Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele NJD k tomuto seriálu (5)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Po nepřekonatelném Českém snu druhý nejlepší snímek z dílny Klusák, Remunda. Rozhodně nejsem čtenářem, natož fanouškem bulváru a je mi upřímně u pr*ele, co zrovna dělá Bartošová. Ale nemůžu popřít, že Pavel Novotný je strašně zajímavá osobnost. Dokonce mám natolik radikální názory, že bych se ho nebál prohlásit za inteligentního člověka. To že dělá to co dělá z něj přece ještě nečiní hlupáka. Vypočítavýho a cynickýho vychcánka? To možná, ale určitě ne blbce. Novotný se prostě jednoho dne zamyslel a zeptat se sám sebe, jestli chce "za pár korun" vytvářet hodnoty ve stylu Víta Klusáka, nebo jestli se na vytváření hodnot vys*re a bude radši vytvářet sr*čky, který mu pak vydělají statisíce měsíčně. A teď upřímně ruku na srdce: kdybyste měli talent a povahu jako on, kterou ze dvou cest byste si vybrali? P.S.: Zase bych nerad házel všechny bulvární novináře do jednoho koše. Popravdě si myslím, že většina z nich má v hlavě ho*no a Novotnýmu, co se týče inteligence, nesahaj ani po paty, viz Olga Štiplová. ()

Já, horník! (2014) (S02E04) 

Na dokumentu mě zaujaly 2 věci: 1) pohled do šachty, který co se týče náročnosti práce horníků předčil moje veškeré představy 2) konfrontace práce horníků s prací zaměstnanců na montovně, po které se horníkům upřímně vůbec nedivím, že radši zůstanou u svého sice náročnějšího, ale zato milionkrát pestřejšího zaměstnání...celkově mě ale dokument moc nezaujal, např. mi dost vadilo, jak moc bylo na filmařích vidět, že většinou nebylo co točit ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Maďarský velvyslanec: "Nejdůležitější postavou u nás je Orbán, ten rozhoduje o všem." AB: "No jo, ale když já se s ním setkám, tak mi ti naši stupidní novináři budou říkat, jak není dostatečně demokratický." MV: "Nebojte, my už najdeme cestu." Jak jednoduše ukázat pravou autoritativní tvář AB? Není nutno pokládat mu nepříjemné otázky nebo ho s něčím konfrontovat, stačí jenom natáčet jeho každodenní pracovní život. V jednoduchosti je krása! I když z toho nakonec jde pěknej strach... ()

Český Alláh (2016) (S04E01) 

Pěknej dokument. Hlavně kvůli tomu, že se kromě dělání si srandu z Konvičky (což je až moc jednoduchý) zaměřuje i na stinný stránky oněch sluníčkářů. Celej dokument tak vyznívá jako prezentace dvou názorových extrémů, který se snažej mít co největší vliv, ale přitom téměř nikoho nezajímaj :) P.S. palec nahoru za zprostředkování záběrů ze zákulisních jednání Konvičky a spol. - to o týhle partičce vypoví hodně. ()

Spolužáci (2017) (S05E03) 

Zajímavej dokument o vystoupení z městský sociální bubliny a přátelský konfrontaci s takovým autentičtějším Daliborkem :) ()

Reklama

Reklama