Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele adelina8 k tomuto seriálu (2)

Exekuce (2016) (S04E03) 

Každý dokument je do jisté míry subjektivní záležitost, ale tady to bylo neúnosné. Celý film je postaven na hlouposti autorky a dalších účastníků, kdy se především zdůrazňuje, jak jsou exekutoři zlí. Vzhledem k tomu, že jsem v oboru nějakou dobu pracovala, je mi jasné, že exekutoři nejsou žádní svatoušci a že jejich odměny bývaly hodně nadsazené. Na druhou stranu také vím, že jen minimální procento exekuovaných jsou lidé, kteří se do této situace dostali nešťastnou náhodou, což autorka tak nějak pozapomněla říct. Dokument nepřináší nic nového, klouže jen po povrchu a působí bulvárně. Až moc okatě se snaží diváka manipulovat a "stáhnout" na svoji stranu a co mi neskutečně vadilo, bylo zatahování dětí do vlastních finančních problémů. Naopak se mi líbila část, kdy se autorka inspirovala v jiných zemích nebo když naťukla problém s lichvářskými mafiemi. Kdyby se těmto tématům věnovala víc do hloubky a vykašlala se na citové vydírání diváka, měl by dokument určitě větší přínos. Takto působil film jako odbyté cvičení do školy, spíchnuté horkou jehlou, kdy se pouze popisuje nějaký stav věci, ale vlastně nic neřeší. Sama autorka se také nikam neposunula a ze svých chyb nepoučila. Vlastně se celou dobu jen odvolávala na svá práva, ale že by měla plnit nějaké povinnosti, to už jí zřejmě nedochází a ani během celého filmu nedošlo. ()

Teorie rovnosti (2017) (S05E02) 

Naprosto se ztotožňuji s komentáři JohnnyBoy a Kokska. Víc není co dodávat. ()

Reklama

Reklama