Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Recenze (450)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na pilotní díl trochu rychlý rozjezd, kdy nemá divák ani čas se pořádně rozkoukat a je okamžitě hozen do víru událostí (následujících po bitvě o New York z Avengers). Tím maličko trpí divákovo seznámení s postavami (samozřejmě s výjimkou starého dobrého agenta Coulsona). Každopádně je to start jinak povedený a přestože samotný děj úvodního dílu není nijak překvapivý (za předpokladu, že jste viděli Iron Mana 3), na další díly dokáže pilot spolehlivě navnadit. Pilot - 80% --- V dalších dílech jsme se postupně s postavami více "sblížili" a Agenti tak zůstávají velmi zábavným seriálem, od kterého není dobré čekat zázraky, ale zkrátka se nechat bavit. Některé díly jsou výborné, jiné méně, sem tam to tvůrci přehánějí s patosem, ale jinak spokojenost. Po deseti dílech - 80% Jistě, pár slabších dílů v první řadě bylo, ale to, co se ze seriálu stalo v druhé půlce, to je jedním slovem nářez. A na pět hvězdiček zarovnávám i z toho důvodu, že je tu seriál až nechutně podhodnocený. 1. série - 90% Slabší díly už se ve druhé sérii hledají o poznání obtížněji. Po celou sezónu neztrácí Agenti ani na chvilku dech a o pořádné zvraty a zajímavé dějové zápletky rozhodně není nouze. Jen tak dál. 2. série - 100% Třetí řada měla na můj vkus až příliš velké výkyvy, lepší díly střídaly ty horší a takřka celá jarní část točící se kolem Warda/Hivea a jeho ovládání Inhumans mi přišla kapku slabší, naštěstí se to v závěru zase zvedlo. Ve srovnání s prvními dvěma řadami tu ale byl dost znatelný pokles v kvalitě a nezbývá než doufat, že v té další se tvůrci trochu vzchopí a nebudou se příliš točit v kruhu. 3. série - 80% Začátek čtvrté řady byl trochu vlažnější a i v průběhu se pár slabších míst našlo, ale to, co tvůrci předvedli ve druhé polovině, byl jednoduše nářez. Především závěrečné highcastleovsko-matrixovské epizody řadím mezi to nejlepší, co za celou dobu Agentů vzniklo. 4. série - 90% --- Nejoblíbenější postava: Phil Coulson (Clark Gregg) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po jedenácti dílech jsem pořád na rozpacích. Proč? Protože co tu máme... klon Aliciy Keys, dva poloklony Romanové z nichž jeden je z druhé půlky klon Ondřeje Brzobohatého, siamská dvojčata - klony Keiry Knightley a Toma Hollandera, a celou tu partu, jak to tak vypadá, vede asiklon agenta Coulsona:) SHIELD prostě stále zůstává za očekáváními - že je to "jen popcornová zábava" je vzhledem k potenciálu docela málo. Dobré momenty tu jsou, ale takovýhle seriál by snad neměly táhnout emoce jeho postav (a srandovnost jejich britské/skotské angličtiny už vůbec ne), ale hlavně svižná nestereotypní akce. Svižné to dejme tomu je, ale pořád čekám na nějaký opravdový tahák - zatím nejblíž tomu byly epizody 5 a 6, ale zase jen kvůli postavě ženy v květovaných šatech a kvůli Simmonsové. A "Alicia Keys" (že se mi nedaří si zapamatovat jméno herečky ani její postavy není dobré znamení) mi zatím víc než co jiného přijde otravná. Jenom díky řemeslné kvalitě a těm několika "lepším" kusům dávám zatím 70%. Anebo ne, TADY PŘECE MÁ WHEDON A JEHO BANDA K DISPOZICI S.H.I.E.L.D.!!! Zatím 60% s tím, že doufám, že Coulsonova backstory bude mít větší dosah než to, co se ukázalo v 11. díle. Update po konci první série - musím přiznat, že jsem to rozhodně nečekal, ale šestnáctou epizodou chytne seriál takové točky, že to vypadá, jako kdyby to celé točil úplně jiný tým - a taky že to tak v podstatě je, protože zasáhlo výsostné Whedonovo vedení a protnutí dějových linek s filmy, konkrétně druhým Kapitánem Amerikou. Faktem nicméně je, že kdyby se v podobném tempu a za podobných podmínek odehrávalo všechno, bylo by to nevázaně zábavných pět hvězd - takhle je tu sice až šokující kvalititativní posun nahoru (včetně vývoje postav), a náznaky vývoje do druhé série vypadají taky dost slibně, ale ta první má nárok na 70% a nějaké drobné navrch. Ale aspoň mě přesvědčili, abych se zajímal i o druhou sezónu:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

no neviem, neviem, či to bol až taký dobrý nápad vybrať sa aj týmto seriálovým smerom, zatiaľ len priemer po úvodnej časti, lebo skôr ako nejakú plnohodnotnejšiu nádstavbu to pripomenie dosť vatovú osnovu /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

(zamyšlení?) Tak si říkám, co vlastně Ti Agents of Shield? Marvelácké filmové universum dostalo díky nim televizního bratříčka, který se nebojí doplňovat filmy i vše okolo. Jde o výjimečnou spolupráci filmů do kina s televizí, jejich provázanost, nutnost scénáristů společně vyprávět kompatibilní svět. Navíc je přetvářen komiksový (multi)universe do filmového, kde jsou problémy s předchozími prodanými licencemi (Xmeni) a vším možným. Nutnost spolupráce je vidět i na kalendáři premiér, kdy agenti takříkajíc museli zastavit a počkat, aby "ladili" s plánovaným Ultronem. Navíc některé postavy se z filmů objevují v seriále, jiné ne (agenti i záporáci jsou zatím poměrně jasně rozdělení na tv a kino svět). Je to všechno dobře? Není zde vytvářena nutnost sledovat seriál, abych chápal marvelácký svět ve filmové podobě tak, jak je nutné? Nebo budu neustále schopný konzumovat filmy jako samostatné fungující elementy? Pokusil se o něco podobného už někdo dřív? Jasně, jsou tu seriály a jejich spinoffy (Doctor who-Torchwood, apod.), jsou tu seriály a jejich webepizody (BSG, DW, ...), ale kam až zajdou agenti v symbióze s filmy? Kam až zajde Whedon ve své kompletní kontrole? Co je cílem? Bude za 5-10 let vlastně marvelácký svět zkousnutelný pro nového diváka ("jéé, Star Wars, to si pustím těch 6 dílů a pak ty nové? To je v pohodě, ale co ty komiksáky? kolik? 20 filmů ? A nějaké seriály???"). Tohle totiž není Peggy Carter, která se odehrává "před" skoro vším, kromě prvního kapitána Amerika, ale tohle je souběžně se odehrávající svět, který má děj, má postavy, žije svůj život... Jsem zvědav, kam to dojde. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co Whedon slíbil, to také doručil. Tedy epizodickou popcornovku (mozek v offline módu nezbytně nutný) ze světa, kde se „tam někde za rohem“ prohánějí Avengers. A to s tradičními whedonovskými dialogy i tradiční whedonovskou nedějovostí. Co ovšem nemile zarazí; a co seriál potápí dříve než se rozjede; je prostá skutečnost, že jsou veškeré postavy v lepším případě nezajímavé a v tom horším rovnou na zabití. Jeden aby pohledal druhou tak vzácnou symbiózu ochotnického neherectví a otravně napsaných postav. A to je u seriálu, jehož celý koncept stojí čistě a pouze na tom, že chce být sympatickou oddechovkou pro celou (americkou) rodinu, problém zcela zásadní. Celé to stojí jen a pouze na Coulsonovi, jenže tam kde je ve filmech sotva na pět minut a ta jeho jednorozměrná übercool nahláškovaná póza tedy funguje, tak v seriálu, kde je hlavně on, se ta samá póza přejí rychleji než by bylo záhodno a po pár dílech již leze na nervy jako máloco jiného. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production companies: ABC Studios, Disney-ABC Domestic Television, Marvel Studios, Mutant Enemy, Walt Disney Television// ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 100% - Pro člověka, který je v komiksech jako doma, provázanost jednotlivých marvelovek zkoumá obden před spaním a Whedonovce uctívá jako guru, byl pilotní díl jízdenkou do ráje. V kůži nováčka Skye jsem pohlédl za avengerovskou oponu do zákulisí samotného Shieldu a neviděl tam nic menšího než výtečnou směs napětí, dobrodružství, skvělých charakterů, překvapivých hostů a pocitu, že jsem vážně součástí všeho dění. Z Agentů se už na startu vyklubala nedoceněná událost, která s příchodem zvratů v souvislosti s druhým Captainem Americou jen získává na nezapomenutelnosti. 