Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa mňa je Krížnik Potemkin neuveriteľná sračka.“ Nekonečná bláznivá talianska séria Fantozzi nesedí každému. DRUHÁ TRAGÉDIA FANTOZZIHO (1976) je po origináli FANTOZZI (1975) druhým dobrodružstvom nesmierne tragikomického účtovníka, ktorého v práci zneužíva každý, kto môže a aj ten, kto nemôže (a doma ho čaká manželka s príšernou dcérou). Na dvojke sa s hereckým predstaviteľom tejto polo-kultovej postavičky, Paolom Villaggiom, znova stretol režisér jednotky Luciano Selce. Toľko k technickým informáciám. K scenáru a hereckým výkonom nemá zmysel niečo hovoriť. V tejto sérii ide o scénky, nie o príbeh. Takže si pripomeňme, že v dvojke si utláčaný, šikanovaný, znemožňovaný, následne znemožnený a k tomu ešte aj smoliarsky (a samozrejme ponižovaný) Fantozzi vyskúša hazardné hry, poľovačku, krstenie lode, filmový klub, nočný podnik a možno prídu aj druhé medové týždne. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval s obavami. Jedná se vlastně o přímé pokračování filmu "Zrození pana účetního", který nebyl sice špatný film, ale také nebyl nic extra, na legendární "Maléry pana účetního" neměl ani náhodou a celý tento film se dělil na povedené a nudné (někdy trapné) vtipy. Zrození jsem zkouknul, podruhé ho už ale dlouhou dobu vidět nemusím. Podobnou situaci jsem čekal i u Nesnází, ale to se nestalo. Naopak, já jsem se zde skoro pořád bavil. Chvílemi dokonce výborně! Je pravda, že jsou zde i slabší scénky, ale dobrých vtipů je zde skutečně dost. Trapných vtipů je zde jen pár, ty ostatní jsou spíše jen nemastné a nevtipné. Slabší filmy s účetním, které jsem zatím viděl (Zrození, Maléry 2) zachraňovaly sportovní scény (fotbal, olympiáda), zde nějaká vyloženě sportovní část chybí, ale tady ani není potřeba. Netřeba nic zachraňovat. Herecké obsazení je stejné jako ve Zrození, takže zase pěkná řádka opravdových ksichtů :-) Nejlepší část filmu je samozřejmě ta s tím filmem, ale je toho tady skutečně dost. Zatím jediný Fantozzi, který se dokázal kvalitou přiblížit k výtečným Malérům 1 (i když ty jsou stále ještě o kus lepší) a jediný Fantozzi, kromě Malérů, kterého si zařadím na DVD do své filmotéky a budu se k němu rád čas od času vracet. Dabovat Fantozziho starý dobrý Fišer, možná by to vyzdvihl ještě výše, ale ani Postránecký není špatný. Mile mne tento film překvapil, vůbec jsem to nečekal. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Fantozzi sa mi páčil keď som mal 12 rokov, ale teraz tie jeho príhody nemôžem vystáť. Nemá to hlavu ani pätu, scény za sebou nasledujú bezo zmyslu a humor, založený zväčša na tom, že Fantozziho niekto niekam trafí alebo niekam spadne, je zúfalo nevtipný a trápny. Jedinú hviezdu dávam za štipku náznakov skutočného humoru v niektorých scénach. 2+/10 ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych druhému tragédovi Fantozzimu měl dát 3 hvězdy, jsou to spíš scénky pospojované k sobě, než plnohodnotný film s příběhem. Ale za to, že mi prodloužil život a vyplavil neuvěřitelné množství endorfinů, dávám víc. Opravdu jsem často řval smíchy, a u kterých komedií se vám to dnes stane?! Počet trapných a průměrných gagů je tu podle mě menší, než těch výborných a některé scénky se dostávají až do metafyzických oblastí humoru. Poprvé jsem viděl film asi někdy v dětství nebo dospívání s dabingem v televizi. Protože jsem se od té doby naučil italsky a žil nějaký čas v Itálii, pustil jsem si jej nyní v originále a zážitek se znásobil. Některé slovní hříčky se nedají dobře přeložit a pokud znáte italskou povahu, vidíte jak si s ní Fantozzi pohrává a paroduje. Filmoví fajnšmekři ocení, že Fantozziho šéf pouští zaměstnancům umělecky hodnotné filmy. Jenom mě mrzí, že nedorazil avizovaný československý film s německými titulky a místo něho museli zaměstnanci vidět již poněkolikáté Křižník Potěmkin. Zajímalo by mě, který náš film by jim pan ředitel pustil. Podle všeho to vypadá, že v sedmdesátých letech v Itálii vnímali československé filmy jako artové. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se nese v absolutně stejném duchu, totiž pokusit se vás shodit ze židle po po propuknutí nezadržitelného smíchu. Fantozzi opět nabídne nespočet ikonických scén k zapamatování, nadhodil bych scénu z večeře, kde se objevila i obrovská doga Ivan Hrozný Jednatřicátý :D.....Osobně tuto scénu považuji za jednu z nejpreciznějších komediálních scének v celé historii kinematografie z různých koutů světa. To totiž nemá chybu. Jinak i návštěva kasina zpočátku dokáže mnohokrát vykouzlit pořádných úsměv od ucha k uchu. Dnešní komedie totiž sází jen na povrchní vtipy, které po většinu času slouží spíše k smíchu, ale takovému, že jen nechápete, kdo to může považovat za zábavnou záležitost. Není to tak vždy, to rozhodně, ale často bohužel ano. Jinak ještě musím smeknout před českým dabingem. Totiž hlavně díky legendárnímu hlasu vypravěče Michala Pavlaty a dabérovi Fantozziho Václavovi Postráneckému se z tohoto italského počinu vyklubala má srdcová záležitost. Dvojka si za mě odnáší 8,5/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)
  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)

Reklama

Reklama