Reklama

Reklama

Fantozzi ve škole

  • Česko Ja ne spík Ingliš aneb Fantozzi ve škole (více)

Obsahy(1)

Bláznivá komedie o tom, jak je nelehké učit se cizí jazyk, ale jak je příjemné vrátit se prostřednictvím školy do dětských let. Pojišťovnu, ve které pracuje Sergio Colombo, převezme britská společnost, a on je nucen naučit se anglicky... Místo dovolené ho čeká letní jazykový kurz. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja už ani neviem, ku koľkej komédií Paoloa Villaggia pridávam komentár (každopádne do doby tohto komentáru, som ich videl 19). Táto je jedna z najmenej známych a cez to všetko je jedna z najlepších. A dlho som o nej ani nevedel. To, že mi tak snímka učarovala je možno tým, že som ju videl prvý krát na Štedrý deň a prežíval som fajn deň. Mal by som však varovať, že český názov zavádza, pretože Paolo Villaggio tu nehrá postavu Fantozziho. Bláznivá komédia o tom, ako je neľahké učiť sa cudzí jazyk, ale ako je príjemné vrátiť sa prostredníctvom školy do detských rokov. 62 ročný Sergio sa ocitne pred úlohou naučiť sa anglicky. Cestuje do Oxfordu, kde sa zúčastňuje intenzívneho jazykového kurzu. Hneď na začiatku však zdesene zistí, že musí do školských lavíc zasadnúť so spolužiakmi, mladšími o päťdesiat rokov. Po sérii najrôznejších dobrodružstiev sa však nielen naučí anglicky, ale získa aj nových priateľov medzi deťmi. Svojrázne vyjadrovanie mladých talianskych žiakov a žargón ich rodných teritórií sú napokon ďalšou jazykovou oblasťou, s ktorou sa Sergio úspešne vysporiada. Humor snímky vyplýva hlavne z grotesknej role, v ktorej sa ocitá dospelý hrdina. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jojo, trochu nostalgicky vzdychám nad klasickými Fantozziovými řehtačkami, které jsou asi nenávratně v trapu, protože nemohu napsat v prdeli. Je to škoda. U tohoto snímku jsem se sice občas pousmál, ale to bylo vše. Na konci mi dokonce bylo trochu smutno. Pokud o toto autorům, šlo, volám bravo!! Pokud mohu volat na překladatele původního názvu, volám.“Jdi tam, kam zmizely Fantozziho řehtačky /viz výše/. Ten překladatel je totiž definitivní blbec. Zřejmě ani film neviděl, jinak by postřehl změnu příjmení i rodiny. Kdy už v Česku zakážeme tyhle laciné triky, které mají jen nalákat diváka na známé jméno v titulcích? Ach jo. A tak sbohem Fantozzi, který se zde jmenuješ Sergio Colombo. Celkově však jde a dobrý film. Jenže tak nějak jsem zvyklý pana Villagia hodnotit jako komediální vzor a zde tedy on i všichni tvůrci naprosto propadli. 191220108745/9020 ()

Reklama

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Tak tohoto filmu je opravdu škoda... Téma znělo slibně, mělo v sobě potenciál, který byl ovšem trestuhodně zabit a zaplácán trapnými hláškami a již 100x omletými "pravdami". Je to škoda, protože párkrát (hlavně zpočátku) jsem se upřímně zasmála. Pak už jsem se jen nestačila divit, jak někdo může z vtipného a svým způsobem aktuálního fimu, který tak hezky začal, udělat tak stupidní blbost... Škoda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Villaggio nám zestárl a jeho humor není už tak ztřeštěný (naopak, z větší části v souladu s Villaggiho věkem jakoby dospěl), tohle je spíše o sebeuvědomění a sebevyrovnání staršího člověka s tlakem, který je na něj nakládán jak ze strany zaměstnavatele, tak jeho "high" rodinky - rozmazlené dcery a zpanštělé paničkovské ženy. Docela k pousmání, trochu k zamyšlení a Sergia Colomba vám místy spíše bude až líto, než aby vás rozesmával, navzdory všem prvoplánovitým vtípkům (kdy Sergia něco mlátí do hlavy, nebo on sám někam upadne - i když jeho výstup z auta před britskou jazykovou školou mě pobavil), kterých je, snad aby jsme si připomněli na Villaggiovu zlatou éru, plno. Není to vůbec špatný film, naopak, je příjemný a tak trochu oduševnělý, ale v žádném případě nelze očekávat dalšího Fantozziho, ač se nás o tom debilní český název idiotského distributora snaží přesvědčit. S Fantozzim to opravdu nemá vůbec nic společného. Snad jen Villaggiho typický škleb, když ho rozrajcuje nějaká ženská :-). ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nechápem prečo išiel tento film do distribúcie pod hore uvedeným názvom, keď s fantozzim nemá nič spoločné, no nič veď na názve až tak nezáleží. o čo teda ide? o veľmi slabú komédiu s mnohými hluchými miestami a pasážami, ktorá si pozornosť určite nezaslúži, lebo ide o zbytočnú stratu času, ktorý by ste mohli radšej venovať charitatívnej činnosti. ()

Zajímavosti (2)

  • Dům, ve kterém se odehrával kurz angličtiny, se nachází v Surrey v Anglii a jmenuje se Chilworth Manor. (SONY_)
  • Navzdory českému distribučnímu názvu nejde o další „čistokrevný“ díl Fantozziho. Villagiův hrdina se zde jmenuje jinak (Colombo) a není účetním. (charles3)

Reklama

Reklama