Reklama

Reklama

Luke a jeho příběh

  • USA The Story of Luke
Trailer

Pětadvacetiletý autista Luke žije v opatrovnictví svých prarodičů. Po smrti babičky se mu však zhroutí svět, neboť je i se svým senilním dědečkem přidělen do péče pochybných příbuzných, kteří s nimi nemají vůbec žádnou trpělivost. Před odchodem do domova důchodců stihne dát starý muž Lukovi poslední radu: "Sežeň si práci. A ženu. Postav se na vlastní nohy. Buď chlap!" Luke tak poprvé v životě stojí před posláním. Musí začít hledat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl problém si zvyknout na obličejovou mimiku hlavního hrdiny, ale to se podalo a pak už jsem tomu klukovi jen fandil a fandil. Hrozně příjemný film, vůbec netlačil na nějaký dojímání nebo humor, plynul si prostě jak život a bylo to hodně fajn. Nejvíc se mě líbilo co řekl Luke na konci v autě svýmu strejdovi, protože jestli pointa celýho filmu byla aby se stal z Luka chlap, tak tou poslední větou to pro mě potvrdil, protože to co se mu stalo s Marií se stane s holkou snad každýmu z nás a pak jde právě o to jestli se zachováme jako frajeři nebo jako kreténi a Luke vstoupil mezi frajery. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně milý a pozitivní snímek ze života autisty. Je hezké a zároveň trochu smutné sledovat lidi s určitým postižením (ať už fyzickým či naopak psychickým), že jejich chuť do života a snaha něčeho dosáhnout je mnohem intenzivnější, jak u "normálního" člověka. Příběh je to jednoduchej, ze života řekl bych, a proto je poutavost znak opravdové kvality. A Lukův příběh mě připoutal k obrazovce od začátku až do konce. Lou Taylor Pucci předvedl hodně atypické, ale skvělé herectví. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pohodový úsměvný film, který se nesnaží mermomocí v divácích probudit lítost, přestože jde o příběh autisty. Za to palec nahoru. Kdo ale vybral do hlavní role herce, který na to jednoduše nemá, to by mě zajímalo. Luke díky tomu působil spíše jako přeafektovaný transexuál, což poněkud znevažuje dobrý zážitek. Příběh sám o sobě je ale moc pěkný, lidský, nepřitažený za vlasy. I autista může mít své sny, chtít pracovat a "screw" :-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý, milý a příjemný film, to ale neznamená, že se jedná o nějaký vysloveně povrchní snímek. Luke to sice nemá v životě rozhodně jednoduchý, ale je to kluk, který se i se svým handicapem snaží udělat maximum pro to, aby byl jeho život happy. Ačkoliv mně byl Lou Taylor na začátku vizuálně nesympatický, tak jsem po počátečním rozladění zjistila, že to byl vlastně geniální tah ve výběru herce pro tuhle obtížnou roli. A jelikož jsem měla možnost poznat pár lidí trpících různými formami autismu, tak jsem byla příjemně překvapená, jak jí dokázal věrohodně zahrát, včetně té třepotající se ruky. Koho bych asi vystřihla, tak to byl Zack, protože jeho role mi tam vůbec nesedla. Jinak se Alfonsovi Mayovi podařilo vyloudit na mojí tváři pár úsměvů. Například v závěru mě tak fascinovala Lukeho kravata tak, že jsem si musela rychloposuvem vrátit pár titulků a jeho závěrečná hláška byla taky skvělá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No dyť jo. Z čeho si dělat starost. Luke je sice autista, ale rád by si našel holku, První mu dala košem, ale podle jeho slov jich na světě je ještě 3,7 miliardy, takže jedna se určitě najde. Lou Taylor Pucci Luka zahrál moc hezky. Lidsky, obyčejně a přesně tak bláznivě, jak bych si představoval. Sice Luke není žádný génius a nebo naopak Forrest Gump, ale zase Vám na požádání uvaří 24 jídel, které ho naučila babička. A to stojí za to v rámci tohoto filmu ochutnat, no ne? ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama