Reklama

Reklama

Orange Is the New Black

(seriál)
  • Česko Holky za mřížemi (více)
Trailer 2
USA, (2013–2019), 90 h 44 min (Minutáž: 51–93 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Hrají:

Taylor Schilling, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Nick Sandow, Yael Stone, Vicky Jeudy, Jason Biggs (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Piper (Taylor Schillingová) je mladá, půvabná, vzdělaná, má chápavého snoubence Larryho (Jason Biggs). Na první pohled se zdá, že v jejím životě všechno klape jako na drátkách. Jenže Piper udělala chybu. Před deseti lety se pokusila převézt přes hranice kufr plný peněz. Byly to špinavé peníze vydělané za ilegální prodej drog a Piper za to teď tvrdě zaplatí. Musí opustit snoubence a nastěhovat se do svého nového domova ve federálním ženském nápravném zařízení. Naštěstí je to věznice jen s minimální ostrahou a 15 měsíců se přece dá vydržet… Nebo ne? Dozorci Samu Healymu (Michael Harney) je křehké Piper líto, a tak jí aspoň občas radí, jak v neznámém světě za mřížemi přežít. Piper se snaží porvat s nepsanými zákony, jak to ve vězení chodí, ale není to vůbec jednoduché. Čeká ji několik šokujících překvapení! Holky za mřížema jsou slavný komediálně-dramatický seriál nominovaný na několik cen Emmy, který vznikl podle knižní autobiografie skutečné Piper Kermanové. V příběhu, který je stejně humorný jako napínavý, se objevuje mnoho zajímavých a originálních postav – takových, jaké na televizní obrazovce většinou chybí. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele ALIENka_ k tomuto seriálu (39)

Orange Is the New Black (2013) 

No tak mám dokoukáno kompletně všech sedm sérií. Musím říct, že i přesto, že mě tenhle seriál někdy pěkně sral a musela jsem si dát nějaký ty pauzy, byl to fajn zážitek. Originální seriál, u kterýho jsem fakt ráda, že jsem ho dotáhla do konce, a kterej za to občasný utrpení (převážně pátá série) stál. Jak říkám, mělo to svý slabý chvilky a nebylo jich málo, ale to jak autorka zakončila cestu všech postav bylo emocionální jako prase a poslední 4 díly jsem zmákla na jeden zátah. Co tomuhle seriálu ještě určitě musím ještě nechat je vývoj charakteru, hlavně u některejch postav (Taystee, Dogett..) je zmáknutej úžasně. Nevěřila bych tomu, ale tenhle seriál mi bude chybět, i když na jednu stranu jsem ráda, že už ho mám za sebou (někdy jsem uvažovala o tom, že s tim na dobro seknu, jak jsem se nudila) a že nebudou žádný nový série. Hodnocení: 7/10 ()

Nebyla jsem připravená (2013) (S01E01) 

Zatím takovej díl na rozjezd, kde mě sraly předvšim ty sladký scény se snoubencem. Ale pěknej styl vyprávění a humor to napravujou. Navíc se nebojí ukazovat nahý těla, což se vídí tak v jednom z 10 seriálů. ()

S*áči! (2017) (S05E03) 

Jelikož jsem nabrala sílu a energii chlastem, rozhodla jsem se, že taky po sto letech něco okomentuju. Za oběť jsem si vybrala tenhle skvost, protože mi fakt dalo zabrat dokoukat ho se zdravým rozumem a musím to dát celýmu čsfd najevo. Věc, která mě nejspíš bude srát celou tuhle sérii, je ta otravná baba z MCC. Její příběh, kterej byl i na tenhle seroš až moc divnej a smyslnedávající mi doslova vyrvával mozkový buňky z hlavy. Vůbec celej díl působil jaksi céčkovým dojmem. Postavy dělaly rozhodnutí, který se absolutně příčej jejich charakteru a působily strašně uměle. Na oitnb se mi vždycky líbila ta spontánnost a opravdovost postav, což o tomhle díle říct fakt nemůžu. Ještě k tomu je tady ta fraška s tím vyjednáváním, která působí strašně uměle a nereálně. ()

Litchfield má talent (2017) (S05E04) 

Po sto letech jsem se zase koukla na Orange is the new black. Musím říct, že pátá série je shitfest. Tvůrce si na tomhle seriálu koukám vybil všechny svoje zvrácený představy, protože nic takhle divnýho jsem už dlouho neviděla. Což mě baví, jenom mě prostě sere, jak to působí nereálně, ne že by seriál byl nějak založenej na reálnosti, ale do píči tohle? Tomu se nedá věřit už ani trochu. Navíc děj se posouvá šnečím tempem, tak jenom doufám, že nebudu muset trpět tuhle frašku dlouho. Hodnocení: 5/10 ()

Zpívej, Bílá Effie (2017) (S05E05) 

Tahle epizoda byla sice lepší než ta druhá, ale kurvaa ta pátá sezóna je tak pomalá, když už si myslím, že se konečně události začnou trochu rozbíhat tak zas akorát velký hovno. Polovina postav už mě tam taky začíná pořádně srát, hlavně ty černošky s těma jejich "bílí lidi jsou svině a my jsme chudáci". Škoda, že mám ten zvyk dotahovat všechno do konce, teď to budu muset dokoukat, místo toho, abych se na to vysrala. Hodnocení: 6/10 ()

Ohnivě ostré Cheetos (2017) (S05E06) 

Konečně kurva! Snad první dobrá epizoda týhle série. Sice se ta celá věc s vyjednáváním pořád NIKAM neposunula (Jak dlouho mám ještě umírat zevnitř? Už mě to fakt sere.), aspoň tady konečně měl někdo taky zajímavý backstory, který působilo reálně. Hodnocení: 7/10 ()

Komplet bobr, poloviční Snickers (2017) (S05E07) 

Památka na Poussey? Velmi dojemný, ale to už se sakra řeší asi 3 díly, a už mi to stačilo. Jinak se seriál vrátil zpátky do starejch kolejí - takže se zase děje úplný hovno a řeší se pičoviny. Dřív mi oitnb přišlo fakt zábavný, teď je to spíš utrpení. Hodnocení: 5/10 ()

Přivázaní ke kolejím (2017) (S05E08) 

Oh ano konečně se taky něco děje místo těch zbytečnejch keců. Tahle epizoda už je skoro návrat ke starýmu oitnb (pojďmě si upřímně říct, že pátá sezóna je zatím ukecaná sračka a doufat, že to tak nepůjde dál). Konečně se tady dobře kombinuje drama s komedií a působí to reálně. Hodnocení: 8/10 ()

Svírání (2017) (S05E09) 

Tahle epizoda pokračuje ve stejným tempu jako minulej díl. Skvěle navíc kombinuje vyjednávání s řáděním Piscatella, který je jen tak mimochodem udělaný skvěle a fakt jsem se pobavila. A ten konec - no do piči z Red se stal Terminátor. Akorát mě z nějakýho nevysvětlitelnýho důvodu strašně sralo Red backstory z Ruska. Hodnocení: 7/10 ()

Midas naruby (2017) (S05E10) 

Konečně po asi 6 otřesně nudnejch dílech vyplněnejch jenom kecáním o hovně došlo na ty pořádně nabytý díly, jenom škoda, že takováhle nebyla celá šestá sezóna. Tenhle díl neztrácí na tempu, věnuje se všem dějovejm linkám a všechny byly kurva dobrý. Navíc Piscatellův příběh taky zajímavej. Hodnocení: 8/10 ()

Prolomení hobrového stropu (2017) (S05E11) 

Kurva už to neroztahujte! Tahle epizoda se zase bohužel věnuje příběhovejm linkám, který jsou naprosto nepodstatný a o ničem, a už vůbec mě ani v nejmenším nezajímaj. Hodnocení: 6/10 ()

Tetování (2017) (S05E12) 

A je to tu zas. Seriál už se zase vrátil do starejch kolejí. Většina epizody je nezáživná výplň plná otravnejch keců. Asi bych se měla přestat snažit vidět seriál realisticky, protože tohle už je prostě zasraná sračka, která se realitě vůbec nepodobá. Dřív to bylo vtipný a ta realita tam trochu byla. Ale co je kurva tahle věc? Hodnocení: 5/10 ()

Bouřlivé počasí (2017) (S05E13) 

Upřímně už ani nevím, jestli tahle epizoda byla fakt dobrá, nebo jsem jenom ráda, že už tahle sezóna skončila (bez prdele nejhorší série oitnb, co se tady stalo fakt nechápu). Myslím, že se přiklonim spíš k druhý možnosti. Navíc zásahová jednotka byla pěkná fraška. Hodnocení: 7/10 ()

Kdo to ví líp než já (2018) (S06E01) 

Fakt jsem se rozhodovala, jestli si nemám dát po pátý sérii pauzu, na což jsem se vzápětí s očekáváním lepší šestý vysrala a vrhla se na to. Dobrej začátek, představení postav.. Sice se nic moc neudálo, ale už teď doufám, že šestá série dopadne líp než pátá. Hodnocení: 7/10 ()

Po hlavě do sraček (2018) (S06E02) 

Celej díl doslova výslechová výplň asi dvou ženskejch. Kdyby mě aspoň ta posraná vzpoura zajímala, jenže to bylo tak nudný a nezáživný, že mi je úplně jedno, jak to skončí. Jestli to takhle půjde celou šestou sérii a v každým díle bude jedna nebo dvě ženský, co budou říkat jak kde a co se stalo, tak se na to asi už vážně vyseru. Hodnocení: 5/10 ()

Každá za sebe (2018) (S06E03) 

Tahle epizoda mě bavila - až se tomu sama upřímně divím. Začínám si myslet, že to je Friedou, ta mě prostě vždycky pobaví. Možná už jsem si zvykla i na to, že tenhle seriál prostě nebude moc realistickej (hodně brzo že?). Hodnocení: 7/10 ()

Já, mluvící osel (2018) (S06E04) 

Bohužel to vypadá, že se soudy a vyslýchání povlečou celou sérií až do konce, což mě neuvěřitelně sere, protože je to snad větší nuda než čekat na vlak, co má 80 minut zpoždění. Navíc nikdo ani nehledá tu bejvalou fetku, co utekla a teď šoustá s tím hubenym dozorcem. Seriál není moc realistickej, ale že až takhle.. Hodnocení: 5/10 ()

Trable, trable (2018) (S06E05) 

Už přestávám mít naděje na to, že by se z týhle věci nějak stal seriál, na kterej se dá koukat, aniž bych se unudila k smrti nad těma nesmyslnejma kecama a začala se u toho fakt bavit. Válce bloku C a D absolutně nerozumím a vůbec nevím o co tam sakra a jde, jak se to stalo, proč se to stalo - ocenila bych nějaký odpovědi. Doggettová se pro změnu vysere na svobodu a vrátí se do vězení - protože proč ne že? To už bych radši žila v lese než se tam vrátit do prdele. Hodnocení: 5/10 ()

Stav dělohy (2018) (S06E06) 

Tahle epizoda je prakticky úplně stejná jako ta minulá, nic se tam neděje a pořád se jenom probíraj nepodstatný sračky. Navíc mě neuvěřitelně sere ta ženská s parukou z MCC. Backstory tý holky, která pomáhá Daye mě absolutně nezajímá, je to jedna z nejvíc tuctovejch postav, která není ničím zajímavá, vždyť ani nevím její jméno kurva. Hodnocení: 5/10 ()

Změna povětří (2018) (S06E07) 

Tahle epizoda mě nějakým způsobem bavila. Joe a Figovka měli pěkný zakončení jejich příběhu (teda myslím, že to byl konec). Vzpoura už se trochu rozjela, takže už to není jenom o házení hoven a sraní si na polštáře. Hodnocení: 7/10 ()

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama