Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se znovu setkáváme s hajným Strakou, který moudře zasvěcuje svého vnuka Vaška do tajů a zákonů přírody. Vašek si znovu užívá prázdnin v dědově hájence. Klid lesa však narušuje neustálé přelétávání helikoptéry, která pomáhá dopravovat materiál na stavbu rekreačního střediska. Ničí stromy a plaší zvěř. Dědu však trápí i to, že má dělat průvodce při lovu muflona generálnímu řediteli. Avšak vždy, když vyjdou na lov, stádo je něčím vyplašeno. Děda zjistí, že to byl Vašek, kdo poplašným signálem stádo varoval. Ale díky Vaškovi dojde ke smíru mezi ředitelem a dědou. Také jeho otec se po dlouhých letech usmíří s dědou, svým otcem… (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Osobně mám pocit, že i třetí díl "filmů ze Šumavy" má divákovi co nabídnout a jak ho zaujmout - hlavním tématem filmu je ochrana životního prostředí, která je aktuální v podstatě stále. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco v prvních dvou dílech jsou ekologicko-zálesácká poselství výrazně na škodu a zůstává jen snaživé skotačení hlavního hrdiny, tady už se hraje na lehce vážnější notu a díky Holého vyzrálému výkonu (kterým drtí všechny herce okolo) jde o nejlepší díl trilogie. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Třetí díl má divákovi co nebídnout z hlediska tématu - ochrana životního prostředí, ale jinak mě tenhle závěrečný díl nějak neoslovil. Nebýt Tomáše Holého tak dávám o hvězdičku míň..... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Závěr, že tyto "holovské" dětské filmy, založené na poněkud skautsky chápaném souznění přírody a jejího vnímání dětskýma městskýma očima mají mnoho co do sebe. Vedle kvalitních dospělých herců - v tomto případě zejména Brejchové, Kemra a hlavně Valácha - jsou důstojným památníkem jedinečného hereckého talentu předčasně zesnulého Tomáše Holého. Jeho osud v mnohém připomíná dětské období dalšího zázračného talentu našeho dětského filmového herectví Vladimíra Dlouhého. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední pokračování pražského kluka Vaška Straky na krásné Šumavě. Kvalita poměrně stejná, jako u předchozích dvou snímků. Tentokrát se naši známí zaměřují na boj za záchranu zvěře, lesa a životního prostředí. A objeví se i Vaškův táta, "fantom" předchozích dílů. Zkrátka klasika, na kterou se nechá dívat pořád. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebohý Tomáš Holý je mnohými dodnes považovaný za žiarivú českú detskú hviezdu. Sympatický klučina s obrovským hereckým talentom. Možno čosi na tom bude. Mal svojráznu charizmu. Mne však nikdy nijak zvlášť neučaroval. Objavoval sa vo filmoch, ktoré ma nevedeli zaujať. Ani príbeh malého pražáka, ktorý sa ocitne u svojho starého otca hájnika na Šumave ma moc nepobavil. Takže preto filmu "Za trnkovým kríkom" dávam len dve hviezdičky. ** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Všudypřítomná helikoptéra a příliš mnoho politiky, to jsou dvě věci, které mi kazili tu správnou pohodu, která panovala v předchozích dvou dílech. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Svým námětem je Za trnkovým keřem povedený díl z šumavské trilogie, avšak s přibývajícími roky Tomáše Holého se z něj vytrácí ona klukovská roztomilost, kterou si získal většinu svých fanoušků. Přesto však předvádí i nyní skvělé herecké výkony a je hlavním lákadlem filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Konečně poslední díl této české známé trilogie. Jak už jsem připomínal v prvním dílu, Tomáš Holý má jiné lepší filmy, tohle to ne. Jako u předchozích dvou filmů je tohle totální nuda a řekl bych, že tento film nejhorší. Prostředí, Tomáš Holý a něco k tomu je plusem, nic víc. Hodnotím na 37% = ** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jestli je to tím, že Tomáš Holý povyrostl, nebo jen tvůrcům došly nápady, nevím, ale vím, že tenhle film se již utopil ve stereotypu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý zde pomalu ztrácí svou přirozenost. Navíc je film velmi pomalý a Gustáv Valach v roli jeho dědečka mně byl nesympatický. Zdlouhavý snímek především zaujme svou přírodou. Hezká nuda. 40% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Prečo prepána tam tvorcovia pchali každé 3 minúty záber na letiaci vrtulník ponad les? Fakt to po 20ty krát už bolo neznesiteľné, dávať stále tichšie televízor :( Upozorniť na potrebu ochrany prírody sa dá aj inak... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady příběhů Veny a pana Straky. Poněkud plytké a slabší, než díly předchozí. Nevím, co bych k tomu více dodal. Jde o spor lesníka a člověka, kterému jde o pokrok na úkor přírody. Maličko trapné a kýčovité, ale ta příroda je opět velmi krásná. Bohužel v dialozích to malinko vázne a už tu ani není toliko humoru. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Třetí část "šumavské" trilogie se sice pokusila o vážnější téma, Tomáš Holý je stále tutovka, a tady dokonce z dětské roztomilosti pomalu přechází k opravdovému hraní, ale jako by tomu občas scházelo to správné kouzlo. Naštěstí je tu i několik povedených momentů, neméně tolik zábavných a tam kde to zakolísá, poskytnou oporu dobré herecké výkony. ()

Reklama

Reklama