Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Názorožec k tomuto seriálu (4)

Život a smrt v Tanvaldu (2013) (S01E01) 

Pro veřejnoprávní televizi rozhodně dobré téma, ale i když to natáčeli rok, tak nestihli nic víc než nastínit situaci, navíc mě trochu dráždil jejich přístup - co si myslím, že se dozvím, když se ptám lidí na plese v rozjařené náladě na něco "závažného"....? Taktéž nevím co si myslet o té epizodě jak se navzájem točili a vyjasňovali si co je ještě etické a proč to celé dělají... No kdyby se tomu tématu (nejen jednomu incidentu) věnovali mnohem déle a důkladněji byl by to asi zajímavější výsledek, takhle je to popsání situace nic víc nic míň, takže o moc víc než z večerních zpráv se člověk nedozví... Myslím, že tento tandem má na víc. ()

Rozezlení (2013) (S01E02) 

Zásadní otázka, která ve filmu zazní je - Jak má vypadat pieta? Potažmo kdo to má určovovat... ()

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Co se člověk dozví? asi nic co nevěděl, přesto je to cenný dokument, který podle mě ustál mediální histerii a nutí (i když vcelku neúspěšně) aktéry odpovídat na otázky, které by je ukázali v jiném světle, než v do jakého je posazují jejich mediální týmy... máme co jsem si zvolili... Jsem zvědav na další přímou volbu... jsem zvědav jakou bude mít tento dokument vypovídací hodnotu za několik let. ()

Svobodu pro Smetanu (2013) (S01E05) 

Z dokumentární řady Český žurnál je to to lepší. Ale o čem to vypovídá? Je to kauza fotogenická a vděčná a Smetana není primitiv. Ale občas to sklouzává ke komentářům hospodské kvality alá všichni politici jsou zloději atp. a kdykoli k takovému zjednodušujícímu žvanění dochází, přestává mě to zajímat... Ale budiž. ()

Reklama

Reklama