Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 5

(série)
Ukázka z filmu
USA, 2017, 12 h 11 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Kamera:

Ludovic Littee

Hrají:

Taylor Schilling, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Blair Brown, Laverne Cox, Jackie Cruz, Lea DeLaria, Beth Fowler, Kimiko Glenn, Annie Golden, Laura Gómez (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V reakci vězňů na tragédii se poměr moci v Litchfieldu v nabité nové řadě dramatický promění. (Netflix)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (20)

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá řada se už absolutně nemůže zakládat na skutečnosti. Toto už js opravdu přehnané. Zase to vyvažují vtipné scény. Pidloočka mne v této řadě přestává bavit, jinak jsou ty černošky úžasné. Poslední díl člověka zase navnadil na další řadu, tak snad ji nepose*ou. Jako celá řada o obsazení věznice a výměny stráží - tento scénář už sám o sobě zní na obsah dost neskutečně a nezajímavě pro diváka. Nebýt zlehčení situace, je to nuda jako seriál Waco. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série - (7,5/10). Přes všechnu skutečnost, že se celá série točil kolem vzpoury, tak seriál měl ve většině dílů, co nabídnout. Dočkali jsme se nahlédnutí do soukromí postav, které jsme nedávno poznali, nebo jsou to už staří známí a patří mezi seriálovou stálici. Jako u většiny sérii, tak i zde se potýkáme s problémem zvaným VATA. Té je i v páté sérii požehnaně. Co už také patří mezi tradice je, že poslední epizoda vystřelí seriál do nebeských výšin a vy se už nemůžete dočkat další série. Poslední díl byl pro mě opravdovým vrcholem a výborně jsem se u něj bavil. Dočkali jsme se také mnoha nečekaných zvratů a shledání. Chápu, že mnozí fanoušci můžou mít problém s reálností celé vzpoury. Protože mi také nejdou do hlavy některé okolnosti, které se tam seběhly. Tady jsem si ale na ulítlost zvykl a beru to tak celou dobu. Dramatické scény jsou už jen jakýmsi pomyslným bonusem k tomu humoru. Když seriál kombinuje tyto dva prvky, tak mu to jde skvěle. Když se ovšem zaměří pouze na drama, tak to kvalitou, seriózností a poutavostí dost pokulhává. Nejlepší epizoda: Bouřlivé počasí (S05E13) ()

Reklama

jarmil8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předchozí skvěle vypointované sérii je tu dosti nepříjemná stagnace. Seriál sází na "postavičkaření", ale ne všemi postavami se stíhá smysluplně zabývat (...a přibývají další). Piper jde definitivně stranou, ze Suzanne se stala jedna z nejotravnější postav a podobně jako od mnoha dalších, pouze předvádí, to co se od ní čeká, jako smutný a již poněkud vyčerpaný klaun. Stejně jako Suzanne se však často jednají i mluví i jiné postavy, jako by se je autoři ani nesnažily rozlišit. Kýčovitost podtrhují scény jako je ta všeobjímající s památníkem pro Poussey. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předešlou sezónu jsem dost chválil, tentokrát jsem i přes své poměrně vysoké hodnocení příliš spokojen nebyl. Některé epizody nebyly vůbec špatné, některé jsem mohl dokonce pochválit, ale i přes určitou benevolenci, kterou jsem k seriálu zaujal, mi vadily podivné kiksy v logice.V posledních třech epizodách jich bylo už tolik, že si začínám myslet, že si tvůrci scénáře psaní zpříjemňují nekonvenčními doplňky stravy. Všechno hezky shrnul už Bonaparte. 4*- ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. séria je trošku návrat k zaujímavejším konceptom po nevydarenej tretej a tiež nie najlepšej štvrtej sérii. Hoci boli obe výborne zakonečené, tak akosi ma to nemotivovalo sa vrátiť k seriálu. A hoci to zo začiatku nevyzerá, že by sa rozhodli svoj koncept využiť poriadne, tak je to viac menej len budovanie všetkého, čo ešte len príde v neskorších dieloch. A viac menej to potom začína opäť fungovať. Stále sú tu zaujímavé postavy, no prekvapivo sú to iné, než by na človeka pôsobili, že reálne budú. Suzanne je vynikajúca, Tiffany Dogget je stále skvelá a rovnako aj Big Boo. A potom ešte aj Gloria Mendoza. To sú asi moje najobľúbenejšie postavy v tejto sérii. Ostatné majú svoje momentky. Ako Taystee, alebo je tu tiež skvelá scénka kde bude Cindy chcieť upokojť Suzanne a spievať jej baseballovú pieseň, aby sa konečne upokojila a celkovo je super vidieť v tejto sérii trošku iný koncept. Všetko sa odohráva behom dvoch dní a všetko naberá trošku iné kontúry. Ale potom sú tu postavy, o ktorých by som povedal, že by prežili aj koniec sveta a boli by rovnako otravné ako vždy boli. Ako sú Leanne a Angie. Red sa tu objaví v role, ktorá možno niektorých prekvapí a niektorých pobaví... záleží na vašom uhle pohľadu. Niekedy humor funguje, no inokedy zase mám pocit, že iné scénky sú zbytočné. Ako napríklad väčšina dialógov medzi Piper a Alex. Ale potom sú tu aj skvelé rozhodnutia. Ako fakt, že Linda si užije svet vo väzení počas vzbury, alebo aj veľmi dramatický moment, kedy sa veľký Piscatella rozhodne vyriešiť veci podľa svojho. A rovnako je zaujímavé ho vidieť oholeného. Myslím si, že po pár nevydarených sériach je táto zaujímavejšia. Len sa do nej treba najprv trošku dostať. Medonzin príbeh je tu svkelý, Soso má dobré momentky a čo sa týka Suzanne... tak to bez debaty. Čeknite si sériu a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (165)

Reklama

Reklama