Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa mňa je Krížnik Potemkin neuveriteľná sračka.“ Nekonečná bláznivá talianska séria Fantozzi nesedí každému. DRUHÁ TRAGÉDIA FANTOZZIHO (1976) je po origináli FANTOZZI (1975) druhým dobrodružstvom nesmierne tragikomického účtovníka, ktorého v práci zneužíva každý, kto môže a aj ten, kto nemôže (a doma ho čaká manželka s príšernou dcérou). Na dvojke sa s hereckým predstaviteľom tejto polo-kultovej postavičky, Paolom Villaggiom, znova stretol režisér jednotky Luciano Selce. Toľko k technickým informáciám. K scenáru a hereckým výkonom nemá zmysel niečo hovoriť. V tejto sérii ide o scénky, nie o príbeh. Takže si pripomeňme, že v dvojke si utláčaný, šikanovaný, znemožňovaný, následne znemožnený a k tomu ešte aj smoliarsky (a samozrejme ponižovaný) Fantozzi vyskúša hazardné hry, poľovačku, krstenie lode, filmový klub, nočný podnik a možno prídu aj druhé medové týždne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když vidím dceru a manželku Fantozziho, říkám si, že asi vybrali finalistky soutěže o titul : Žena, ze která se mě zdvihá kýbl. Nechápu proč Fantozzi nepřelepí ty jejich obličeje nějakým plakátem. Na tohle bych se já skutečně nedíval a radši bych si šel dobrovolně odsedět dvojitou vraždu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantozzi na druhou, tak i tak je to blbost na xtou, ale baví, a to je hlavní. Problém je v tom, že já si na Fantozziho vzpomenu hlavně díky tomu, že jezdí cyklozávody, což bylo v prvním díle, a proto jsem ho měl tak rád. Druhý díl je taky velká zábava, ale ten problém je právě ten, že v něm není žádná dost silná scéna, kterou bych si rád zapamatoval. Nechci na to nijak nadávat, je to už trochu větší blbost, a trochu autoři všemu nadsazujou, ale stále je to obdobná legrace, která postupně v dalších dílech snižuje kvalitu. Každopádně já se u tohohle zasmál rád, i když to všecko vzešlo z blbosti samotného Fantozziho, který evidentně věděl co dělal, protože mi to občas přišlo fakt ujetý až moc. I když kam se na to všecko hrabe jeho rodina. Už fakt, že tak dokonalou rodinu dokázali autoři vymyslet, dokazuje, že tenhle film, zas tak nenormální oproti předchozímu rozhodně není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prakticky to same jako Zrozeni, akorat mozna krapet sviznejsi a asi jsem se bavil nepatrne vic. Villaggio je opet skvele ve forme, akorat skoda, ze nektery sceny zustanou takovy nezakonceny, treba ze sceny s tehotenstvim slo urcite vytezit vic. Proste slusna komedie. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběhy účetního Fantozziho jsou fajn, jsou zábavné, plné trapných okamžiků a komických situací. Tohleto je ale podle mne trochu slabší díl. Přesto znovu a znovu vyzdvihuji Paolův vynikající komediální talent. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sociálny podtón jednotky (Fantozzi, 1975) v prvom pokračovaní je stále prítomný, navrch však presakuje producentská túžba po extrémnej grotesknej bláznivosti v snahe diváka predovšetkým pobaviť. Sociálna kritika je takouto komikou, vytvorenou pre rehot diváka kina, potlačená do úzadia. V pamäti tak ostane skôr Fantozziho prepálený dlhý jazyk ako upozornenie na stupňujúce sa poľovnícke šialenstvo so stále agresívnejšími poľovníkmi, loviacimi jeden druhého. Bizarne zvláštnou a pomerne vydarenou vsuvkou je svojrázna pocta filmu Krížnik Potemkin, ktorý svojim zamestnancom premieta jeden z vysoko postavených manažérov - milovníkov filmového umenia. Diskutuje sa aj o Griffithovi, Murnaovi, Kabinete dr. Caligariho a Dreyerovi, čo by ma zvlášť pri komediálnej ľudovej talianskej filmovej sérii nenapadlo. Čerešničkou na torte tejto epizódy ostáva záhadný československý film, ktorý sa z technických príčin nepremietal. Zvyšok "Druhej tragédie Fantozziho" tvoria viac či menej vtipné scénky s prestreleným humorom. Podávané v slede za sebou začnú byť opakovaným konceptom aj postupom času nehumorné a nezaujímavé. 38% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nemám proti tomu nic.... tak černé komedie neumí nikdo, jen a jen Italové.... Britové a Češi jsou daleko na druhém místě..... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pokračování se povedlo mnohem více, než u prvního dílu. Nasmál jsem se mnohem více a "příběh" zde dával větší smysl a gagy byly mnohem více propracovanější, ale stále se tu našlo několik drobností, které kazí celkový dojem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V poradí druhý film o účtovníkovi Fantozzim je opäť plný Fantozziových trapasov a šialených nápadov jeho kolegu Filiniho. Komediálna klasika, kedy sa na diváka valí gag za gagom bez toho, aby sa niekto mazal s nejakým dejom, alebo logikou. Ja sa pri tom bavím priamo kráľovsky. Scény s Filínim boli neprekonateľné - hlavne ich polovačka. Lepší diel zo série filmov o účtovnom Fantozzim. Tri štvrtiny filmu strieda jeden vtip za druhým, posledná štvrtina síce akoby strácala tempo a po ohňostroji situačného humoru v predchádzajúcej časti je trochu rozvláčny. Ale aj tak ide o film pri ktorom sa divák s chuťou zasmeje. Bohužiaľ ani tu mi veľmi nesadol koniec. Tento snímok je ako stvorený v prípade že neviete čo s načatým dňom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi najslabšia časť čo sa týka Fantozziho takmer nekonečnej komediálnej série. Našlo sa tu síce pár gagov, ktoré vyvolali úsmev na tvári, ale film ako celok moc neoslnil. Chýbal tomu nápad a niečo, čo by zaujalo. Väčšinou to preto bola len nuda. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování Fantozziho. Opět mě bavil hlavní herec. Zaujal ze všech herců nejvíce. I příběh byl o něco lepší než v jedničce. Komediálních scén zde bylo dost. Film měl větší tempo než v jedničce. O kousíček je to lepší, ale čtvrtou hvězdu dát nemůžu. Pořád mi toho dost chybělo. Ale zábava to je. Hodnotím na 69% = *** ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jediná zábavná pasáž - promítání snímku "Křižník Poťomkin od Sergeje M. Ejnsteina" a následné znovusehrání scény na oděsském schodišti. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Fantozzi fakt ne. A je jedno, jestli je v kasínu, na lovu/ve válce nebo na záletech s obstarožní hraběnkou, tahle legrace se mi prostě nelíbí, v každé scéně musí být vtip dotažen až do absurdní polohy. Výborný Postránecký v dabingu, jinak ale bída a děs i v české verzi. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ptákovina jako vždycky, ale celá scéna odehrávající se na lovu byla aspoň za 4*. "Pane vy jste hyena! No ano, je to hyena." Jinak se tam řeší to, co pokaždé: splete si dceru s opicí, musí si sednout i když nemá židli, předstírá, že jí i když nejí atd. 45% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fantozzi je prostě Fantozzi a basta. Dá se na to koukat pořád, problém trochu je, že už jich je tolik, že člověku scénky z jednotlivých filmů splývaj. Obecně je Pan Účetní fakt švanda, místy sice suchá, jindy ale k popukání. Zde vede lov s prakem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Fantozzi je to pořád on co dává filmu to pravé ořechové zbytek prostě nezaujme takže vystřihat a mám dokonaly kraťas. ()

Reklama

Reklama