Reklama

Reklama

Obsahy(1)

January (Amy Manson) má nehodu, po které je nucena dočasně se přemísťovat na invalidním vozíku. Navíc ztratí i paměť. Po dobu rehabilitace se vrací do svého rodinného domu, kde s údivem zjistí, že v něm žijí pro ni úplně cizí lidé. (LIVINGDEAD)

Recenze (11)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po nešťastnej nehode na motocykli, ostáva pohyb mladej January po dobu niekoľkých týždňov značne obmedzený. Aby toho nebolo málo, úraz hlavy taktiež zapríčinil stratu pamäti. Ubehlo šesť rokov a tak sa zdá, že opätovný návrat do rodinného sídla by mohol značne napomôcť pri jej rekonvalescencii. Od prvého momentu je však na ľuďoch žijúcich v obrovskej vile niečo zvláštne. Privítanie sa síce zdá na prvý pohľad úprimné i vrúcne zároveň, no sú to naozaj príbuzní, ktorí sa podujali na jej opateru? A prečo vlastne January po dobu šiestich rokov nenavštívila svoj rodný dom? Nepotrvá dlho a vďaka zisku pôvodne stratenej pamäte, čoskoro dostane odpovede na svoje nezodpovedané otázky. Kiež by som tento TV video počin dokázal rovnako precítiť ako ostatní užívatelia, ktorí sa svojim hodnotením prehupli cez dve hviezdičky. Ja ozaj netuším, čo bolo ich dôvodom, ale ja som ho proste pri všemožnej snahe "ňúrania ihly v kope sena" nenašiel. Ale keď tak "na hlas" premýšľam, jeden by tu zrejme predsa len bol. A to: nemohúcnosť tohto obdobia, ponúknuť čokoľvek čo by len sčasti nadchlo diváka. Človek je proste tak unavený z týchto podpriemerných snímkov, že rozdáva hviezdy jak karty na mariáši. Ak si vážite vlastného času, bez menších problémov sa "Estranged" môžete vyhnúť. Ten totiž okrem nápadu, jednoducho nemá čo ponúknuť. Nie je totiž nič horšie, keď sa nevyužije sila potenciálu. Ani gore, ani atmosféra, ani mimoriadne prešpekulovaný príbeh. Napriek živšiemu záveru ... - 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl tak alergickej na hlavní hrdiny na fofrkárách v hororech, byl bych i nadprůměrně spokojený. Je to sice prvoplánový jak prase, ale zaujmout to dokáže. Tlamy z podivínské creepy famílije jsou navybíraný dobře, nakonec dojde i na úchylárnu, takže v tomto případě není třeba hejtovat. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne? Holka s amnézií si začne mlhavě vybavovat fragmenty ze své minulosti a s návratem vzpomínek se mění i přístup její domnělé rodiny. Příběh je odvyprávěn v celkem slušném tempu, napětí se stupňuje odpovídajícím způsobem a v závěru to celé všechno pěkně graduje. Plusem je i určitá nepředvídatelnost a závěrečné vysvětlení mě do určité míry uspokojil. Rodinka je obsazena parádně a Cosmo je fakt zlej parchant. Další ze solidních debutů. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden takový podivný nápad, který vlastně na první pohled vypadá docela dobře, ale nakonec je rozvržen jen v několik scén, které jsou docela drsné a které znamenají to, že je možné film klasifikovat jako thriller. No, asi je to nejlepší možné označení, ale to nic nemění na tom, že se to samo v sobě trochu utápí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé dílko, které potěší hlavně v první polovině, kdy funguje atmosféra rodinného sídla i se všemi jeho obyvateli, kteří jsou vybraní fakt exkluzivně. Divák si může jenom tipovat, jak to teda sakra všechno je. Pak ale přijde rozuzlení, které jsem ne úplně pochopil a následná naháněčka mně už přišla úplně nezajímavá a odfláknutá. Nakonec je to lehce nadprůměrný počin, který ale mohl dopadnout líp. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

S koncem se sice tvurci moc nesrali, ale ono je to tak nekdy lepsi. Kazdopadne v tom baraku bych nemusel nutne travit dovolenou. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten druh filmu, u kterýho celou dobu čekáte, že na závěr přijde nějakej brutální twist. Pointa, která vám vyrazí mozek z hlavy a nechá ho válet se pod židlí. Jenže ono to nepřijde, a to je škoda. Film má fakt těžkou, dusnou creepy atmosféru, místy je až fyzicky nepříjemný to sledovat. Jen ten konec je uspěchaný, prvoplánový, a vysvětlení vlastně nepříliš logické. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nemá to čím prekvapiť a teda ani zaujať, všetko sme už niekde videli v menších či väčších obmenách, a pravdu povediac aj zaujímavejších, takže 35%. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

January havaruje se svým přítelem na motorce. Zatímco mu se nic nestane ona ochrne a zůstane invalidní a ztratí paměť. Po několika letech se vrací domů ke své rodině, kterou nepoznává (jen díky té amnézii to není) více se rozepisovat nebudu. Pan Levins šel u svého debutového filmu na jistotu vykradl několik hororů a nepředvedl nic co by nebylo už jinde. Námět i děj je hodně podobný na http://www.csfd.cz/film/316801-jessabelle/komentare/. Za zmínku tak stojí jen konečné zúčtování a postava otce a její sestry což jsou dobří magoři (myšleno v dobrém) 40 procent ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Malem jsem to vypnula pac zacatek brutalni nuda ale pak se to rozjelo a fajn. Akorat konec trosku nedodelanej, ale celkove slusny. ()

Reklama

Reklama