Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Coulson znovu buduje S.H.I.E.L.D. K tomu ale potřebuje lidi, ale hlavně obranu. Proto posílá svůj tým do tajné vojenské základny. Je se svými muži opět odhodlán chránit svět před netušenými hrozbami. Otázkou však zůstává, zda se jim podaří napravit pošramocenou pověst. Do cesty se jim brzy postaví nový nepřítel s nebezpečnou schopností. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absorbing Man neboli Carl Creel je nová zajímavá záporácká postava s OverPower schopnostmi. A co dál je ve druhé sérii nového? No vlastně téměř vše, celý Shield je oficiálně psancem, který bojuje s Hydrou a vlastně i celým zbytkem světa. No a když píšu, že téměř vše je nové, tak tím myslím, že je zde nová základna, nový členové shieldu a ti staří prošli totální osobnostní proměnou. ... Takže jinak řečeno: "Nová série, nové všechno!". ... ()

Reklama

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé série Shadows působí totálně jinak, než celá minulá série. Zatímco u první série jsme měli většinou díly, které měli vlastní epizodní příběh, hned u téhle první epizody vidíme, že to s 2. sérií bude trochu jinak. Představuje se tu totiž hned několik dějových linek, které se jen tak nevyřeší. Naše stará parta obsahující Coulsona, May, Skye, Tripa, Fitze a Simmons se nám vrací, ba dokonce jsou tu i nové postavy. K těm starým.... May a Trip jsou prakticky stejní jako v první sérii, Coulson se dost změnil, ze člena týmu se transformoval na šéfa celého S.H.I.E.L.D.u a rozhodně působí jinak, i když si na něj budu ještě muset udělat názor :D Skye je také pořád stejná, akorát má jiný (a mnohem horší :D) účes. Největší změna je asi u Fitze a Simmonsové (která vlastně v téhle epizodě vůbec není :D) a tahle linka s Fitzem a jeho poškozeným mozkem mi příjde zatím velice zajímavá. A na závěr tu je i Ward, který má málo prostoru, ale bylo fajn ho vidět :D Máme tady i nové, pro budoucí příběh důležité postavy, a to Lance Hunter a Mack, ani jeden přímo v téhle epizodě nemá moc prostoru. Další postavy jsou taky fajn, nastiňují se nám dva vedlejší záporáci a to Sunil Bakshi a Absorbing Man, který zatím působí strašně dobře. Ve finální scéně se nám navíc nastiňuje jeden z hlavních záporáků celé série, Daniel Whitehall, kterého hraje Reed Diamond a i když v epizodě měl velice málo prostoru, působil hrozně charismaticky a jde z něj respekt. K příběhu, je velice fajn, že to je jen kousíček z většího děje 2. série a ne žádný epizodní příběh, co by se hned vyřešil. Nastiňuje se nám celý děj s Hydrou a záhadným obeliskem. Taky chci zmínit hudbu, hlavně znělku Hydry, která hraje úplně na začátku ve flashbacku z 1945 a na konci epizody, ta je neskutečně dobrá :D A cameo Hayley Atwell jako Peggy Carterová taky dost potěšilo. Epizoda je dost fajnová, mnohem lepší pilot, než jaký měla první sérka. Hodnocení: 70% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Prvé predstavenie Carla "Crushera" Creela / Absorbing Mana. (Pat.Ko)
  • V parku Creel zoberie kovovú loptu a reťaz, ktorá je v komiksoch jeho typickou zbraňou. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama