Reklama

Reklama

Fantozzi ve škole

  • Česko Ja ne spík Ingliš aneb Fantozzi ve škole (více)

Obsahy(1)

Bláznivá komedie o tom, jak je nelehké učit se cizí jazyk, ale jak je příjemné vrátit se prostřednictvím školy do dětských let. Pojišťovnu, ve které pracuje Sergio Colombo, převezme britská společnost, a on je nucen naučit se anglicky... Místo dovolené ho čeká letní jazykový kurz. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to klasický Fantozziho přitroublý film na který se ale docela příjemně divá, které možná a zejména potěší hlavně děti, protože s nima je tam velkej parťák. Možná ale pár vtipů děti nepochopí, nebo možná už také jo v dnešní době, ale asi se těm vtipům nepobaví tolik jako dospělí. Takže je těžké určit pro koho vlastně film je. I tak se na to ale nechá docela koukat. Stárne a je to znát. Čím starší, tím horší filmy návraty do svých původních rolí. Už nemá takový elán a celkově je to taková flákárna. Jenže je to prostě Fantozzi. Tři hvězdičky jsou si myslim docela dost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak spatny, jak to vypada podle vetsiny hodnoceni, to nebylo. Nastesti sem vedel, ze tohle neni film o Fantozzim, fakt by me zajimalo, kterej idiot tohle vymyslel. Ale postavy jsou si dost podobny. Villaggio je tu uz ultra starej, snazi se o svy tradicni gesta a moc mu to nejde, ale par foru se mu povedlo. Neni to nic extra, ale nenudi to a dokaze to pobavit. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Taková mistifikace v názvu - POZOR! Ne, že by mi to vadilo, ale tohle nemá co dělat v souvisejících filmech o Fantozzim. Je to o jiné postavě, kterou ztvárnil Paolo. Taky vcelku zábavná, ale ne natolik. A jelikož to má místy dosti hluchá a nezáživná místa, hodnotím průměrem. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle je jako co? Hloupa italska komedie o nicem, kterou je zbytecne davat v kine, v televizi nebo distribuovat na nosice. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Roztomilé a hezké. Druhá životní postava geniálního Villaggia - pojišťovací agent Sergio Colombo. Leč vyjímečně dosti vyschlé na Paola..?! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá rodinná komedie z Itálie, ve které Paolo je jen obyčejný pojišťovák (žádný Fantozzi), který se má cestou do Británie naučit angličtinu. Zabrouzdalo se tu i do intimnějších vod překvapivě na to, že to je částečně film pro děti. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja už ani neviem, ku koľkej komédií Paoloa Villaggia pridávam komentár (každopádne do doby tohto komentáru, som ich videl 19). Táto je jedna z najmenej známych a cez to všetko je jedna z najlepších. A dlho som o nej ani nevedel. To, že mi tak snímka učarovala je možno tým, že som ju videl prvý krát na Štedrý deň a prežíval som fajn deň. Mal by som však varovať, že český názov zavádza, pretože Paolo Villaggio tu nehrá postavu Fantozziho. Bláznivá komédia o tom, ako je neľahké učiť sa cudzí jazyk, ale ako je príjemné vrátiť sa prostredníctvom školy do detských rokov. 62 ročný Sergio sa ocitne pred úlohou naučiť sa anglicky. Cestuje do Oxfordu, kde sa zúčastňuje intenzívneho jazykového kurzu. Hneď na začiatku však zdesene zistí, že musí do školských lavíc zasadnúť so spolužiakmi, mladšími o päťdesiat rokov. Po sérii najrôznejších dobrodružstiev sa však nielen naučí anglicky, ale získa aj nových priateľov medzi deťmi. Svojrázne vyjadrovanie mladých talianskych žiakov a žargón ich rodných teritórií sú napokon ďalšou jazykovou oblasťou, s ktorou sa Sergio úspešne vysporiada. Humor snímky vyplýva hlavne z grotesknej role, v ktorej sa ocitá dospelý hrdina. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pana Účetního mám rád. Tohle mi posloužilo spíš jako kulisa k práci. Skoro sic nebylo poznat že 80tá léta jsou dávno fuč. Co ale bylo poznat je vyhořelost Paola Villaggia a natahovanost stopáže mizernými frky. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná italská komedie, která kromě několika humorných scének nabídne také zamyšlení. P.S.: Český distributor je nejspíš idiot aneb ne všechny postavy, jenž hraje Paolo Villaggio, se jmenují Fantozzi.;-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Devátý díl této série. Mým hodnocením je to na stejné úrovni jako předchozí díl číslo 8. Příběh je celkem solidní, vtipné scény jsou rozporuplné - některé dobré, některé horší. Fantorzzi dokonalý jako vždy. Ve výsledku horší průměr. Na jedno podívání to bohatě stačí. 45% = ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal o několik řádů horší sračku, ale já se slušně bavil. Není to sice nic extra, ale film příliš nenudí a na několika místech jsem se i zasmál. Příjemné překvapení. Jen takové menší post scriptum: český překlad názvu filmu je naprosto debilní. Tohle nemá se sérií Fantozziho nic společného, kromě toho, že se zde v hlavní roli vyskytuje Paolo Villaggio, který je, věřte nebo ne, stejný smolař. Myslím že název filmu ,,Neumím anglicky´´ by byl maximálně dostačující, jestli by však o film s tímto názvem někdo zavadil je dobré téma k diskusi. Lepší * * ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Docela mě potěšilo, že nešlo o klasickou crazy komedii, jako je většina Villaggiových filmů. Tahle komedie je spíš taková roztomilá a zanechá lehce nostalgickou náladu. Dávám 80% a můžu vřele doporučit. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tento snímek nepatří do série o účetním Fantozzim (což se pozná už podle toho, že je o dvě třídy lepší), podezřívám českého distributora z toho, že jméno této figurky do přeloženého názvou použil jen pro to, aby film Paloa Villagia lépe prodal. Mám slabost pro "jazykové filmy," ve kterých se postavy učí cizí jazyk, pokud možno angličtinu, tenhle patří mezi ty lepší. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Fantozziho příběhů už je tolik, že je docela problém se v nich vyznat. A že neumí anglicky? Popravdě, přiznejme si. Co Fantozzi umí, že? :-) Škola inu není jeho hobby a jeho kousky tady patří spíše k podprůměru. 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Villaggio nám zestárl a jeho humor není už tak ztřeštěný (naopak, z větší části v souladu s Villaggiho věkem jakoby dospěl), tohle je spíše o sebeuvědomění a sebevyrovnání staršího člověka s tlakem, který je na něj nakládán jak ze strany zaměstnavatele, tak jeho "high" rodinky - rozmazlené dcery a zpanštělé paničkovské ženy. Docela k pousmání, trochu k zamyšlení a Sergia Colomba vám místy spíše bude až líto, než aby vás rozesmával, navzdory všem prvoplánovitým vtípkům (kdy Sergia něco mlátí do hlavy, nebo on sám někam upadne - i když jeho výstup z auta před britskou jazykovou školou mě pobavil), kterých je, snad aby jsme si připomněli na Villaggiovu zlatou éru, plno. Není to vůbec špatný film, naopak, je příjemný a tak trochu oduševnělý, ale v žádném případě nelze očekávat dalšího Fantozziho, ač se nás o tom debilní český název idiotského distributora snaží přesvědčit. S Fantozzim to opravdu nemá vůbec nic společného. Snad jen Villaggiho typický škleb, když ho rozrajcuje nějaká ženská :-). ()

Reklama

Reklama