Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele dobytek k tomuto seriálu (2)

Život a smrt v Tanvaldu (2013) (S01E01) odpad!

Dvojice kavárenskejch povalečů se vydala do Tanvaldu točit "dokument" o rázizmu a dyškrimináci. Kdyby si to natočili za svoje peníze, tak je to jejich věc, ale opravdu nechápu, proč má tenhle multi-kulti brainwashing sponzorovat českej daňovej poplatník. A dělat dokument způsobem, že budu tlačit do nějakejch odpovědí děti, případně lidi, který rovnou řeknou, se bojej odpovídat na kameru, je zoufalost. Jinak všechny cikány opravdu nejde házet do jednoho pytle. Je jich příliš mnoho, aby se tam všichni vešli. ()

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Narozdíl od Tanvaldu si tady Klusák s Remundou ani moc nesnažili hrát na nějakej nezaujatej dokument, protože už v průběhu natáčení všude v rozhovorech otevřeně řikali, že podporujou Trautenberga. Proto mě ani moc nepřekvapilo, že z toho Kalouskův maskot vyšel v podstatě jako morální vítěz. Jinak jsem se těšil na nějaký pikantnosti ze zákulisí, ale kromě nasranýho Hůlky a nějakýho trotla, co přišel Želému říct, že skončí v pekle, jsme to skoro všechno mohli vidět/slyšet normálně v televizi nebo na youtube už dávno. Nicméně pohled na protažený xichty v táboře Trautenbergovců po sečtení hlasů byl k nezaplacení. Za tohle dávám hvězdičku. Dr_Bilo: Pokud si bude tyhle "dokumenty" platit Klusák s Remundou ze svýho, tak ať si točej, co se jim zachce. Jelikož jsem nucen jim na ty dokumenty nedobrovolně přispívat i já, tak jsem poněkud nasranej, když výsledkem je neobjektivní masturbační nesmysl o knížepánovi. ()

Reklama

Reklama