Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Recenze uživatele Mouchal k tomuto seriálu (3)

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) 

Agenti jsou v hodnocení takovým pomyslným komiksovým oříškem. Oni totiž vždy přes svou počáteční nudnější první půlku série dokáží divákům svým tempem ve druhé půlce doslova přilepit půlky (sakra to je hromada půlek) k pohovce. Následně pak sledujeme příběhové nečekané zvraty (a že jich je v seriálu o agentech opravdu hodně... možná někdy až moc) se slinou stékající po bradě a s myšlenkou "Joo tak tohle mi drbe koule", kterou přeruší až závěr dílu nebo oblíbená disciplína našich maminek s názvem "hod kapesníkem na uslintaného pacholka". Herecky to není žádný oscarový materiál, ale postavy jsou uvěřitelné a některé dokonce dají někomu o důvod víc, jak použít takový kapesník (pro pány je to především Skye/Daisy a pro ženy se o to postará chlapák Grant Ward - dohromady spolu působí jako velmi (ne)typická americká dvojička). O humor se na druhé straně postará hlavní důstojník a agent nejvyšší úrovně (který počas celého seriálu nakope asi nejméně zadnic ze všech) Phil Coulson. Ale u mě to stejnak vyhrává vědecký ňouma Leo Fitz, bez kterého by to nebylo ono. Trochu mě mrzí divácký nezájem o takovou látku, protože agenti opravdu mají co nabídnout a dělají to opravdu dobře. Prolínání se všemi ostatními marveláckými filmy je už jen tou pomyslnou třešničkou na dortu nebo chcete-li vajíčkem na chlebíčku. Jen je občas fakt těch velkých zvratů poněkud hodně a občas nedávají moc smysl, ale chápu, co tím vším chtějí agenti říct a já jen řeknu to, že celá Coulsonova partička je skvadra řádných sympatických tváří a badassových mlátiček. Po 2. sériích 80% ()

Série 3 (2015) (S03) 

Agenti se i přes uvadající sledovanost probojovali až do třetí série, ve které čelí dosud největší hrozbě - Inhumans. Z toho také pramení větší potřeba počítačových triků, které jsou tu zvládnuty celkem solidně. Jistěže to není kulervoucí podívaná, na kterou nás Marvel vždycky láká do kin, ale v rámci seriálové zábavy je to slušný nadprůměr (hlavně vzhled dvou nejmenovaných Inhumenů). I tak se mi ale druhé série zamlouvala o něco málo víc. Divák už tu má zdejší tvůrce trochu přečtené a proto tu nějaký extra "plot twist" nečekejte. Ale co si budeme povídat, není lehké stále vymýšlet něco nového a na to, že se o to snaží už třetím rokem, stále je to to lepší, co na obrazovkách uvidíte. Jen mě prostě trošičku pálí, že si SHIELD ani na velkou hrozbu zničení světa nemůže zavolat jediného (byť třeba i podřadného) Avengera. Chápu to z pohledu tvůrců, kdy prostě nejsou peníze, ale kazí to trochu dojem z celkové provázanosti celého MCU. Ale to je bohužel jen mé zbožné přání. Nebo že by snad měl Coulsen až takovou důvěru? 75% ()

Série 4 (2016) (S04) 

Přiznám se, že první polovina s Ghost Riderem (ikdyž jako postava byl vynikající) mě moc neoslovila a do sledování jsem se vždy mírně nutil, nicméně druhá polovina s "druhým" světem byla naprosto famózní. Prostor dostali postavy z minulých řad (#WardHype), naši oblíbení hrdinové se nám ukázali i v jiném světle než doposud a hlavně z celého seriálu sálalo celkové promyšlení děje a dobrá návaznost (narozdíl od seriálů typu Flash a LoT). Fitz jako záporák byl opravdu skvělý a druhou polovinu série dost táhl. To asi žádný fanda nečekal. První polovina by byla za 3*, druhá za plný počet. Průměrem jsme se tedy dostali na slušné 4*. Velmi dobrá série. ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama