Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 1

(série)
USA, 2013, 12 h 21 min (Minutáž: 52–61 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Kamera:

Vanja Cernjul

Hrají:

Taylor Schilling, Laura Prepon, Michael Harney, Kate Mulgrew, Jason Biggs, Natasha Lyonne, Deborah Rush, Nick Sandow, Pablo Schreiber, Danielle Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Když Piper dožene její letité přátelství s drogovým dealerem, musí vyměnit svůj pohodlný život v New Yorku za oranžový vězeňský mundůr. (Netflix)

Recenze (26)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Seriál zo ženského väzenia je celkom lákavá ponuka na pozeranie, neodolal som sa a dobre som spravil. Za prvé začnem s negatívom, úvodné titulky sú hrozné, odporné, odporná hudba a sú odporne dlhé. Za druhé, hlavná postava seriálu je veľmi nevýrazná a nesympatická herečka. Proste si nemôžem pomôcť ale je to zlá voľba. Ostatok prvej série je v poriadku, miestami hapruje logika a ku koncu dochádza seriálu dych ale nie je to nič hrozné. Páčia sa mi všetky postavy a sú skvelo napísané, zahrané a tým pádom dobre obsadené. Originálne postavy sú nielen väzenkyne ale aj dozorcovia ( pornoknírek ). Prvá séria teda u mňa za 80 % a som dosť spokojný, karty boli dobre rozohrané a myslím si, že materiálu bude do druhej série dosť. Je aj fajn, že seriál sa dosť neserie s politickou korektnosťou a sem tam na plnú hubu postavy povedia ako to vo svete v skutočnosti chodí. Celkom boli vyvážené rasové, náboženské a dajme tomu aj genderové záležitosti. Uvidíme ďalej či sa to udrží. Prvá séria 80 %, Druhá séria za ten bravúrny koniec musím dať 90  %...nech si vraví čo chce ale tretia séria jednoznačne zatiaľ vedie, zasmial som sa ako nikdy a za záverečnú pesničku posledného dielu je to za 100 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý námět, v mnoha postavách (Red, Claudette, Yoga Jones aj.) skvěle zahráno, jenže co naplat, když je to hůř vytempovaný. Od jistý chvíle (spoileroidně od předávkování) série ztrácí tempo, a hlavně ztrácí příběhovou nit, kdy se na hlavní zuřivě nesympatickou postavu valí jedna blbost za druhou. Přesto si první řada zaslouží hlavně za svoji první půlku díky neokoukanýmu prostředí a celý řadě zajímavých postav vysoký hodnocení. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série za mnou a mám jasno - jedu dál! Seriál mě chytl už od první epizody. Až na úhlavní Piper, která mi v podstatě od začátku do konce lezla na nervy, představil spoustu zajímavých postav a osudů. Sem tam se objevila nějaká slabší epizoda, kde mě nechytlo tempo zápletky, či zbytečně roztahovala události, které ve výsledku neměly na děj větší vliv, ale když už došlo na drama, šla všechna sranda stranou. Vyvrcholení série pro mě osobně bylo těžce předvídatelné, přesně jsem tušil, jak to dopadne, a nespletl jsem se. No, teď už se jen těším, co se bude dít dál! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první sezóny musím říct, že z mého pohledu má seriál jeden zásadní problém. Je jím hlavní "hrdinka", které prostě nejsem schopen fandit, protože fakt nemusím lidi, kteří si vlastním chováním způsobují neustále další a další problémy, pak nasadí obličej baseta a otravují okolí svým smutným příběhem. Každopádně mě mnohem více zaujaly i pobavily osudy ostatních postav a první řadu hodnotím rozhodně kladně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROSTĚ SI HLEĎTE SVÝHO A NEDĚLEJTE SI NEPŘÁTELE…“ Všechno, co potřebujete vědět o ženský věznici (v USA). Takový – ze života? Asi jo. Mám trochu problém s hlavní postavou… Ta „pampeliška“ si totiž většinu problémů dělá sama. Ale co, aspoň se něco děje! Zatím nejsem přesvědčenej, jestli mám jít do další série… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je založen na memoárech Piper Kerman „Orange Is the New Black: Můj rok v ženské věznici“ z roku 2010. 2.) Titulní sekvence obsahuje fotografie skutečných bývalých vězeňkyň, včetně samotné Kermanové. 3.) Thx za titule “ GaRaN_, Jolinar, zuzana.mrak“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (254)

Zajímavosti (1)

  • V rozhovore medzi Red (Kate Mulgrew) a Nicky (Natasha Lyonne), Nicky hovorí: "Myslela som, že som bola ako tvoj Spock" (v angličtine: "I thought I was like your Spock"), čo je odkaz na rolu herečky Kate Mulgrew vo filme Star Trek: Nemesis (2002). Objavila sa aj v seriáli Star Trek: Voyager (1995 - 2001) a nahovorila svoju postavu Adm. Kathryn Janeway do videohier Star Trek Voyager: Elite Force a Star Trek: Legacy z rokov 2000 a 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama