Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální italská komedie s Paollem Villaggiem v netradiční roli učitele. Chybou počítače přechází učitel Marco (Paolo Villaggio) do jiného města. První den ve škole nachází jen školníka a pár "prtů". Jeho třída je skoro prázdná, protože děti se raději poflakují někde na ulici. Marco má nelehký úkol. Musí děti najít a přimět, aby do školy začaly chodit. Snaha se nakonec vyplatí a Marco si získá úctu i obdiv malých rošťáků. Jenže je z podivných důvodů znovu přeložen jinam... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Komedie plná drsného "nápolitanského" slangu, vtipných situací i velmi vážného tématu.. Jedná se vlastně o takovou sociální kritiku "jižních Italů"-jejich života, chování a přístupu k "severním Italům", kteří táhnou ekonomiku země-věčné výtky, sváry mezi oběma skupinami. Jak moc může spustnout jih, když sever přivírá oči a nechce vidět realitu.!!! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Kupodivu po všech školních filmech originální nápad, jak na tohle téma a navíc s humorem pohlédnout. Film táhne Paolo Villagio, bez něhož by z něj zbyla sotva polovina - jenom těch detailů na jeho tváři, přičemž vždycky je na co koukat. Pohoda, lehká, mírná, bezstarostná zábava. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Slabší tři hvězdičky. Ke kladům filmu patří pěkný výkon P. Villaggia a to, že jsem se při filmu několikrát od srdce zasmál, jako by se mi připomněly ty nejlepší italské komedie 50. a 60. let, jenže - mělo to k nim dost daleko a skutečně se to zas blížilo sérii filmů o panu účetním. Satchmova píseň měla navodit snad trochu sentimentální náladu, ale nějak mi sem neseděla - a celé mi to připadalo trochu jako remake Panu učiteli s láskou v provedení malých dětí. Kde byly ostatní ročníky a učitelé? To mi zas připomnělo novácký seriál Ulice, kde taky jako jediná profesorka gymnázia vystgupovala paní Maciuchová... Ale vidět se to dalo, ne že ne... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cau profesore neni dalsi vymastena komedie ala pan ucetni. Tady se spis jede podle klasickyho principu trpelivej spravnackej ucitel a trida plna parchantu. Ale prekvapive, i kdyz je tohle tema uz hodnekrat provareny, tady to pusobi originalnim dojmem. Deticky jsou sice extra protivna hromada sracu, ale dokazou pobavit a Villaggio mistama ukazuje, ze snad i umi hrat. Celkove docela odpocinkova zabava, ale za nejakou uzasnou komedii bych to neoznacil. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama