Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 4

(série)
USA, 2016, 13 h 9 min (Minutáž: 55–78 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Hrají:

Taylor Schilling, Natasha Lyonne, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Jackie Cruz, Michael Harney, Taryn Manning, Dascha Polanco, Nick Sandow, Yael Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nové tváře a stará zášť jsou nebezpečnou kombinací, obzvlášť když se z Litchfieldu stává výdělečný byznys. (Netflix)

Recenze (22)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že vďaka posledným trom dielom pridávam ešte jednu hviezdu, lebo tam skutočne nemôžem povedať nič iné, len absolútne fantastické zakončenie. A človeka to súčasne aj nakopne na to, aby sa tešil na ďalšiu sériu. Nebudem dávať spoilery, ale jednoznačne viem povedať, že sú tu najlepšie momenty celého seriálu. Čo sa zvyšku týka, tak poviem najprv svoje negatíva. Nemám rád drsnú Piper, ktorá sa hrá na nejakého bossa väznice. Absolútne nemôžem stráviť postavu Judy King. A musím povedať, že aj tématicky mám pocit, že sa veľmi často motáme v tých istých témach a je to najmä o Marii, ktorá sa chce stať bossom väznice, najmä po tom, čo jej Piper zavarí poriadny problém, vyrovnávanie sa s faktom, že ženy nemajú ako zarábať peniaze a je tam moc väzenkýň. Čo ale funguje na tejto sérii je pribeh Lolly, a musím priznať, že aj Alex ukáže veľkú časť svojho vnútra a spoznáme viac jej príbeh. A sme radi, že na začiatku série neskončí mŕtva. Bolo by jej škoda. Nicky sa vráti a je to super. Terorizmus zo strany bacharov je silný a veľmi sa mi páči story medzi Tiffany a Boo. Sú tu asi najlepšími postavami série. Plus musím povedať, že vzťah Poussey a Soso je veľmi dobre spracovaný a uveriteľný. Možno by som nechcel ísť až tak rasistickou cestou a dal by som tam menej ukážky života celebrity v base, ale celkovo ma táto séria asi brala viac, než posledná. A rozhodne ma navnadila na pokračovanie. Hodnotenie: B- ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom zoufalství, které mi tvůrci předvedli v předchozí sezóně, jsem s takovým kvalitativním skokem vůbec nepočítal, ale stalo se. Asi bych měl brát třetí řadu jako tvůrčí výpadek, protože čtvrtá mě velice bavila, přinesla pořádnou dávku humoru, nezapomnělo se tentokrát ani na kvalitní drama s propracovanou atmosférou, takže mi nehrozila žádná nuda u epizod plných trapné vaty. Fakt jsem se dobře bavil. ()

sta 

všechny recenze uživatele

tahle serie prekonava snad uplne vsechno, co kdy televize (teda jako medium) vytvorila. zaverecne tri dily jsou neskutecne intenzivni. lidske, hluboke a brutalni ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejlepší série OITNB. Začátek série vypouští nějakou vážnost věznice, postavy hláškují scénu za scénou a celkově panuje uvolněná atmosféra, která se však v polovině krásně zlomí v hutné drama s hořkým koncem. Nejlepší postavy Joe Caputo, Doggett, Lolly, celej kolektiv Black gangu! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série, která na konci pořádně vygradovala. I když musím říct, že závěrečný díl se trochu vlekl a byl utahanější, než jak jsem zvyklá. Judy King byla velkým přínosem pro tenhle seriál, nová postava, která bavila, ale zároveň jsem proti ní pořád něco měla. Vadily mi ty její výhody. Konec byl emotivní, nečekala jsem, že zrovna tahle postava odejde, byla to jedna z těch rozumnějších postav. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série - (8/10). Čtvrtá série se kvalitou vrátila na výslunní a já jsem za to hrozně rád. Předvedli vykonstruované drama, které vyvrcholilo posledními díly. Poslední díly patřily k tomu nejlepšímu, co nám zatím seriál nabídl. Já jsem zůstal s ústy dokořán, protože jsem netušil, že tvůrci budou mít na něco takového koule. Ta radost z tak úžasného vývoje je hořkosladká, protože to odnesly moje oblíbené postavy. Dalšími plusy čtvrté série byla dějová linka od Lolly, která byla srdceryvně zakončena. Caputo si zachoval svoje kvality z předchozích sérií a i tady bavil. Mínus vidím v Piper, která měla celou sérii nos nahoru. Díky čtvrté sérii si mě seriál opět získal a já se už nemůžu dočkat páté série. Nejlepší epizoda: Zvířata (S04E12) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série navazuje tam, kde skončila třetí, čili průměrem, chvilkama nudou a řešením banálních záležitostí. Nicméně postupně začíná napětí gradovat a musím souhlasit s mnoha zdejšími uživateli, že poslední 3 díly pozvedly tuto řadu o stupínek výš. Málem ukápla i slzička, osudy některých známých postav, ať nespoiluju, jsou dost kruté. Úplný konec hodně navnadí na další sérii. (Netflix, orig.) ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle intenzivně jsem snad seriál prožíval naposledy u Breaking Bad. Po pomalejší třetí sérii se tvůrci vytasili s opravdovým esem. Takhle se to dělá, postavy jsou unikátní, působí reálně, vyvíjí se a divákovi na nich záleží. Několik momentů bylo tak intenzívních, že jsem chtěl hned vyskočit a jít to s někým prodiskutovat, bohužel jsem však ještě nikoho nedokázal přesvědčit, aby se na tuhle perlu začal taky dívat. Úplný závěr je skutečně zdrcující a nechává zajímavý prostor pro pokračování v další sérii, snad to nepůjde do sraček. 10/10 ()

dee.n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak mi první půlka přišla fakt nudná a nezajímavá, tak se to pak rozjelo a závěr byl skvělý, epický. A pro mne i hodně smutný, ano, i slzička ukápla. Je zde hodně nových postav a většina z nich je vskutku nesnesitelná, ale naštěstí se děj často točí i kolem staré party a rozhodně to nenudí a pořád je čím se zabývat a co rozvíjet. Jak jsem už někde četla, je fascinující, jak se postupně rozvíjí celá dějová linka s neschopnými a neproškolenými dozorci a pomalu, krok za krokem směřujeme až k epickému finále. Hvězda dolů za nudný rozjezd. ()

iz67 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě od druhé serie včetně to nejlepší. Druhá polovina jede výborně. Tvůrcům se hlavně povedlo vychytat, jak cesta do pekel (rasové gangy, úpadek dozorců a celé kultury vězení) je dlážděna malými změnami až se vše totálně zhroutí. Mám ale silné výhrady k poslednímu "limonádovému" dílu - to byl už zase Hollywood. Kdyby skončila serie dvanáctým dílem, tak dávám 5. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V týhle sérii je již vše, jak má, chybí snad jen vzpoura ,ale to podle dění v Litchfieldu nebude dlouho trvat !!!Nyní už kdysi vcelku ,,svobodná'' a mírumilovná ženská věznice nepostrádá nic z afro-americké kultury ,Hispancu a Dominikancu dealujicich herak nebo nadřazený děvky členů Aryen Brotherhood ,co čumí jak casovana bomba z mikrovlnky!!!Nakrajenej zabiják, co hnojí rajčata a kukuřici vlastním pyzmem je taky typek ()

Reklama

Reklama