Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Toto bola riadna magorina. Fantozziho vidíme v jednotlivých obdobiach a teda neviem, čo bolo bláznivejšie, či Fantozzi ako Adam (verzia 1.0), pračlovek, chudák, čo musel niekoľkokrát prekonať štreku z Atén do Marathónu, križiak a bohviečo ešte. Najviac som sa ale aj tak chechtal, keď vo všetkých obdobiach vláčil so sebou tie kamenné kolesá. Toto sa celkom podarilo. A Pina tentokrát vyzerala fakt strašne, tuším ešte horšie než Mariangela. A keď ma tak napadlo, v biblii sa nepíše, čo hovorili dedičia Lazara, keď vstal z mŕtvych, či sa naozaj radovali predčasne, že budú dediť. Fantozzi dopadol fakt zle, keď sa po ňom vozil aj Ježiš. Mám rád históriu a bola celkom sranda vidieť toho chudáka, ako dostáva po papuli v každej možnej epoche dejín. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a zrod Fantozziho pěkně od začátku. Co říct jiného k tak lidsky obyčejnému pojetí a průřezu historie lidstva, pohledem takového pošuka - prostě jsem pukal smíchy. Nezapomenutelná komediální klasika mého dětství, kterou dnes už tak neprožívám, ale i tak mě určité scénky dokážou pořád rozesmát. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší Fantozzi. A začíname od Adama. Tomuto dielu sa nedá uprieť originalita. Zasadiť Fantozziho do rôznych historických období, to je konečne nejaká zmena. Potom možno odpustiť aj stále sa opakujúce prvky všetkých filmov. Avšak keďže je tu viac príbehov, tak sa nevieme do príbehu vcítiť. Respektíve nestihneme. Chýba tu seňora Silvaniová, čo je dobré, pretože ju skutočne nenávidím. Niektoré z príbehov sú skutočne vtipné, niektoré sú zase príliš prehnané a trápne. Klasický Fantozzi to nieje, tie diely sú proste najlepšie, ale treba priznať že táto snímka sa im nemôže vyrovnať. Na druhú stranu máme plno omnoho horších filmov s Paolom Villaggiom, ktoré nemajú hlavu ani pätu. Takže tu sa určite staršia generácia, ktorá má rada starší humor z chuti pobaví. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu jinak postavený film. Fantozzi má smůlu už v ráji, kdy se jeho "Evou" stane Pina. Dále se s rodinkou představuje jako lovec doby kamené, neohrožený Ceasarův bojovník, v Jeruzalémě si nese svůj kříž, za doby křižáckých výprav se také moc neuplatní, ale zase získá Excalibur. Přes francouzkou revoluci a světové války se dostane až do současné Itálie. Cesta na fotbalový zápas se tam ale dá přirovnat k těm středověkým bitvám. Vše končí v budoucnosti v podezřelých oblecích. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. A tak Bůh stvořil světlo a vodu, a zeleň, a zvěř a až poslední den se rozhodl stvořit člověka. Jenže záměr se až tolik nepovedl, neb byl stvořen Fantozzi. Tragický smolař, který se vždy nějakou náhodou připletl ke všem důležitým historickým událostem, ale nikdy z nich nevyšel s úplně čistým štítem... Toto byl jeden z těch zábavnějších filmů o Fantozzim, i když se samotným příběhem pana účetního kromě hereckého obsazení (Paolo Villaggio a další) neměl nic společného (úplně klidně tento film mohl být místo o Fantozzim o Mr. Beanovi, a nebo jen o jakémkoliv bezejmeném hrdinovi, a byl by stejně (málo/přiměřeně) zábavný). Na druhé straně proti ostatním Fantozziho filmům (kromě vynikajících Malérů pana účetního I a II) je tento téměř klenotem, a musím říct, že jsem se u většiny scén dost bavil (narážky na bájný Marathon třeba)... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Liu Bosisio (Pína) si po šiestich rokoch znovu a naposledy zahrala manželku Fantozziho (Paolo Villaggio), pretože potrebovala peniaze. (Raccoon.city)
  • Skotský doubledecker byl ve skutečnosti běžný jednopodlažní autobus Fiat 306/3, kterému byla pro potřeby filmu na střechu přivařena ještě jedna autobusouvá karoserie. (Stejšn)
  • Film sa humornými scénkami nápadne podobná na filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca sa v ňom objavilo niekoľko hlavných postáv z tejto série, Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), Pina Fantozzi (Liù Bosisio), Mariangela Fantozzi (Plinio Fernando) a Filini (Gigi Reder), ale je braný z odlišného pohľadu ako filmy o účtovníkovi Fantozzim, preto by sa nemal počítať do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama