Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kaluž k tomuto seriálu (1)

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Mooreovské duo Klusák/Remunda má na víc. Na objektivitu dávno sere pes, ale kamsi se vytratil ten jejich trefný humor. Tohle vypadá jako nějaká hnidopišská agitka bez komentáře. Pokud sami autoři neví jakou otázku položit dokumentovanému subjektu, jejich práce je zcela zbytečná a nesmyslná. Tentokrát vás to arogantní hovádko převezlo, kluci, příště by to chtělo alespoň minimální přípravu. Zjistili jsme, že angličtina Filipa Renče je mizerná, že Daniel Hůlka je amorální prase a že prezidentské kampaně obou finálních kandidátů připomínali spíše cirkusové představení. V závěru to pak úplně zdechlo a kamera rotovala akorát kolem Šloufa. Michael Bay by to nenatočil lépe. A pokud sháníte střechu nad hlavou, slyšel jsem, že na Hradě mají místo. ()

Reklama

Reklama