Reklama

Reklama

Stíny svobody

(festivalový název)
  • Velká Británie Shadows of Liberty (více)

Obsahy(1)

Na otázku, kdo hlídá hlídacího psa demokracie, odpovídá dokument o současných amerických médiích paradoxně. Média jsou ovládána globálními korporacemi, které pečlivě střeží své ekonomické zájmy. Snímek o krizi investigativní žurnalistiky, cenzuře ve zpravodajství a možnostech nezávislejšího a adekvátnějšího přístupu k informacím ukazuje, kdo rozhoduje o tom, co a jak se o událostech ve světě dozvídáme. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

MoTeelka 

všechny recenze uživatele

Média mají obrovskou moc ovlivňovat svět a zároveň jsou i ona sama občas manipulována velkými korporacemi. Tak, jak přistupujete k tomuto sdělení, budete přistupovat i k samotnému filmu. Pokud kulíte oči a doteď jste o ničem takovém netušili, film vás bude po celou stopáž překvapovat. V opačném případě však nemá příliš co nabídnout. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Po projekci ze sálu vystřelila jakási mladičká divačka a už po cestě do hospody jsem zaslechl, jak nadšeně volá kamarádce: "To si měla vidět, bylo to o tom, jak média lžou o Bushovi a tak...". Je jistě záslužné, že je to dokument, který dokáže otevřít mladému divákovi oči (mně je naopak zavřel, omlouvám se pokud jsem chrápal) , ale pro kohokoliv, kdo ví, jak fungují dnešní média, film neříká absolutně nic nového. A to staré je navíc podáno naprosto nezáživnou formou. Můžete Moora právem vinit z manipulace s fakty, ale ten aspoň ví, jak natočit film, který diváka nenudí. Přečtěte si radši Ubavit se k smrti, tam je to všechno podáno lépe. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama