Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (301)

Joostas 

všechny recenze uživatele

Velmi fádní,rozpačité a nudné. Pokud má nějaký dokument být srozumitelný,a téma boulevaru by měl být ten případ,i jinde než u nás,pak to vážně nevyšlo.Pohled na zřejmě hypomanického člověka trpícího maniodepresivitou válícího se ve slipech na kanapi byl k neunesení dlouhý.Film postrádal jakékoli známky profesionality,vtipu nebo dynamiky. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přepnul jsem na to náhodou a tak neuvěřitelně mě to bavilo, že jsem se na to musel dodívat. Podotýkám, že nečtu bulvár, naprosto mě nazajímá svět celebrit a nevím kdo je Pavel Novotný. No ale mě tak neuvěřitelně bavilo, jak ten Pavel Novotný Klusákovi nabíjí na totální smeče, jak ze sebe dělá čím dál většího pitomečka a ještě je na to hrdý, že mě strašně zajímalo kam až to zajde, a jak velkého idiota ze sebe před celým národem dobrovolně udělá. Čili teď už vím kdo je Pavel Novotný :DDDDDD A nevím jestli ta jeho žena je chudák, nebo taky pitomeček. Možná obojí. Samotný dokument je velice kvalitní, otevírá mnoho témat, nastrkává divákovi podnětné detaily a fakt je o čem přemýšlet, Také představuje celou řadu velice zajímavých postav, které se různě prolínají, v kontextu skvěle doplňují, a každá další postava něčím dokonale překoná tu postavu, která tam byla před chvílí - většinou pitomostí, povrchností, namyšleností, nafoukaností - zkrátka vyberte si jakoukoliv špatnou lidskou vlasnost, ten dokument jich je doslova plný. Podle mě je to jeho nejlepší dokument z poslední doby, a je hodně o celé naší společnosti. Je také o lidech žijících a pracujících v Praze, snažících se někam dostat. Někam "výš". Samotný Pavel Novotný mi připomíná film Kladivo na čarodějnice - jak nakonci ten prokurátor říká: Já už nejsem obyčejný člověk! Já už jsem výš". Opravdu nechápu jak někdo může kritizovat tak nápaditý dokument (i co se týče kamery). Co byste chtěli? Lůzo????????? Že by jen póza?? ()

Don_Salier 

všechny recenze uživatele

2* a ne kvuli obsahu, ale spise kvuli zpracovani. Celou dobu se mi zdálo, jako bych sledoval spíše než dokument, tak nějakou reality show.... ()

Lighter 

všechny recenze uživatele

Amorální Novotný má pravdu, ale nic překvapivého vlastně neřekne. Klusákovo "Ale to je rouhání!" působí stejně naivně jako celá jeho konfrontace. Nejzábavnější je tak fakt, že nikdo otevřeně nepřizná, že by bulvár četl, zejména zábavný je pár na plese, který není součástí stáda (nesleduje televizi, neposlouchá rádio, nečte denní tisk), a považuje se tak za lepší než ostatní. Pýchou a pohrdáním druhými se tak paradoxně podobá Novotnému. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Přitáhla mě reklamní kampaň a osoba Novotného. Chtěla jsem konečně pochopit, kdo jsou osoby, které v bulváru tahají za nitky. Ovšem - a) nečekala jsem, že to bude založeno POUZE na Novotném (slečnu Path Štiplovou beru jako pouhou průvodkyni) b) mám dojem, že si všichni aktéři protiřečí. Nikdo si nechce zadat s TÍM bulvárem, jenom ho zneužívají (a hlouposti různých hvězdiček a na konci řetězce důvěřivosti čtenářů), aby vydělali PENÍZE. Těch se ovšem neštítí, protože to lidi CHTĚJÍ číst. No, asi by si měli přestat lhát do kapsy. K dokumentu - čekala jsem ho říznější, hlubší, nějak lépe vypointovaný a v podstatě i s větším záběrem. Jako pokus docela dobrý. ()

garry

všechny recenze uživatele

Film jsem neviděl a velmi váhám proč si s ním kazit iluze. Výborné na dnešní době je to, že televize má tlačítko vypnout a bulvarní deník Blesk si nemusím nekupovat. Proto pana Novotného ani neznám a nijak neovlivňuje můj život. ()

GoloBB 

všechny recenze uživatele

Moje nadšenie z dokumentu o práci zaujímavých a inšpiratívnych osobností Pavla Novotného a Olgy Štíplovej, zadupali do zeme trápne pokusy autora o moralizovanie. Vrchol debility autora boli tie vibrátory, ktorými sa evidentne vysmieval Olge pre jedno z jej predošlích zamestnaní... Tento dokument ma len utvrdil v tom, že 90% tých "ozajstných-profi" novinárov sú totálne hovná... ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Spíše Dělník bulváru než Dělníci. Na slizkosti Novotného není nic překvapivého či odhalujícího - je to jen smutné. V tomhle ohledu je dokument přesný - ukazuje motivaci, chování a způsoby tohoto člověka, ale na druhou stranu je zde spousta záběrů, které se snaží něco vzbudit podobně jako bulvární titulky. Podobný dojem jsem měl i s částí rozhovorů, ve kterých to vypadalo, že Klusák přebírá bulvární metody. ()

MartinDrhlik 

všechny recenze uživatele

Nevděčný dokument pro hodnocení. Co na tom hodnotit? Klusákův režisérský záměr? Ten, troufám si říci, byl splněn na výbornou. Bohužel je to ale velká nuda, ale za to režisér nemůže, protože ukázka surové reality je vždy nudná. A kdyby obsah/formu filmu přikrášloval, nešel by zas na dřeň realistické výpovědi. Je mi jasné, že spousta diváků dá hodnocení přímo úměrné sympatiím k Pavlu Novotnému. O tom to ale přeci není. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem od dokumentu očekával více, hlubší nástřel do zákulisí. Ne že bych očekával, že to změní můj pohled na bulvár, jako zbytečnost. Alespoň mi to ještě malinko odkrylo absenci morálky v tomto prostředí. Ještě víc než jsem čekal. Koktavej zmrd má plusovej bodík za to, že se nepřetvařuje. ()

rey17 

všechny recenze uživatele

Velmi specifický film, který více než o bulváru vypovídá o českých hvězdičkách a rodinných vztazích P. Novotného... ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"V obraze je instalována výstavka umělých barevných penisů. Jsou bohatě zdobené, některé světélkují, některé se otáčejí kolem své osy, jiné mají pohyblivou horní část." A OLGA JE, chlapci a děvčata, TOTÁLNÍ BOHYNĚ ! (jo, a : "Petr Novotný jede v tramvaji.") ()

Vault_13 

všechny recenze uživatele

Ultrapragmatický prasopes Novotný jako produkt postmoderní doby. Posmutnělá manželka, která ví, že už není cesty zpět. Kristelová odhalující svou niternou podstatu. Bulvární pipina, která nezvládá, když je kamera namířená na ní. Velký kápo, který nechtěl být vidět, a který používá cukrářská šmelinářská přirovnání pro obhajobu své špíny (kdo to byl?). A malé dítě, které v tom všem musí vyrůstat...//Na rozdíl od předchozích počinů je to ale podle mě slabší. ()

pan_filuta_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradičně tendenční a moralizující, na finančním cecku veřejnoprávní televize přisátý pseudodokumentarista Klusák se nám snaží ukázat, jaká že jsou ti bulvární novináři špína. Na to snad není potřeba točit dokument? Stačí otevřít libovolný z bulvárních plátků a pár vteřin číst. Jenže lid si bulvár žádá, takže co s tím? Na rozdíl od ostatních zdejších yntelechtuálů proto neodsuzuji Pavla Novotného za to, co dělá. Vybral si to dobrovolně a existují lidé, kteří jsou ochotni mu za to dobrovolně platit. Sice se mi to nelíbí, ale když nechci, nikdo mě nenutí Novotného sponzorovat. To ovšem neplatí u Klusáka. Toho jsou nuceni, byť nepřímo, platit i lidé, které jeho tvorba nezajímá nebo je dokonce pěkně sere. Takže pane Klusáku, chcete-li moralizovat a vychovávat ostatní, prosím. Ale za své. Jinak pro mě budete i nadále tím überzmrdem právě vy. Já vám na třicetivteřinové záběry vrtících se vibrátorů přispívat nechci, kurva! ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Dokument svým diskutabilním tématem dával tušit, že může být velmi zajímavý, avšak tvůrci z filmu vytěžili minimum. Jako kdyby pana režiséra Klusáka tlačil čas nebo svůj počin bral na ,,rychlo kšeft ." Hlubší sonda do společnosti, lidé pro bulvár, proti bulváru, komentáře odborné veřejnosti, zpovědi více ,,celebrit", méně zbytečných záběrů na vibrátory apod., tohle vše mohl snímek nabídnout. Takhle to byla pouze slovní exhibice Pavla Novotného. I tak si však pana Klusáka za jeho dokumenty moc vážím! P.S. Výpovědi pan Novotného by měly být i s českými titulky, častokrát jsem dotyčnému vůbec nerozuměl :-D ()

Mukl007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě se z tématu dalo vytřískat více. Jak jsem se na to docela těšil, tak jsem nakonec zklamán, ale na druhou stranu je to asi jasný, že to nějaký nový unikátní pohled na věc přinést nemohlo. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle jsem si představoval lidi, kteří bulvár dělají. Jsem rád, že se mi má domněnka potvrdila, stejně jako ta, že pan Novotný to určitě nemůže mít v hlavě úplně v pořádku. Člověka který se neobejde bez vulgarit ani když ví, že je natáčen, mám právo považovat za hloupého a člověka, který píše do jakéhosi obskurního internetového plátku a tvrdí, že má obrovskou moc, mám právo považovat za blbce. Tady to máme v jedné osobě. ()

Reklama

Reklama