2. série - 90% - Úvodní várka překvapení a twistů, která se na nás valila v peripetiích a intrikách uvnitř Shieldu a hrozící Hydry, se podobným přístupem dala překonat jen velmi těžko. Proto byl směr, kterým se Jed Whedon a spol. hned v úvodu dali, tedy zvláštní schopnosti, nová rasa, původ Skye a vše kolem toho, spásným nápadem. Takhle se totiž Agenti mohou bez problémů zabydlet na seriálové scéně napevno a oba světy propojovat a variovat. I za pomoci nových postav, ke kterým směřuje jediná moje výtka. Ne snad že by Mack, Hunter nebo Bobbi nesplnili potenciál do nich vložený, ale na scénu vtrhli snad až příliš dravě. Do té doby totiž dění v Autobusu působilo sevřeně až rodinně a na širší pojetí (byť vzhledem ke Coulsonově nové funkci zcela pochopitelné) jsem si musel chvíli zvykat. Jako u málokteré show jsem tak vděčný za každého diváka. Tady totiž vidím potenciál na dlouhé sezóny dopředu a dokud vedlejší postavy budou hrát takoví tvrďáci jako Kyle MacLachlan, jehož Calvin si krade celou sérii pro sebe, nemám o studnici inspirace sebemenší obavy. 3. série - 90% - Zemětřesení. Ať už komiksové, kdy na sebe hru měnící události nenechávají čekat ani chvíli, tak charakterové, protože právě Quake/Daisy/Skye nebo jakkoli jí chceme říkat, je lídrem chybujícím, váhajícím, ale zároveň zatraceně obdivuhodným. Letos se toho Jed Whedon s Tancharoenovic rodinkou rozhodli očividně napsat rekordně moc a dávají nám tak čistokrevná dobrodružství (všechno související s neznámou planetou), špiónské drama (epizoda Parting Shot) nebo nečekaně temnou anabázi s nepřítelem, který osvětluje původ snažení samotné Hydry. A protože se nezapomíná ani na vývoj vedlejších charakterů, je rozhodnuto. AoS jsou stálicí, kterou na tuto pozici posunuly opakovaně nečekaná prodloužení. Zoufale si přeju, aby stanice ABC nebyla letos takto štědrá naposledy. 4. série - 90% - Pekelné knihy, nehmotné bytosti, Ghost Rider, androidi, snové světy a ve výsledku tak velká spousta zábavy, že nestíhám valit oči. Agenti nasazují tak vražedné tempo, že u jednotlivých epizod nestíhám pořádně popadnout dech a jen žasnu nad tím, jak si pro další linku důkladně připravují půdu dlouho před jejím opravdovým začátkem. Víc než kdy předtím platí, že většina zúčastněných jsou skutečně úžasní herci a třeba podceňovaný Iain De Caestecker se s každou další vrstvou svého charakteru vypořádává s bravurou, která by si u nějakého kritiky oceňovanějšího seriálu dávno vysloužila nominaci klidně i na Emmy. O co víc jsou Agenti přehlíženi kritiky a nepochopitelně i diváky úměrně s kvalitou, o to větší místo v srdci pro ně mám. 5. série - 90% - Vesmírná cestovka doplněná o vytrvalou nepřátelskou rasu, časohrátky i o očividně skromný rozpočet, který z nutného zla v podobě neustálých koridorů udělal příběhovou devízu. I pátý rok totiž dokáže bodovat v jednotlivostech (dokonalý stý díl, Enoch, Ruby, gradované hrátky a otazníky ohledně gravitonia) i v celku a třeba poslední díl, jakkoli jsem moc rád, že není úplně posledním, patří mezi klenoty televizní historie. 6. série - 85% - Návrat pro někoho nevítaný, pro někoho zázračný. Za ten delší časový odstup, který jsem si od finále předchozí sezóny dal, se mi totiž celý seriál usadil v diváckém srdci ještě o něco hlouběji než předtím a nových příhod, logicky mělnících odkaz odchozích postav, se opatrně bál. Naštěstí nebylo třeba. Dle hodnocení se sice jedná o sezónu nejslabší, ale pořád nadupanou akcí, plnou emocí přicházejících z nečekaných směrů a vůbec všech ingrediencí, které jsem si tolik přál zase vidět. Snad jen ta nepřátelská strana tentokrát působila poněkud zaměnitelně, o to víc ale funguje finále jako vnadidlo na rozlučku definitivní. 7. série - 100% - Ještě větší porce meta humoru, než kdykoli předtím, překvapivé i očekávané návraty, vymodlené pointy a nejbláznivější způsob cestování, jaký Zephyr kdy zažil. První sezónu mám hodně obalenou v neprůstřelné nostalgii a nedám na ni dopustit, přesto je to právě sezóna poslední, která se jí jako jediná může v ucelenosti rovnat. Chápu, že na někoho už těch změn nálad a speciálních epizod už mohlo být moc, já ale nemám slov z noiru, ze smyčky, z osmdesátkových songů a už vůbec ne z finále. Nechápu, že se podařilo fungovat sedm sezón, vážně ne, protože divácká základna utekla už kdysi dávno u posledních explicitních provázání s filmovým světem. Pro vytrvalce ale zůstala odměna nejsladší. () (méně) (více)

dO_od 

všechny recenze uživatele

Blbost. Ale neskutečná. Postavy ujeté, příběh teda alespoň po dvou dílech vycucanej z prstu a ty dramatické promluvy? To jako vážně? Trapas, nic jsem od toho nečekal ale tohle je už i na Marvel trochu moc, ne? Věřím, že poslední díly a propojení se třetím Kapitánem může být zajimavé, ale já se bez toho milerád obejdu. Nedík. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po třetí epizodě už si to pomalu můžeme přiznat - zatím je to spíš zklamání. Tuctové zápletky, vesměs nezajímavé postavy, průměrné seriálové řemeslo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tři, nebo čtyři hvězdy nakonec rozhodne, jestli ta práce s klišé začne být otravná, nebo zůstane zábavná. Pilot byl na hraně, ale stále ok. Na soudy samozřejmě zatím brzo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vydržet se to dalo do třetího dílu. Jelikož jsem se málem touto juvenilní zábavou uzíval k smrti a zároveň poměrně často rozčiloval nad tím, jak ta nehezká děcka vždycky všechno vyřešila s grácií ostříleného hackera ze CIA, jak krásné sexy velitelky gerilových jednotek přičmoudlých nýmandů z nějaké zaplivané prdele v Kolumbii přeblafnou, pardon, oblafnou jedinýho zkušenýho geronta v jednotce, legendárního agenta Coulsona... ne, to se prostě nedá! Ale jako seriál na odpoledne s "kvalitním" dabingem na Nově pro nenáročné studentíky našich SOU to bude určitě pecka, která překoná i hlubokomyslné Gilmórovy štětky a Hvězdnou blánu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pilot: Velká slabota, která se snaží zavděčit nerdíkům a sama o sobě nabízí strašně málo. Nudný casting, přepjatá snaha o humor za každou cenu, nijaká akce a triky na úrovni starších sezón Smallville. Možná se to v dalších dílech usadí a chytne, ale po pilotu to nijak zvlášť nemám touhu zjišťovat. Ten filmovej look, o kterým tu většina lidí mele, jsem nezaznamenal. Studiovka až na půdu! UPDATE po 20 epizodách... it gets better and better. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jenom taková rada pro všechny zvažující, kteří by se třeba rádi nechali odpudit od seriálu těmi slabými hodnoceními některých zdejších lidí - 1, podívat se na datum, kdy dotyčný komentář napsali - to vám lehce řekne první informaci a to totiž, zda viděli víc jak tři až pět dílů (pokud to sami nepíšou, takovým pochvala aspoň za to). Seriál začal 24. září 2013. 2, Podívat se na samotný komentář a zda tam náhodou není jakési určité slovní spojení - např. 1. sezóna, po pěti, deseti, patnácti dílech, UPDATE apod. Pokud ano, zřejmě to znamená, že i když má komentář nějaké dřívější datum, uživatel to doběhl a komentář upravil - čímž pádem také mohl či nemusel změnit hodnocení, důležité ale je, že se tak jeho názor stává směrodatnějším. 3, dočíst můj komentář až sem, protože zde sdělím můj názor po prozatím všech dílech, které k 1. 1. 2015 byly odvysílány - krátce a stručně, ANO, JDĚTE DO TOHO! A možná ještě důležitější informace - ANO, taky jsem byl po prvních asi třech až pěti dílech mírně znepokojen a to tak mírně, že jsem to pak asi na 2 měsíce ze seriálem zcela vzdal, protože jsem měl pocit, že z toho divného béčka z 80. let se asi nic pořádného už nevyklube. Jak by řekl Thorin, NIKDY jsem se tak nemýlil. Hlavně pro nováčka, který ještě z seriály Whedona nemá žádné zkušenosti (ale já měl a možná i proto, a kvůli mým kolegům fanouškům, kteří měli větší výdrž + kvůli mému samotnému fanouškovskému postoji k Marvelu) - což jsou například Firefly (zavražděn tou liškou ryšavou (FOXem), Serenity (kdy fanoušci dostali po té vraždě aspoň krásnou záplatu), Dollhouse, krátký, nízkorozpočtový leč brilantní Dr. Horrible nebo různorodě přijatá Buffy či její spinoff Angel (ale stále s velkou fan základnou, což něco dosvědčuje) - by to mohlo být opravdu odrazující, ale kdo viděl alespoň Dollhouse ví, že rozběh může mít i takový výborný pisálek jako je on, docela průměrný, ať už je to z jakéhokoliv důvodu. Jenže kde jinde než u seriálu se dá nejlépe využít rčení "dočkej času jako husa klasu" a u Whedona potom máte téměř stoprocentní šanci, že budete astonished (ohromeni - čímž doporučuji i jeden z nejlepších počinů na poli grafického románu se scénářem právě od něho - Astonishing X-Men). A pokud vás to ani po jedenácti (maximálně třinácti) dílech neohromí, nu, najde se i pár lidí, kteří mají potíže s Whedonem a jeho geekoidním přístupu k látce, k charakterizaci postav, k dávkování zvratů, k originálním tvůrčím postupům, využívajícím nadsázky a hlášek. A najdou se i lidé, co nemají rádi Marvel. Otázkou pak ale je, proč jste na mě (na kohokoliv) dali? Já si to rozhodně budu dál užívat, protože ta mytologie, postupné odkrývání spojnic v celém Marvel vesmíru, návštěvy z filmového universa a propojení s ním, Hydra se svým neodolatelným patosem a ředitel SHIELDu 2 mi téměř pokaždé dávají 45 minut zábavné a chytré zábavy. Ale hlavně té zábavy, pro depresi jděte k tomu Temnému případu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joss a Jed Whendon, Maurissa Tancharoen | Hudba: Bear McCeary | Produkcia: Garry A. Brown | Distribúcia: Disney-ABC Domestic Television | Štúdio: ABC Studios, Marvel Television, Mutant Enemy || e01: Pre začiatok dosť sterilné, ale bolo by nespravodlivé čakať od seriálovej produkcie šmrnc filmových Marveloviek, takže nezahadzujem. Uvidíme. e02: Trošku na silu, trošku predvídateľne. Ale vzhľadom k výprave a obsadeniu i tak nadpriemer. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pilot: Trochu soudnosti! Evidentně ne všechno, na co sáhne Joss Whedon a co má ve znaku logo MARVELu si zaslouží být bezmezně uctíváno a milováno. Agents of S.H.I.E.L.D. mají velké rezervy! Rezervy v obsazení, příběhu, tricích a popravdě to nezachraňuje ani agent Coulson. A ten zmiňovaný filmový look? Zřejmě mám zatraceně nekvalitní monitor, protože jsem měl při sledování pocit, že jsem se vrátil do dob Supermana s Deanem Cainem a Teri Hatcher (a i tak mám černé svědomí z toho, že Supermanovi trochu křivdím). Po skončení pilotu navíc nemám ani (nutkavou) potřebu vidět další díly, což považuji za největší selhání tohohle projektu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: První letošní seriál, který mě vysloveně nezklamal. Kombinace Whedonovi hravosti a Marvelovské zábavnosti znovu funguje. S postavami jsme se zatím moc neseznámili, ale i tak to SHIELD zvládá lépe než většina dnešní uspěchané seriálové konkurence. Teď jen aby to vydrželo. Děj není zase tak překvapivý ani originální (i když už jsem to tipoval na Luka Cage), ale jako představení stačí. Konec s Lolou potěšil a doufám aspoň v malé camea Capa nebo Furyho. První série: No poteš. Takhle nevyvážený seriál už tu dlouho nebyl. Prostřední část převážně vata složená ze slabých misí, které fandy zklamaly a tvůrce nakopli k vyšší snaze a nájmu lepších scénáristů. Zlom přichází s druhým Capem, který totálně překopal všechno na co jsme byli zvyklí a ze show udělal tak o 50% lepší podívanou (dohromady tedy dnešních 67%) a serivíroval parádní seriálově béčkovou akci s šíleně cheesy hláškami a častým přehráváním, které dostahuje extrému v závěrečném díle. Je vidět snaha hnout s konceptem a odklepnutí druhé série je hodně fajn. Protože to začalo být hodně silné. Při poslední scéně mrazí v zádech, tak snad bude prorokem dílů příštích.Druhá série: si nebere servítky a nabízí tu nejlepší nenáročnou zábavu na televizním poli. Hydra i Inhumans nenudí a závěr překvapuje zajímavým vyústěním téměř všech linií. I Ward je zajímavě využitý. Finálová scéna nabízí parádní vějičku, takže jen tak dál. Těším se co bude dál. Secret Avengers? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Season One - 60%: "Sólovka" agenta Coulsona, které nečekaně vévodí neznámý Brett Dalton a jsou to právě až díly odehrávající se po Captain America: Winter Soldier, které za to opravdu stojí. Je to opět hravé, místy zábavné a ke konci i příběhově intenzivní. Problémem toho všeho nakonec není nikdo jiný, než (já proti nim vážně nic nemám) úzkoprsý Marvel, který se snaží zavděčit jak preadolescentnímu děcku, tak jeho senilnímu dědovi. Pokud člověk není fanboy nebo si netouží doplnit znalosti z pozadí druhého příběhu Stevena Rogerse, tak zde není moc o co stát. Uvidíme se za pár měsíců. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

25.9.2013 jsem začal s tímto seriálem, po Arrow byl můj druhý, který jsem začal nakoukávat systematicky a ne jen tak v televizi. Těšil jsem se, a to fakt hodně (protože Marvel je a byl pro mě takový vlastní guru), ale zároveň jsem věděl, že je to network seriál a u těch je to s rozpočty takový všelijaké, takže nějaké velkolepé eskapády jsem ani nečekal. Celkově jsem spokojen s atmosférou seriálu a jsem zvědav, co si pro nás připraví tvůrci dál. PS : Asi je pravda, že seriál se držel při zemi kvůli druhému Capovi, protože posléze se seriál o třídu zlepšil a já se těším na další díl.. (Spoiler).. Agenti posléze dokazují, že na to rozhodně měli a dokážou být nejlepším komiksovým seriálem co běží klasicky celou sezónu. Škoda těch okolností okolo a malé sledovanosti (s níž měli Agenti problém po každé sérii), ovšem věřil jsem, že i ve čtvrté sérii budou agenti (s novým ředitelem?) opět v plné síle a nás čeká kvalitní pokoukání, na jaké jsme zvyklí už od poloviny první série. Tým byl opět zásadně pozměněný (s ohledem na celou třetí sérii) a jelikož je pomyslná trilogie plná Warda a Inhumans uzavřená, jsem hodně zvědavý, co nás čeká dále a rozhodně budu u toho. Samozřejmě se našly i nudnější výplňkové díly, ale to už je tak nějak normální, ty skvělé převažovaly. A Daisy/Quake ještě naplno nenaplnila svůj potenciál, takže natěšenost... (3.řada) Nejlepší seriál, co se dá sledovat přes hlavní seriálovou sezónu a tohle je snad navíc ta vůbec nejlepší řada s temnějším podtónem! Občas se stává, že pokud seriál na začátku drhne a vyšvihne se až ke konci, tak mám tendenci si pamatovat jen to lepší a u Agentů zrovna poslední akt s Konstrukcí je to nejsuprovější, co jsme vůbec mohli kdy v takto natáhnutém seriálu sledovat. Tvůrci udělali fakt dobře, že rozdělují přespříliš dlouhou sérii na tři poměrně různé linky a představují 3 sub-příběhy, takže frustrace při správném dávkování vymizí a prostě se je pořád na co koukat. To je přesně případ Coulsona a jeho týmu, u něhož jsem se skutečně po přečtení dojmů u jednotlivých dílů skvěle bavil prakticky nepřetržitě...tedy až na ty hrozitánské pauzy. Aida aka Madame Hydra nastavila laťku proklatě vysoko. Rozhodně nejslabší byla 5 série. Po nářezové čtvrté jsem měl obrovská očekávání a místo toho se prvních 8 dílů (krom dílu s Hunterem) odehrávalo kdesi ve vesmíru, jenže takovým tím nevýpravným způsobem jako Červený trpaslík. Bylo vidět, že to, co na tricích ušetřili ve středu série, tak to utratili na začátku a na konci, jenže těch výplňkových dílů a trapného přešlapování na místě bylo tentokrát až moc. Nebýt výročního stého dílu a cca posledních čtyř, kde se to konečně rozjelo a konečně jsme dostali záporáka, na kterého čekáme už několik sérií, tak jdu do průměru. Takto slabých 6.5/10 a to jenom proto, že jsem byl během sezónu z lásky k seriálu velice mírnej a nehodnotil úplnými odpady. S jednotlivými sériemi Agentů to vždy bylo jako na houpačce. Některé jsou vyloženě slabé, šestá, respektive prvních třináct dílů, pokud budeme brát propojený příběh sedmé série jako druhou polovinu na počkání, je díkybohu zase o kus lepší. Ano, i zde byly slabší zápletky a s tím související nezajímavé díly, ale celkově je zadostiučinění vidět celou partu zase pospolu. Tentokráte mě příliš nebavila (možný SPOILER) záporačka Karolina Wydra, víceméně je to však jen malá piha na kráse u pokročilého vývoje seriálu. Na to, že jsem se seriálem prožil sedm let, mě finále vlastně moc nezajímalo. Sousa byl fajn, ale čekal jsem mnohem víc návratů po těch dvou řadách, co mě příliš nezaujaly. Celkově mi to rozloučení přišlo od scénáristů hrozně líné a důvod rozpadu týmu mi přišel ne moc uvěřitelný. Ale díky postavám, co mě nikdy nepřestaly bavit (Coulson, Daisy+Sousa) nelituji, že jsem se propracoval až do konce..Samozřejmě se i tentokrát našly díly, co mě nadchly, ale čím více se seriál ubíral ke svému konci a pořád poukazoval na absentujícího Fitze, jehož nám tvůrci slibovali od pátého dílu (a jeho představitel evidentně furt neměl čas) mi to přišlo celé méně a méně zajímavé. Čekal bych, že touhle dobou dávno šlápnou na plyn a nebudou se točit v kruhu. A mé zklamání také plyne z toho, že jsem doufal v nahrazení třetí řady Agent Carter, k čemuž také nedošlo a tahle televizní kapitola Marvelu se jednou provždy uzavírá. Alespoň to ti Agenti dotáhli do sedmé řady, namále to měli pomalu každý rok. U předchozích řad jsem byl nakonec mírnější, ale jednou jsem ty tři dát musel, vrchol seriálu byl dávno ta tam... Nejlepší momenty vyjma už zmíněných : 1)QUAKE 2)QUAKE 3)Prostě Agnes! a jakékoliv její scény 4) Spoiler! Návrat Warda 5) Ghost Rider byl fajn, ale prostě zbytek party je bombovej | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 | S5: 4/5 | S6 : 4/5 | S7: 3/5 | () (méně) (více)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MCU mě primárně baví jen v té linii, která se věnuje golden age. Takže je tu první Capův film a vše, co se týká Agent Carter. Kariéře Adrianne Palicki se musím jen smát. Ta si prošla u DC Smallvillem a dvěmi faily na téma Aquaman a Wonder Woman a nakonec překvapivě zakořenila u konkurence. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série začala sympaticky, následovalo několik lehce rozpačitých, nicméně stále zábavných dílů, a od nějaké sedmé části jsem mohl seriálu máloco vytknout. Mrzí mě jen finále (tj. poslední dva díly), které mi připadalo jaksi odbyté... Ne že bych v něm čekal více akčních scén, ale větší dávku emocí určitě. Agent Coulson je nicméně bourák, seriálu nechybí nadhled, Nick Fury ani Stan Lee, takže tři a půl.___P.S. Abych nespoileroval, musím tvůrce pochválit za poměrně radikální proměnu jedné z hlavních postav, která řadu diváků (včetně mě) opravdu překvapila. Doufám ale, že to není/nebyla jen nějaká scenáristická habaďůra. To ukáže až druhá řada.___Druhá řada senzační, její finále se povedlo na jedničku s hvězdičkou a obzvlášť Kyle MacLachlan předvedl senzační věci. Jak se bude vyvíjet třetí řada, se neodvažuji ani hádat. ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama