Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 2

(série)
USA, 2014, 13 h 14 min (Minutáž: 52–93 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Hrají:

Taylor Schilling, Jason Biggs, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Michael Harney, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Kate Mulgrew, Lori Petty, Deborah Rush, Laura Prepon (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Jeden z nejlepších seriálů současnosti, který je stejně zábavný jako strhující, dává od druhé série více prostoru ostatním holkám za mřížemi. Piper (Taylor Schilling) trčí na samotce. Ale na nadlouho. Ze spánku, díky kterému by mohla aspoň na chvíli zapomenout, že musí za trest žít jako vězenkyně zvláštního světa za mřížemi, ji nečekaně vytrhne probuzení. Musí nastoupit do autobusu a pak do letadla, aniž by ji kdokoliv řekl, kam má namířeno. Když na to konečně sama přijde, překvapení, kterého se dočkala, není úplně příjemné. Zpátky v nápravném zařízení v Litchfieldu se mezitím dere k moci nová vězenkyně, manipuluje s ostatními a přebírá kontrolu nad drogovým kontrabandem. Jenže Red (Kate Mulgrew) neunikne, že je její místo „na výslunní” v ohrožení, a musí tvrdě bojovat za to, aby ochránila svou rodinu. Jak to ovlivní osudy ostatních vězenkyň jako jsou Crazy Eyes (Uzo Aduba), Taystee (Danielle Brooks), Nicky (Natasha Lyonne) nebo Pennsatucky (Taryn Manning)? (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série - (6/10). Z mé strany šlo o dost velké zklamání, protože jsem se prostě a dobře nudil. Během první poloviny série to byla vážně mizérie. Vee mi pila krev a celkově se tam nic moc nedělo. Chápu to tak, že bylo potřeba rozdat karty před velkým finále. Jsem moc rád, že se to začalo po přelomu poloviny série ubírat tím správným směrem. Dialogy začaly být zajímavější, začalo být dusno na všech frontách a Vee začalo téct do bot. Finále nám to trápení vynahradilo i úroky, protože to bylo opravdu parádní. Všechny linky krásně vyvrcholily a došlo i na lámání chleba. Za mě je to díky lepší druhé polovině průměrná série a díky tomu se kouknu na další. Nejlepší epizoda: Zásady slušného chování (S02E13) ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria "Orange Is The New Black" ma už akosi nechytila za pačesy ako prvá. Možno za to môže fakt, že tu máme Lorraine Toussaint v role hlavného zloducha, ktorého viac sledujeme než všetko ostatné, no na druhú stranu je to opäť zaujímavý koncept a máme tu opäť trošku iný svet. Kde sa černošky dokážu spojiť a rozhodnú sa priniesť revolúciu vo väzení a ovládnuť to tam. Celkovo som si to užil, chýbala mi akurát Laura Prepton, ktorá je tu veľmi málo. Celkovo som ale spokojný a musím povedať, že séria má skvelé vyvrcholenie. Takže pokračujeme v trošku nižšom duchu, ale stále je to super. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série mě možná nebavila až tolik, jako předešlá, ale pořád si udržela kvality! Piper mě už tolik neštvala - z užvatlané blbky, která pokazila vše, na co přišla, se stala skutečnou kriminálnicí, jejíž drama se zde tak nějak stihlo završit. Kdo mi naopak lezl na nervy, byla nově příchozí užvaněná rádoby-Asiatka - nedokázal jsem ji vystát v téměř žádné scéně, neskutečně otravná postava. Zbytek postav a příběhů se dočkal obohacení. Ať už to byl příchod nové záporačky, nebo pokračování románku mezi chovankou a vychovatelem. Největší sympatie si u mě každopádně získal Caputo, stal se z něj neskutečný frajer, jemuž jsem držel palce! Nakonec jsem se těšil na každý díl a rozhodně se těším i na další sérii! Otevřený konec napověděl, že kostky byly teprve vrženy. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě šla druhá řada krutě dolů a nebýt pár skvělých nápadů a bláznivé P. Chapman, bylo by to ještě horší. Za vše špatné podle mě může slabý scénář, neskutečně nudné scény z krimivečírků (díkůvzdání a valentýn) a obrovské množství nových a krutě nesympatických postav, bláznivě užvaněné a demonstrující korejce za lepší práva v krimu bych přál roček základní vojenské služby v ČSSR ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že druhá série bude ještě podstatně lepší, než první, ale stalo se. Postavy se úžasně rozvíjejí, o pořádné drama rozhodně není nouze a několikrát jsem se fakt nasmál. Mezi oblíbené postavy bych zařadil Poussey, Nicolsovou, Pennsatucky a Joea Caputa, ten chlap je fakt borec a přeju mu se Sideboob hodně úspěchů. Jo a, zapomínat nesmím ani na Piper, i její postavu rozhodně řadím mezi své favority, fakt se mi líbí jak se v téhle sérii vyvíjela. Závěrečná scéna závěrečného dílu byla absolutně perfektní. 10/10 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama