Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele papuchalk k tomuto seriálu (2)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Přepnul jsem na to náhodou a tak neuvěřitelně mě to bavilo, že jsem se na to musel dodívat. Podotýkám, že nečtu bulvár, naprosto mě nazajímá svět celebrit a nevím kdo je Pavel Novotný. No ale mě tak neuvěřitelně bavilo, jak ten Pavel Novotný Klusákovi nabíjí na totální smeče, jak ze sebe dělá čím dál většího pitomečka a ještě je na to hrdý, že mě strašně zajímalo kam až to zajde, a jak velkého idiota ze sebe před celým národem dobrovolně udělá. Čili teď už vím kdo je Pavel Novotný :DDDDDD A nevím jestli ta jeho žena je chudák, nebo taky pitomeček. Možná obojí. Samotný dokument je velice kvalitní, otevírá mnoho témat, nastrkává divákovi podnětné detaily a fakt je o čem přemýšlet, Také představuje celou řadu velice zajímavých postav, které se různě prolínají, v kontextu skvěle doplňují, a každá další postava něčím dokonale překoná tu postavu, která tam byla před chvílí - většinou pitomostí, povrchností, namyšleností, nafoukaností - zkrátka vyberte si jakoukoliv špatnou lidskou vlasnost, ten dokument jich je doslova plný. Podle mě je to jeho nejlepší dokument z poslední doby, a je hodně o celé naší společnosti. Je také o lidech žijících a pracujících v Praze, snažících se někam dostat. Někam "výš". Samotný Pavel Novotný mi připomíná film Kladivo na čarodějnice - jak nakonci ten prokurátor říká: Já už nejsem obyčejný člověk! Já už jsem výš". Opravdu nechápu jak někdo může kritizovat tak nápaditý dokument (i co se týče kamery). Co byste chtěli? Lůzo????????? Že by jen póza?? ()

Bratři Okamurovi (2019) (S06E01) 

Film, ve kterém ještě více vynikne nenávistná a manipulativní nota, kterou nám tu Tomio hraje. Těžko říct, jestli to nebylo v dokumentu ještě záměrně přibarveno, ale to by mě až tak nevadilo. Horší je to, že já jsem nevěřil tomu Hayatovi jak se chová před kamerou. To je docela problém, protože on byl na obrazovce zdaleka nejčastěji. A jak tam dává nějakýmu náhodnýmu pánovi na ulici obrázek jezulátka, protože jsou brzy ty vánoce, to už jsem vážně vyprskl v smích. Ale přesto, zajímavý dokument. Anebo to nebyl dokument, to je asi šumák : ) ()

Reklama

Reklama