Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Patriot.X k tomuto seriálu (3)

Život a smrt v Tanvaldu (2013) (S01E01) odpad!

Proradný a zákeřný rasistický důchodce zastřelil z pozice ležícího střelce(zřejmě z předem připraveného zákopu) slušného a pracovitého roma, abstinenta nekuřáka, který šel náhodou kolem a čistil si nehty loveckým vreckovým nožíkem. Policejní vyšetřování sice ukázalo, že šlo o nutnou sebeobranu, ale tvůrci tohoto skvělého a vyváženého dokumentu, morální kapacity Klusák a Remunda, ukázali kde je pravda. Tlačit dotazované a zvlášť děti(!) k rasistickým odpovědím, to už chce pořádně hroší kůži. Pseudohumanistickej zvratek. ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Jednu hvězdu dávám za to, že byl Vít Hnusák v dokumentu označen jako agresivní manipulátor. Já bych jen přidal, že je to moralistickej slizkej agresivní manipulátor. Bulvární pracovníci v dokumentu na mě působili dost zoufalým dojmem, stejně jako celebrity snažící se vypadat v bulváru dobře, nebo se vůbec do bulváru dostat. Zoufalci snažící se hrát na malým písečku na velkej svět. Spíš ve mně vzbuzovali lítost. Teda kromě Pavla Novotného, to je degenerovanej živočich na odstřel. Ale aspoň si na nic nehraje. ()

Výchova k válce (2016) (S04E02) odpad!

Sluníčkářský dokument. Podepisuji se pod komentář uživatele KRYSIOPICE. ()

Reklama

Reklama