Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 6

(série)
Trailer 1
USA, 2018, 13 h 3 min (Minutáž: 51–85 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Kamera:

Ludovic Littee

Hrají:

Taylor Schilling, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Selenis Leyva, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Adrienne C. Moore, Laura Prepon, Nick Sandow, Dale Soules (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po vzpouře pošlou některé ženy do sektoru s maximální ostrahou, kde mezi jednotlivými bloky už celá desetiletí panuje nesmiřitelná rivalita. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem už napsal v komentáři k třinácté epizodě, bylo by skvělé, kdyby šlo o závěr celého seriálu, takhle hrozí, že sedmá řada dorazí i ty zbývající fungující záležitosti. Pokud měla obměna postav zajistit oživení děje, můžu s klidem říct, že u mě se to nepodařilo. S výjimkou ujetých sester, se flashbacky týkaly postav, které mě vůbec nezajímaly, takže jsem měl pocit, že u nich jen ztrácím čas. Bohužel se ukázalo, že kvalitní retrospektivní scény a obětované postavy byly pro příběh důležitější, než jsem si myslel. Sedmou sezónu určitě uvidím, ale vůbec se na ni netěším. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzerá to, že budem v minorite, ale aj tak to poviem. 6-ta séria "Orange Is The New Black" je podľa mňa najlepšou sériou od čias prvej. Znie to asi divne, ale poviem to takto. 2-há séria bola podľa mňa dobrá, len sme sa moc sústredili na nového padoucha. Tretia a štvrtá séria ma nejako moc nebrali a mal som s nimi asi viac problémov. A predošlá séria zase podľa mňa mohla svoj koncept využiť oveľa lepšie. Kým na konci sme sa začali motať zbytočne v kruhoch. Takže som už nebol nejako natešený na novú sériu, no ku kreditu tvorcov si myslím, že sme tu dostali zaujímavejšiu story, lepšie nové postavy a zakončenie, ktoré pôsobí ako skutočne zakončenie. Neviem či tvorcovia nebudú ešte aj tak pokračovať v nových dieloch... lebo však ak to vynáša... tak prečo nie? ... ale minimálne sme vyšli z niektorých stereotypov. V prvom rade mám pocit, že sa postavy opäť niekam posunú, niečo nové sa o nich dozvieme a budeme mať opäť nové dôvody na to sa na ne tešiť. Aspoň teda na väčšinu z nich. Ako niektorí už písali, nie všetky postavy z minulých sérií sa vrátia a je to trošku škoda. Rád by som videl Big Boo, Soso, Sister Jane alebo Normu a podobne. Koniec koncov by som veľmi rád vedel, kam sa reálne ich postavy dostali. Možno sa otvorí priestor a uvidíme, no to nebudem rozoberať. Máme tu ale príbeh z maximálky, ktorú majú pod kontrolou dve sestry. Každá jeden blok a vedie to k vojne. Zaujímavé a najmä obe sestry sú dobre spracované. A ku koncu to bude ešte zaujímavejšie. Posledných pár dielov som sa už skutočne nevedel dočkať čo bude. Negatíva sú pre mňa Madison, ktorá je skutočne iba stereotyp tyrana v base, ktorý si potrebuje dokázať, že je najtvrdšia. A nemám takéto postavy rád. Najmä keď reálne nemá k tomu žiadny reálny význačný motív, ktorý by ju odlíšil od všetkých ostatných stereotypných tyranov. Bachari sú tu miestami neskutočne odporní, ale nemôžem tvrdiť, že by boli väčšinou zlatí. Čo je však super je príbeh Taystee, ktorá bude mať dosť problémov, Piper, ktorá tentokrát chce urobiť niečo lepšie pre život v base (to ma teší), jej vzťah s Alex nepôsobí na príťaž. Nicky klasicky a Lorna si proste žije na svojej vlastnej planéte. Tú vždy vidím rád. Z nový postáv mi sadla Daddy a jej vzťah s Dayou funguje dobre. Plus aj jej mama vonku z basy dokáže niečo podniknúť. A Tiffany so Suzanne sú podľa mňa stále fantastické. Za mňa najlepšia séria po vynikajúcej prvej. Lebo ani jedna už potom akosi u mňa nešla do výšin. Tu ma konečne niečo zaujalo. Takže som spokojný. Hodnotenie: A- ()

Reklama

AndyMars 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto séria mi pripomína tretiu, v ktorej to vyzeralo, že tvorcovia už nevedia, čo by do scenára dali. Mala som pocit, že za tých 13 dielov sa akoby nič nestalo. Zase sme mali nové postavy, ktoré boli „použité“ iba na jednu sériu a ďalej sa s nimi už nestretneme. Druhá séria mala Vee, tretia Stellu a táto Carol a Barb. Hra dozorcov vyšumela do prázdna. Naozaj by ma zaujímalo, o čom bude siedma séria, žeby o druhej polovici postáv? Takto je vidno, že postavy fungovali ako celok, pretože jednotlivo nie je veľmi o čom. Už ich za tých 5 predchádzajúcich sérii poznáme veľmi dobre. A aj keď bolo heslo na plagáte „To the max“, po pár častiach to zase vyzerá skoro tak isto ako v starej väznici. Koniec bol spravený celkom fajn, ale ak siedma séria nebude posledná, tak sa naozaj začnem báť, aká zlátanina z toho bude. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyjma posledních dvou dílu, kde se konečně něco začalo dít, série úplně o ničem. Obměna 70% hereckého obsazení rozhodně seriálu nepřidala, protože místo zajetých postav, tu najednou máme nové, které mi byly totálně ukradené. Jediná zajímavá linie příběhu byla Carol vs. Barb, ale dostala tak málo prostoru, že to stejně ničemu nepomohlo. Touto sérií pro mě seriál nadobro končí, chystaná sedmá řada mě opravdu už nezajímá. Be free Piper, a nazdar. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nutno podotknout, že jako divákovi je mi celkem líto, které postavy se po 5. sérii kompletně odepsaly a které v seriálu pokračují s ještě větším prostorem. Naštěstí tedy vůbec nejsou špatné ty nové postavy, ale bohužel už vlastně nic není nového. Drogy, těhotenství, lesbismus, svatba, pašování, bitky a vraždy... To vše už jsem v Litchfieldu viděli. Je to fan-service a dobrý fan-service, který se ovšem nedokážu ani zdaleka vyrovnat epickým dvě předchozím sérií, z nichž jedna byla napínavější a druhá zábavnější. Stále to funguje velmi dobře, ale velký problém je, že už není moc co odhalovat ve flashbacích. (nejlepší epizoda - 1x3 Look Out for Number One) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (3)

  • Šestá série vyšla ve stejný den, kdy má narozeniny představitelka hlavní role Taylor Schilling – 27. července. (oli009)
  • Ke konci tohoto dílů zazní skladba „Kokomo“ od The Beach Boys. (danielsaf2)
  • Na konci tohoto dílu zazní skladba „The Lion Sleeps Tonight“ od The Tokens. (danielsaf2)

Reklama

Reklama