Reklama

Reklama

Hitlerův tajný útok na Ameriku

(TV film)
  • Česko Hitlerův zákeřný ponorkový útok na USA (více)
Velká Británie, 2012, 48 min

Kamera:

Bryan Miller

Obsahy(1)

Podmořští badatelé našli vraky lodí, které od roku 1942 nikdo více neviděl. Němci tehdy Američanům způsobili těžké ztráty. 7. prosinec 1941. Japonský útok na Pearl Harbor. O necelé dva týdny později Hitler vyslal zase své námořní síly. Vlčí smečky ponorek. Ničily vše, co plulo. Útočily u amerického východního pobřeží, potopily stovky lodí a zabily tisíce mužů. Útok byl tak účinný, že se jím musela zabývat americká vláda. Tým potápěčů se s použitím nejmodernější techniky pokusil objevit a prozkoumat některé jejich vraky. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

O „velkém odstřelu amerických krocanů“ jsem tedy ještě neslyšel (potopení amerických obchodních lodí na jejich území německými ponorkami). Poutavý dokument o Bitvě o Atlantik s hledáním vraků. ()

spawes 

všechny recenze uživatele

Je to dokument, v kterém se dozvíte jak morský acheolog a pár jiných vědců se speciáním tímem hloubkových potapěčů hledají vraky lodí a ponorek na východním pobřeží USA. Dvě hvězdičky dávám za občasné historické záběry. Ty se ale opakovali několikrát, ostatně jako jiné informace v tom dokumentu. Dalo by se to zkrátit na 15 - 20 kdyby se vypustili nepodstatné věci a kdyby se fakta vysktytovali jenom jednou. ()

Reklama

Reklama