Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (301)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novotnej byl výbornej. V jednom kuse našňupanej kázal pravdy, co bych tesal do kamene. Celkově podle mě velice krátkou stopáž zbytečně nudí záběry s manželkou a sestrou ... nasadil bych ještě další konfikty a vykoksovaný hlášky. Olga Path je asi docela kráva. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nebolo to úplne autentické, boli tam naschvál hrané scény, čo priznal Novotný a dali sa aj tušiť, no i tak je to riadne silné. To, čo môžete mnohí tušiť, to tu Novotný dal naplno a kľudne priznal, že nemá žiadne sociálne cítenie alebo skôr, že ho nezaujíma, je pravicový volič, je židovský syn a veci robí pre peniaze a moc, ktorú z toho má a pritom podľa neho tvorí ešte slobodnejšie, čo je teoreticky pravda pri tých ostatných mediálnych domoch, dokonca aj pri tých falošných a neúprimných ostatných bulvárnych novinároch narozdiel od neho tu. Práve úprimnosť v tej skazenosti je niekedy zaujímavá, no bolo to šialené. Dokonca aj tá Bartošová sa pár dní potom zabila, takže veľa informácií v tom je, ktoré sú stále smutne pravdivé. Bulvár je možno v 99% prípadoch podľa mňa zbytočný a je zlom, takže ako výpoveď o tej novinárskej stoke som čakal viac než nejaké očakávané, kde to zachraňuje úprimnosť podivnej osobnosti, tak trocha skazenej, Novotného. Dokumentarista sa mohol do témy viac položiť a neopisovať len príbehy prakticky dvoch osôb. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Cením odvahu jít do tohohle tématu a věřejně ho takhle publikovat. Jenže za těch 56 minut se vlastně nic moc nedozvíme. Místo toho máme možnost několikrát vidět obtloustlého Novotného ve spoďárech, který by měl řešit tu jeho breptavost, protože mu nejde velice často vůbec rozumět! Na druhou stranu je jasně řečeno, jak jsou čtenáři bulváru ztracení a zaslepeni s nemožností vnímat dané téma i z jiného úhlu a jaký jsou některé "celebrity" povrchní odpad společnosti. Ve své podstatě mě to bavilo, ale obsahová hodnota mohla být řádově výš. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jakože asi bulvární dokument u bulváru. Klusák, i když se tváří jako totální alternativec a haf haf whistleblower upozurňující na omezené české párkařství, dělá filmečky nakonec právě pro ty popaře, proti kterým se tak aktivně vymezuje. Jasně, u suprmárketu to byla prdel. Koukat jak babička letí pro telku za pětikilo je prostě guilty pleasure jako kráva i dnes. Ale zírat hodinu na obhajujícícho se a zároveň exhibujícího Novotného, to už pane režisére zase takový úlet není. Kdyby ho tam nechtěla vykouřit ta bloncka, asi tomu dám ještě o hvězdu méně. Takhle jakože super, udělali jste si krásný promo kuci, extra.cz pozbíralo lajky a odkazy, z Novotného se stal hrdina a Klusák snad příště šáhne konečně po něčem hlubším. Nejsvobodnější médium v zemi! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Zábavnej, i když jen po povrchu klouzající dokument poodkrývající špínu českého bulváru a to bohužel poněkud jednostranně. A není to pochopitelně nic pěkného - mladej Novotnej je teda mega slizák, ale nejde mu upřít, že má ve spoustě věcí pravdu a především, že sobě ani nám nic moc nenalhává a ve zkratce řečeno, národ, co vyžaduje sračky, dostane noviny plný sraček. Tak či onak, dovedl bych si to představit jako seriál, kde by prostor dostaly i další média, poškození, čtenáři, odborná veřejnost atd, zkrátka z tohodle tématu udělat nějaký ucelenější a komplexnější report. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec jsem netušil o čem a o kom to bude a zpětně si říkám, že kdybych to tušil možná bych se na to vysral... Pozitivní 3 stars dávám za technickou stránku filmu a za to, že střízlivě dal prostor bulváru aby sám ukázal co je zač. Kdybych měl hodnotit názory a postoje které tady zaznívají hlavně z huby toho dementního prasopsa(který bůhvíproč trpí nějákou iluzí o vlastní velikosti.....hahaha) musel bych to tu z fleku vyodpadovat. Je mi z toho na zgrcání a jsem jenom rád, že 98% těch celebrit vůbec neznám. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Celý projekt Český žurnál by si zasloužil větší promo než takové, které bylo dopřáno právě Dělníkům bulváru. Klusákova práce je vynikající, skvěle pozoruje a v dobře zvolených momentech vstupuje do děje a nenechá se odbýt jednoduchou odpovědí (především v lehkých názorových konfrontací s Novotným). Dělník bulváru Novotný není takový blbec, jakého ze sebe často dělá, ve svém prostředí je zkrátka jednookým králem - chytřejí a ne tak krátkozraký jako ostatní. Bezprostředně po shlédnutí mohu říci jednu věc, kterou mi film dal a zároveň potvrdil - opovrhuju celebritami. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Nevypovídající, nudný, neobjektivní a povrchní. Ohánět se proti bulváru omezenecky vidlema a pochodněma je tisíckrát trapnější než ho tvořit, ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Příjemný náhled pod víko, který stojí na odvážném nápadu. To co ovšem snímek postrádá je důraz a touha jít poněkud hlouběji. Ve výsledku je tak sdělovací hodnota snímku až překvapivě malá. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Majitel bulvárního média: "Děláme obsah pro prostý lid, abychom je udrželi v podrevolučním stavu. Oni když si přečtou článek o Ivetě Bartošové, vybouří se v diskuzi a nejdou si stoupnout pod Svatýho Václava, stávkovat, že mají takový a takový potřeby. Prostě jdou ráno do svý práce a tam to nějak ze sebe vybijou a zase normálně fungují. Takže takhle nějak ten bulvár funguje." Celkem dobrý dokument o dekadenci (úpadku) českých médií i novinářů. I o tom, co a proč do nás média hustí horem dolem. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Pavla Novotnýho žeru. Není to ani zdaleka taková hvězda za jakou se považuje, ale ve svém oboru je špička. Navíc je to slávista a hraje poker. No a teď k věci. celej tenhle pořad, klasicky pro ČT, se nepovedl dohrát do konce. Místo toho, aby se ukázalo jaký "hyeny" to mezi sebou máme, je to celý vlastně jen reklama. Ano reklama na bulvár a reklama na PN. I když totiž má být pořad asi neutrální, tak se mu podle mě daří opak. Myslím, že PN si mne ruce a může si znovu říct. Já vím co dělám. Nic nového pod sluncem a naprosto nedotažené do nějaké krajnosti. 65 procent. (Jsem běžným čtenářem bulváru a nestydím se za to) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

