Reklama

Reklama

Cesta do zemského jádra

(TV film)
  • Velká Británie Down To The Earth's Core
Velká Británie, 2012

Scénář:

Billie Pink

Hrají:

Jason Alan Carvell (vypravěč)

Obsahy(1)

Prozkoumáte mimořádný svět pod našima nohama. Úchvatná počítačová animace vás zavede do nejméně pochopeného místa naší planety: jejího jádra. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Takýto "dokument" sa dá vyrobiť za pomoci mobilu, kedy nahráte geologickú prednášku a tú si následne prehráte i s vizualizáciou bleskov v mediaplayeri. Pri ukradnutom Windowse a rodičmi dotovanom paušále i s mobilom náklady na natočenie krásnych 0€. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat, že je to nádherně udělaný dokument co mnohé naučí. Ale pořád je tam jen minimum, co by se dalo říci. Nepřipadá vám to, protože krásná grafika, animace a pomalé vyprávění vás uchvátí a máte na to jen příjemné vzpomínky. ....HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

chimeracerberus 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci pohľad na niektoré deje a princípy, ktoré sa dejú nielen v zemskom jadre ale aj v jeho kôre a plášti. Je to robené tak, aby to pochopil naozaj každý kto má záujem sledovať dokumenty pojednávajúce o zemi vesmíre a tak celkovo. Celý dokument trvá približne 1hod a 30min. Možno sa niekomu bude zdať grafika trochu divná ale vzhľadom že sa jedná o dokumentárny film je úplne postačujúca pre vysvetlenie toho čo sa pod nami deje. Dokument síce nevysvetľuje čo sa deje priamo s jednotlivými chemickými prvkami ale aspoň v krátkosti vysvetlí vznik zlata, mramoru, diamantov ropy a kopu iného. Taktiež by som ešte rád spomenul hudobný doprovod ktorý sa k tomu hodil. EFEKTY: 8/10 * HUDBA: 8/10 * LOGICKOSŤ: 10/10 * OBSAH: 9/10 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ač původem z Velké Británie, ochotně je v tomto dokumentu aplikována americká šablona úžasného poznání. V úvodu se dozvíme obvyklé informace o tom, jak následující devadesátiminutová stopáž přinese samé neuvěřitelné informace a hurá pod povrch naší planety. Vizuální stránka je založena na nijak dokonalé a dost monotónní počítačové grafice odrážející představy autorů, se záběry je navíc zacházeno, jako by se jednalo o autentický filmový záznam a nikoliv o animaci. Hustota podstatných informací je poměrně nízká, navíc proložená studenou omáčkou, mnoha wow a superlativy, snaha o zatraktivnění obsahu je zřejmá. Úžasný je samozřejmě i každý fakt známý průměrnému středoškolákovi a celkově by obsah reálně zabral asi třetinovou stopáž. I proto lze pohodlně některá, pro pologramotné diváky fascinující, zjištění zopakovat i těm méně chápavým. Je vidět, že i britové už úspěšně přebírají populární americkou debilformu dokumentů a značka National Geographic se ze špičky dokumentaristiky před patnácti-dvaceti lety propadla kamsi na spodní příčky. Škoda. ()

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Takže, popravdě na tento film jsem se díval jen s jediného důvodu a to abych splnil příkaz paní profesorky na biologii, která mi tento snímek zadala jako nedobrovolný domácí úkol a jestli ho splním a napíšu o tomto filmu článek dostanu na vysvědčení místo čtyřku trojku což vůbec není špatná představa. A teď k samotnému dokumentárnímu snímku, celé to působilo příjemně a kvalitně bylo to dost důvěřivé a vypadalo to reprezentativně nemám tomu co vytknout a proto mé hodnocení je nikoliv čtyři hvězdy ale tři. :) ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Skvelý dokument o ceste do jadra. Dozvieme sa veľa veci. Napríklad: aké je najhlbšie miesto kam sa ľudia dostali a kde sa nachádza, kde a za akých podmienok vznikajú vzácne kamene atď... Skvelý komentár celkom slušná animácia. Dá sa povedať, že je to svojim spôsobom aj retrospektívny pohľad dokumentu Earth: Making of Planet. Ďalší skvelý dokument, ktorý by mali púšťať v základných školách. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o tom, jaké je složení naší planety od povrchu až k jádru. Všechno pěkně a srozumitelně vysvětlené. Za mě rozhodně plus. Hodnocení: 84/100. ()

Sandai odpad!

všechny recenze uživatele

Každou minutu v tomto "dokumentu" uslyšíte, že jste až 400 metrů pod zemí. No, taťka fáral dost hlouběji. Navíc grafika o ničem... vlastně všechno o ničem. ()

Pomaser 

všechny recenze uživatele

Dokument sice dobre popisuje minulost a co se deje pod povrchem zeme, ale nelibilo se mi, ze je plny pouze pocitacovych animaci. To chapu u veci, ktere uz neexistuji, ale pri popisu nekterych mist na zemi, jako napr jeskyne a doly, by bylo mnohem lepsi videt skutecne zabery, nez pomerne spatnou animaci. ()

Reklama

Reklama