Reklama

Reklama

Orange Is the New Black - Série 2

(série)
USA, 2014, 13 h 14 min (Minutáž: 52–93 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Předloha:

Piper Kerman (kniha)

Hrají:

Taylor Schilling, Jason Biggs, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Michael Harney, Natasha Lyonne, Taryn Manning, Kate Mulgrew, Lori Petty, Deborah Rush, Laura Prepon (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Jeden z nejlepších seriálů současnosti, který je stejně zábavný jako strhující, dává od druhé série více prostoru ostatním holkám za mřížemi. Piper (Taylor Schilling) trčí na samotce. Ale na nadlouho. Ze spánku, díky kterému by mohla aspoň na chvíli zapomenout, že musí za trest žít jako vězenkyně zvláštního světa za mřížemi, ji nečekaně vytrhne probuzení. Musí nastoupit do autobusu a pak do letadla, aniž by ji kdokoliv řekl, kam má namířeno. Když na to konečně sama přijde, překvapení, kterého se dočkala, není úplně příjemné. Zpátky v nápravném zařízení v Litchfieldu se mezitím dere k moci nová vězenkyně, manipuluje s ostatními a přebírá kontrolu nad drogovým kontrabandem. Jenže Red (Kate Mulgrew) neunikne, že je její místo „na výslunní” v ohrožení, a musí tvrdě bojovat za to, aby ochránila svou rodinu. Jak to ovlivní osudy ostatních vězenkyň jako jsou Crazy Eyes (Uzo Aduba), Taystee (Danielle Brooks), Nicky (Natasha Lyonne) nebo Pennsatucky (Taryn Manning)? (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série - (6/10). Z mé strany šlo o dost velké zklamání, protože jsem se prostě a dobře nudil. Během první poloviny série to byla vážně mizérie. Vee mi pila krev a celkově se tam nic moc nedělo. Chápu to tak, že bylo potřeba rozdat karty před velkým finále. Jsem moc rád, že se to začalo po přelomu poloviny série ubírat tím správným směrem. Dialogy začaly být zajímavější, začalo být dusno na všech frontách a Vee začalo téct do bot. Finále nám to trápení vynahradilo i úroky, protože to bylo opravdu parádní. Všechny linky krásně vyvrcholily a došlo i na lámání chleba. Za mě je to díky lepší druhé polovině průměrná série a díky tomu se kouknu na další. Nejlepší epizoda: Zásady slušného chování (S02E13) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani druhá sezóna na mě vůbec nepůsobila špatně, přestože jsem měl několikrát pocit, že si tvůrci mohli dát přece jen víc záležet. Piper Chapman mi přišla o něco méně otravná, buď jsem si na ni zvykl, nebo to bylo tím, že nebyla tak ufrfňaná. Plnohodnotně ji ovšem nahradila postava ufňukaného Larryho, který je pro mě opravdu na pěst. Taky se nemůžu zbavit pocitu, že bylo přidání záporné postavy pro jedinou sezónu poněkud zbytečné, myslím, že v Litchfieldu je z čeho vybírat a tohle bylo jen takové zjednodušení. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně opačně napsané než první série, i.e. perfektně vytempovaný až k finále, který v sobě dobře kombinuje hořkej humor a smutnou pointu - protože my máme vychování, a tamta blbka byla vždycky "rude". Vskutku skvěle napsáno, herecky v podání hlavních charakterů ještě silnější a přidaly se nové, které mozaiku dobře doplňují a k mý velký spokojenosti se naopak ubralo těch postav, které pro seriál nemají smysl. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě šla druhá řada krutě dolů a nebýt pár skvělých nápadů a bláznivé P. Chapman, bylo by to ještě horší. Za vše špatné podle mě může slabý scénář, neskutečně nudné scény z krimivečírků (díkůvzdání a valentýn) a obrovské množství nových a krutě nesympatických postav, bláznivě užvaněné a demonstrující korejce za lepší práva v krimu bych přál roček základní vojenské služby v ČSSR ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii se tvůrci nebáli jít víc do vážnějších témat žití ve vězení. Ať už je to napadení, sebevražda nebo drogy. Klobouk dolů, že se toho nebáli a prostě do toho šli. Záporačka druhé série Vee byla tak odporný člověk, že jí snad musel opravdu každý nesnášet. Ale přišlo mi, že ten konec byl hodně zrychlený, klidně bych si Vee ještě dokázala představit v další sérii, alespoň do poloviny. Bylo to zajímavé osvěžení. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama