Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

lennyd 

všechny recenze uživatele

První pokračování příběhů pana účetního Fantozziho (Paolo Villaggio), o kterém se dá napsat naprosto shodný komentář jako k první dílu. Některé skeče jsou zábavnější, některé méně. Ty zábavnější byly později mnohem vtipněji natočeny znovu jako součást Malérů pana účetního I a II. Asi nejzábavnější scénkou bylo nucené sledování prastarého ruského filmu, pod přísným dohledem jednoho z ředitelů firmy, ale i tato scéna by potřebovala trochu pošťouchnout. Škoda že tu nejsou půl hvězdičky, tento a stejně tak první film by byly přesně na 2.5*... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Bláznivě italské. Opět ušlápnutý úředníček Fantozzi trpí jak v práci, tak v rodině. Doma ho nečeká nic hezkého, v práci je otloukánkem. Dostane se se svým šéfem do kasina, kde ale musím poskakovat jak se to šéfovi hodí ke hře. Bohužel při největší výhře zrovna popíjel francouzkou bublinkovou minerálku a aby šéf vyhrával musí vše být jako při poslední výhře. Takže Fantozzi spořádá několik bas minerálky a problém je tady. Tato a další klasické Villaggio bláznivé scénky nás provázejí celým dějem. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval s obavami. Jedná se vlastně o přímé pokračování filmu "Zrození pana účetního", který nebyl sice špatný film, ale také nebyl nic extra, na legendární "Maléry pana účetního" neměl ani náhodou a celý tento film se dělil na povedené a nudné (někdy trapné) vtipy. Zrození jsem zkouknul, podruhé ho už ale dlouhou dobu vidět nemusím. Podobnou situaci jsem čekal i u Nesnází, ale to se nestalo. Naopak, já jsem se zde skoro pořád bavil. Chvílemi dokonce výborně! Je pravda, že jsou zde i slabší scénky, ale dobrých vtipů je zde skutečně dost. Trapných vtipů je zde jen pár, ty ostatní jsou spíše jen nemastné a nevtipné. Slabší filmy s účetním, které jsem zatím viděl (Zrození, Maléry 2) zachraňovaly sportovní scény (fotbal, olympiáda), zde nějaká vyloženě sportovní část chybí, ale tady ani není potřeba. Netřeba nic zachraňovat. Herecké obsazení je stejné jako ve Zrození, takže zase pěkná řádka opravdových ksichtů :-) Nejlepší část filmu je samozřejmě ta s tím filmem, ale je toho tady skutečně dost. Zatím jediný Fantozzi, který se dokázal kvalitou přiblížit k výtečným Malérům 1 (i když ty jsou stále ještě o kus lepší) a jediný Fantozzi, kromě Malérů, kterého si zařadím na DVD do své filmotéky a budu se k němu rád čas od času vracet. Dabovat Fantozziho starý dobrý Fišer, možná by to vyzdvihl ještě výše, ale ani Postránecký není špatný. Mile mne tento film překvapil, vůbec jsem to nečekal. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vlastně paradoxně ke druhému dílu celých řad filmu o Fantozzim jsem se dostal až teďka. Pro mě je stále vrchol první díl a jeho fotbal či stavění stanu. Co je vidět, že podobné scény se stejným podtextem jsou i zde. Jo Paolo je skvělý, ale já si na dabing Postráneckého moc nezvyknu. Stanislav Fišer to byla úplně jiná liga. Bohužel ČT už absolutně rezignuje několik let tyto italské komedie dávat a tak nezbývá než DVD .Je zde stále vypravěč, který zvedne gag do lepších rozměrů, než ve skutečnosti je. Není to taková švanda, spíš to v klidu projedu, na pár kousků člověk se pousměje, ale je pravda, že je už člověk starší a dřív se řezal smíchy a dneska už je to jiná. Jinak je zde stejný ansámbl herců. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantozzi na druhou, tak i tak je to blbost na xtou, ale baví, a to je hlavní. Problém je v tom, že já si na Fantozziho vzpomenu hlavně díky tomu, že jezdí cyklozávody, což bylo v prvním díle, a proto jsem ho měl tak rád. Druhý díl je taky velká zábava, ale ten problém je právě ten, že v něm není žádná dost silná scéna, kterou bych si rád zapamatoval. Nechci na to nijak nadávat, je to už trochu větší blbost, a trochu autoři všemu nadsazujou, ale stále je to obdobná legrace, která postupně v dalších dílech snižuje kvalitu. Každopádně já se u tohohle zasmál rád, i když to všecko vzešlo z blbosti samotného Fantozziho, který evidentně věděl co dělal, protože mi to občas přišlo fakt ujetý až moc. I když kam se na to všecko hrabe jeho rodina. Už fakt, že tak dokonalou rodinu dokázali autoři vymyslet, dokazuje, že tenhle film, zas tak nenormální oproti předchozímu rozhodně není. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)
  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)

Reklama

Reklama