Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý janovský rejdař, milionář Ugo Maria Volpone, je nejen lakomý, ale také notně zlomyslný a baví se především tyranizováním tří společníků a přátel, kteří čekají na jeho smrt, aby se mohli vrhnout na obrovské dědictví. Poslední žertík na jejich účet vymyslí krátce po nástupu svého nového komorníka Bartolomea Mosca, kterého přesvědčí, aby společně s ním oklamal trojici jeho potenciálních dědiců a sehrál velkolepou komedii. Volpone předstírá, že umírá a každému z trojice mužů dá naději, že právě on by se mohl stát v brzké době jediným dědicem veškerého jeho obrovského majetku. Současně jim s pomocí komorníka naznačí, že dědicem se stane ten, který mu poslední dny života nejvíce zpříjemní. Potenciální dědici shromáždění kolem smrtelného lože se bez váhání pustí do soutěže o milionářovu přízeň. Jeden mu nabídne klíče svého luxusního vozu Maserati, druhý mu věnuje svou luxusní jachtu a třetí, ženatý Ciro Corvino, mu dokonce nabídne svou překrásnou manželku Francescu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (VAPET 2001) = ALEXEJ PYŠKO - Renesančná hra Bena Jonsona, prenesená do súčasnosti, ponúkala širokú škálu možností, ktorými režisér mohol dosiahnuť dokonalý komediálno - satirický efekt. Bohužiaľ výsledok je síce úsmevný, ale nijako extra zábavný. Prehnaná stopáž totiž namiesto finálnej gradácie ponúka iba rutinne odvedené remeslo s priemernými hereckými výkonmi. (25.4.2012) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Je to jiný Villaggio, než jak ho známe z osmdesátých let, ale komedie je to povedená. Již dáno předlohou je jasné, že nepůjde o klasickou italskou bláznivinu. Komornější ale příjemný humor, kde Villaggia tentokrát zastiňuje Montesano. Herecky skvěle obsazené i zahrané. V roli služebné se objevuje v jedné ze svých prvních rolí italská kráska Sabrina Ferilli. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem byl doslova zklamaný, že se nejedná o komedii, na jaké jsem u Villaggia zvyklý. Ale pak se to začalo rozjíždět a musím říct, královsky jsem se bavil. Inteligentní humor mi nakonec skočil na vkus a těšil jsem se, co vše si ještě pán velkomožný s lišáckým sluhou vymyslí. V ten moment jsem původní dvě hvězdy zvedl na tři až čtyři. A ten konec? Možná lehce předvídatelný, přesto ta smířlivost a chladná kalkulace mi vyrazila dech. Rozhodně si to někdy pustím znovu! -Ne brzy, ale někdy ano. ()

phoenix9 

všechny recenze uživatele

Možno že to má slabší začiatok , ale od okamihu kedy Volpone a jeho sluha Mosco rozohrajú ´´diablskú hru´´ má film grády a nestráca dych až do konca , a hlavným hercom ktorý ťahá cely film je hlavne postava sluhu v podaní Enrico Montesaneho ktorý podal paradný výkon. 68 % ()

Reklama

Reklama