrátí domů, šokovaný zjistí, že byl vystěhován a jeho věci propadly do soudní dražby. Problémem je, že ve stejné dražbě bylo vydraženo několik úplně stejných psacích strojů, a tak se Ciottoli vydává od jednoho majitele k druhému a snaží se najít ten svůj stroj. Na los si ale dělá zálusk i jeden mafián, kterému Ciottoli dluží peníze...Zápletka filmu vůbec není špatná, ale se zpracováním je to už horší. Jak jsem vyhrál v loterii je typická komedie dvojice Neri Parenti-Paolo Villaggio, a tak se dá už předem tušit, že se nebude jednat o inteligentní humor a počet úderů do rozkroku nebo do hlavy tu bude pěkně vysoký. Není to ale zase tak zlé, jiné Villaggiovy filmy jsou mnohem horší, zde není úroveň trapnosti ještě tak vysoká a vulgární vtipy tu naštěstí nenajdeme. Jelikož se ale všechny Villaggiovy komedie podobají jako vejce vejci, gagy se dají předvídat a plno jich už bylo použito v předešlých filmech. Tak jako tak, docela jsem se bavil. Do červených čísel ale tento film nepatří...P.S. V českém dabingu propůjčil Villaggiovi hlas Petr Oliva, což byla trochu nešťastná volba. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Neri Parenti /Malery pana Ucetniho, Navrat pana Ucetniho/ natocil sympaticku taliansku komediu s vybornym Paolo Villaggiom v hlavnej roli. Villaggio je tuna hlavnou hviezdou a prakticky sam taha film, ale ide mu to, rezia je na urovni, dalogy vyborne a je to humor europskej proveniencie, nie je to precenovana americka Blazniva dovolena. I ked je pravda, ze v 80. rokoch to bol dobry film. Jo, keby sa taketo komedie tocili teraz, no ale uz sa asi tych kvalitnych europskych komedii nedockam. Teraz valcuje tak akurat Blbowood aj s celym Sandlerom na cele : 90 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrý komediálny film, ktorý dosahuje svoj cieľ, teda rozosmiať ľudí. Ak máte radi ságu Fantozzi, bude sa vám páčiť aj tento film. 6/10 ()

Reklama

Reklama