V hlavě mi běží otázka: proč tedy lidé čtou bulvár, když vědí, jak je zkažený? Jednou za čas to dělá každý z nás. Sem tam proletí nejmenované internetové stránky, nebo zabrousí do nějakého toho denního tisku, že ano. A děláme to proto, abychom se neustále nebavili o tom, jak máme životy k ničemu a že je to v práci na prd, tak potřebujeme jiné téma. Potřebujeme pomlouvat někoho, nebo ponořit se do něčeho o čem většinou nemáme ani páru a prostě jen tak "podrbat" svoje ego. Mluvím o tom proto, že to někdy dělám taky. Díky bohu mám ale vcelku čisté svědomí, protože já si ten tisk kupovat nemusím :-D. V tomto "dokumentu" se přiznal Pavel Novotný, že podvádí svou manželku a bere úplatky, droguje, hulí a vydírá lidi. Pokud jsem to tedy správně pochopila je ve svém oboru nejlepší a tudíž se ho díky nadité peněžence, probdělým nocím, naštvané manželce a nebo nedej bože výhrůžkám jiných nehodlá vzdát. Byla jsem zde svědkem domlouvání, jestli otiskne nebo neotiskne pochvalu na něčí prsa, či také svědkem toho, jak vznikají naprosto bizarní fotografie a zbytečné (přikrášlené) reportáže ze vcelku nudných akcí. Psychologie lidí je teda něco, v čem se pan Novotný vyzná a není sám. Ostatně nejsme sami, kdo si na světě čte bulvár. Ten se bude psát vždycky a ten zájem celebrit, aby se o nich psalo je neskutečný. P.S. Část s pohovory mě docela pobavila. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brrr, je mi z toho šoufl. 4 hvězdy dávám proto, že si z toho člověk mohl dost vzít a že tam bylo opravdu uvěřitelné, že tak bulvár funguje. 1,7 milionu je opravdu obrovské číslo, na druhou stranu je tu dalších 8,3 milionu obyvatel, kteří jej nečtou! Novotný je nechutnej. ()

UncleG

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že bychom se měli smířit s tím, že prosté vrstvy potřebujou prostou zábavu. Ono by to jinak ani nešlo. Proti bulváru se bojovat nedá a chtít převychovat konzumenta odhalením jeno vlastní uboshosti je nesmysl. Pokud exisutje věčná poptávka, bude tady automaticky i věčná nabídka. Ať už jí vytvářejí chladně kalkulující amorální zrůdy nebo lidi, co podlehli sebeklamu, že bulvár je služba veřejnosti. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dělníci bulváru byli přesně takoví, jak jsem čekal! Selfpropagace Pavla "všechny jsem Vás zas vojebal" Novotného. Na to, že je to dokument, tak vypovídací hodnota, vcelku nulová. Jediný větší střet, který jsem postřehl byl, když Vít Klusák zpovídal Novotného v baru a bylo vidět, že neví, jak přesně na otázky reagovat, následně ze sebe vypreparoval nějaké silácké odpovědi. Ale s čím musím s Novotným souhlasit je, že když to lidi chtějí číst a oni mu za jeho bulvární žvásty královsky platěj, tak jasně proč by to nedělal a upřímně dělal by to každý z nás!!! Občas se Dělníci Bulváru ubírali směrem, žebysme měli Pavla litovat, jak ho to změnilo, to mi přišlo vyloženě směšné! Pak mě snad zaujal ještě jeden střet, když Sněhurka ze Sedmi trpaslíků, vyrazila fotit a vyptávat se celebrit a na konci jí začalo neskutečně štvát, že ji Klusák pořád točí a přitom "takto" otravují oni ostatní. To mě docela pobavilo. Jinak je tento asi dokument z mého pohledu dost nezáživný a nemyslím si, že šel nějak výrazně do hloubky bulvárního světa. A názory Novotného rozhodně neberu jako dogma... ()

Compote 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý a nic neříkající. Vzhledem k názvu bych více očekávala nějaké -objektivní- nakouknutí do této branže, místo toho to byla hodinová sebe-obhajoba Novotného. Klidně se to mohlo jmenovat po něm, aspoň bych dopředu věděla, že je zbytečné to sledovat. ()

Reklama

Reklama