Reklama

Reklama

Cesta do zemského jádra

(TV film)
  • Velká Británie Down To The Earth's Core
Velká Británie, 2012

Scénář:

Billie Pink

Hrají:

Jason Alan Carvell (vypravěč)

Obsahy(1)

Prozkoumáte mimořádný svět pod našima nohama. Úchvatná počítačová animace vás zavede do nejméně pochopeného místa naší planety: jejího jádra. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Skvelý dokument o ceste do jadra. Dozvieme sa veľa veci. Napríklad: aké je najhlbšie miesto kam sa ľudia dostali a kde sa nachádza, kde a za akých podmienok vznikajú vzácne kamene atď... Skvelý komentár celkom slušná animácia. Dá sa povedať, že je to svojim spôsobom aj retrospektívny pohľad dokumentu Earth: Making of Planet. Ďalší skvelý dokument, ktorý by mali púšťať v základných školách. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ač původem z Velké Británie, ochotně je v tomto dokumentu aplikována americká šablona úžasného poznání. V úvodu se dozvíme obvyklé informace o tom, jak následující devadesátiminutová stopáž přinese samé neuvěřitelné informace a hurá pod povrch naší planety. Vizuální stránka je založena na nijak dokonalé a dost monotónní počítačové grafice odrážející představy autorů, se záběry je navíc zacházeno, jako by se jednalo o autentický filmový záznam a nikoliv o animaci. Hustota podstatných informací je poměrně nízká, navíc proložená studenou omáčkou, mnoha wow a superlativy, snaha o zatraktivnění obsahu je zřejmá. Úžasný je samozřejmě i každý fakt známý průměrnému středoškolákovi a celkově by obsah reálně zabral asi třetinovou stopáž. I proto lze pohodlně některá, pro pologramotné diváky fascinující, zjištění zopakovat i těm méně chápavým. Je vidět, že i britové už úspěšně přebírají populární americkou debilformu dokumentů a značka National Geographic se ze špičky dokumentaristiky před patnácti-dvaceti lety propadla kamsi na spodní příčky. Škoda. ()

Reklama

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Takže, popravdě na tento film jsem se díval jen s jediného důvodu a to abych splnil příkaz paní profesorky na biologii, která mi tento snímek zadala jako nedobrovolný domácí úkol a jestli ho splním a napíšu o tomto filmu článek dostanu na vysvědčení místo čtyřku trojku což vůbec není špatná představa. A teď k samotnému dokumentárnímu snímku, celé to působilo příjemně a kvalitně bylo to dost důvěřivé a vypadalo to reprezentativně nemám tomu co vytknout a proto mé hodnocení je nikoliv čtyři hvězdy ale tři. :) ()

Pomaser 

všechny recenze uživatele

Dokument sice dobre popisuje minulost a co se deje pod povrchem zeme, ale nelibilo se mi, ze je plny pouze pocitacovych animaci. To chapu u veci, ktere uz neexistuji, ale pri popisu nekterych mist na zemi, jako napr jeskyne a doly, by bylo mnohem lepsi videt skutecne zabery, nez pomerne spatnou animaci. ()

chimeracerberus 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci pohľad na niektoré deje a princípy, ktoré sa dejú nielen v zemskom jadre ale aj v jeho kôre a plášti. Je to robené tak, aby to pochopil naozaj každý kto má záujem sledovať dokumenty pojednávajúce o zemi vesmíre a tak celkovo. Celý dokument trvá približne 1hod a 30min. Možno sa niekomu bude zdať grafika trochu divná ale vzhľadom že sa jedná o dokumentárny film je úplne postačujúca pre vysvetlenie toho čo sa pod nami deje. Dokument síce nevysvetľuje čo sa deje priamo s jednotlivými chemickými prvkami ale aspoň v krátkosti vysvetlí vznik zlata, mramoru, diamantov ropy a kopu iného. Taktiež by som ešte rád spomenul hudobný doprovod ktorý sa k tomu hodil. EFEKTY: 8/10 * HUDBA: 8/10 * LOGICKOSŤ: 10/10 * OBSAH: 9/10 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama