Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 7

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 13 h 44 min (Minutáž: 55–90 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Kamera:

David M. Dunlap

Hrají:

Taylor Schilling, Kate Mulgrew, Natasha Lyonne, Laura Prepon, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Nick Sandow, Selenis Leyva, Taryn Manning, Yael Stone, Jackie Cruz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

V poslední řadě seriálu se podmínečně propuštěná Piper snaží postavit na vlastní nohy, zatímco zkorumpovaný Litchfiled si žije dál svým životem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria "Orange Is The New Black". Máme to za sebou. 7 sérii po 13 dielov z ženskej väznice. A musím povedať, že to bola poriadna jazda. Sledovať som to začal, keď boli vonku prvé 4 série a odvtedy som bol vždy zvedavý na to, ako to bude pokračovať. A mám pocit, že záverečná séria nie je len skvelé zakončenie série, ale ide podľa mňa o najsilnejšiu sériu, ktorú sme tu počas tých siedmich rokov mali. Je mi síce ľúto osudov niektorých postáv, no jednoznačne musím povedať, že v tejto sérii asi najlepšie fungovala dráma zo všetkých. A nie všetko skončí happyendom. Ale niektoré veci zase naopak áno. A som tom rád, lebo mi to príde aj zaslúžené. Ale nie všetci jednoducho môžu skončiť šťastní. Tak to v reálnom živote nefunguje. Som rád, že postavy sú stále rovnako skvelé. Mám rád Suzanne. Mám rád Gloriu, takisto aj Alex, Tiffany, Taystee, Joa Capputa a všetkých ďalších. Postavy sú tu skvelé a je skutočne super vidieť kam sa budú v tejto sérii posúvať a čo všetko sa udeje. Dokonca aj Luscheck konečne asi bude mať svoj moment. Možno aj najväčší Mr. "I Don´t Care" nájde v sebe moment, kedy konečne urobí niečo správne. Lorna stále žije na planéte Lorna a bude tu mať pár silných momentiek. Okrem toho si myslím, že dobré momentky si vychytili aj Red a Nicky. Kde séria podľa mňa nie je úplne super sú v dvoch miestach. V prvom rade poviem, že aj keď rozumiem tejto novej Dayi, tak akosi mám ťažké srdce ju prijať, lebo mi príde ako tyran veľmi otravná. A okrem toho mám pocit, že si tu miestami vôbec nevedia ustrážiť roky. Je super, že postavy nestarnú, no ocitajú sa v dobe, ktorá je skôr niekedy v období 2017 - 2018. A to je trošku problém, lebo to viac reflektuje súčasnosť, než čas, kedy by to malo byť, čo by mal byť niekedy rok 2014 alebo 2015. Proste ten čas plynie zle. Lebo niektoré veci vtedy ešte neboli. A séria si to neuvedomila. Ale ak sú to moje najväčšie problémy, tak sa nemám moc čo sťažovať. Ak ste videli všetky série, pozrite si pokojne aj poslednú. Myslím si, že nebudete sklamaní. A tým sa jedna veľká seriálová kapitola uzatvára. Zbohom dámy. Hodnotenie: A ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To už je fuck konec?...Každý díl jsem obrečela...Miluju Susanne, Taystee, Nicky, Red, Poussey a všechny ostatní baby...Bez Caputa by to nebylo ono a nakonec jsem přišla na chuť i Figovce když už přestala být taková bitch!...Budete mi chybět, ale život jde dál a uvidíme co nového nám přivede do cesty...Za mě 98% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel závěrečná série se mi vůbec nelíbila. Spoustě postav se změní charakter, což mě vážně vytáčelo. Nejvíce mi bylo líto Red, byla to moje nejoblíbenější postava, silný charakter, sebevědomá žena a stane se z ní tohle? Rozumím tomu, že chtěli ukázat, co dokáže udělat samotka člověku, ale i tak škoda tak skvělé napsané postavy ze začátku. Závěr byl ale povedený. Ne všechno se vyřešilo, nechali si několik otevřených konců (možná prostor pro pokračování za pár let?), ale nedalo by se to ukončit vše najednou, takže se závěrem jsem spokojená. Ale série jako celek se strašlivě táhla a vůbec nebavila. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. (poslední) série - (8/10). Poslední série tak trochu naplnilo moje očekávání. Krásně uzavřela jednu seriálovou éru, která tady s námi byla pekelně dlouho. Věřím, že Orange nebyl jenom seriál, ale také inspirace ke konání dobré věci. Tenhle záměr tvůrců hrozně cením. Všechny postavy dostaly důstojné zakončení a ani u jedné se mi nestalo, že bych byl s nějaký koncem nespokojený. Právě naopak. Byl jsem překvapený, že jsem se u ničeho nenaštval a byl jsem za jejich štěstí fakt rád. Tak sbohem Orange.. Bylo to moc fajn. Nejlepší epizoda: A tady si vystoupíme (S07E13) ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá řada už je hodně slabá. Do posledních tří dílů, do kterých nacpali veškeré postav, nulový děj. Pidliočka mne začíná pomalu ale jistě taky s*át už asi poslední dvě řady a veškeré zajímavé postavy jsou téměř bez scénáře. Už bylo opravdu na místě to ukončit, ač poslední díl byl, jako vždy bývá, emotivní s ohledem na poslední řadu. ()

Galerie (302)

Zajímavosti (6)

  • V 7. minúte je vidieť v pozadí vlajky sveta, kde je vidieť aj slovenskú vlajku. (figis20)
  • Číslo na linku organizácie na pomoc imigrantom, ktoré Maritza (Diane Guerrero) rozdáva spoluväzňom v detenčnom centre, skutočne existuje. (RigorMortis)
  • Tato epizoda byla věnovaná zesnulé maskérce Karen Reuter, která v lednu roku 2019 prohrála boj s rakovinou. (UhLee)

Reklama

Reklama