Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 6

(série)
Trailer
USA, 2019, 9 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto sezónu jsem se nějak nedokázal naladit na stejnou vlnu jako tvůrci. Postavy zbožňuju, ale ten děj mě vůbec neuchvátil. I těch 13 epizod bych ještě zkrátil. Měl jsem pocity jako při sledování první poloviny první řady, kdy se všichni ještě tak nějak hledali a příběh nevěděl, kam přesně má směřovat. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá řada se rozhodla zkrátit počet epizod z 22 na pouhých 13 a to bylo podle mě dobré rozhodnutí. Tempo téhle série je totiž rychlejší a lepší než u minulých řad, není zde tolik výplňkových dílů a většina epizod je zajímavá a plná důležitého děje pro příběh série. K tomu ději, ten je na tom trošku hůř, a to hlavně u posledních epizod. Ale abych začal pozitivně, prvních 9 dílů je opravdu skvělých. Příběh točící se okolo Sarge, odhalování záhad kolem Shriků a hledání Fitze v hlubokém vesmíru mě hrozně bavilo. Když už jsme ho zmínili, Sarge je výborný záporák. Clark Gregg ho hraje skvěle, je strašně charismatický, jde z něj respekt a strach, opravdu působí jako hrozba, ale zároveň chápeme jeho motivace a proč dělá to, co dělá. Kdyby se celá řada nesla v tomhle duchu, tak je to super. Jenomže po té 9. epizodě přijde několik zvratů, odhalí se nám, co jsou Shrikové a kdo je Sarge, který jde trošku do pozadí, a prostor dostává druhá záporačka Izel, která mě fakt nebavila. Izel je nezajímavá, otravná a nudná postava a kvůli ní trpí celý děj série. Navíc, všechna ta odhalení kolem Sarge a Shriků mi prostě neseděla. Ten nápad s dimenzí tvorů bez forem, kteří se potřebují dostat do našeho vesmíru, mě nezaujal a nijak extra mě nebavil, navíc mi přišel až přehnaně velkolepý na to, jak přízemně působila první půlka série. Taky se v druhé půlce řeší rasa Chronicomů a jejích invaze na Zemi a celá tahle část vůbec nesouvisí se zbytkem děje a je to čistě setup a příprava na 7. sérii. K dalším prvkům řady, efekty jsou dobré, i když jich tu moc není, ale všechny triky vypadají dobře. Hudba je taky fajn a akční scény se mi taky dost líbili. Takže, kdybych to měl nějak shrnout, první část série je skvělá, hlavně díky charismatickému Sargovi, s příchodem Izel jde ale všechno tohle do kytek, dostáváme nudnou záporačku, poměrně nezajímavý děj a tohle už mě moc nebralo. Kdyby se 6. řada soustředila na postavu Sarge, udělala by lépe, jelikož ten je výborný. Bohužel v 2. půlce série přichází na scénu Izel, Shrikové a poměrně nezajímavý děj. Hodnocení: 70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S jednotlivými sériemi Agentů je to jako na houpačce. Některé jsou vyloženě slabé (například pátá mě ohromně zklamala), tato šestá, respektive prvních třináct dílů, pokud budeme brát propojený příběh sedmé série jako druhou polovinu na počkání, je díkybohu zase o kus lepší. Ano, i zde byly slabší zápletky a s tím související nezajímavé díly, ale celkově je zadostiučinění vidět celou partu zase pospolu. Tentokráte mě příliš nebavila (možný SPOILER) záporačka Karolina Wydra, víceméně je to však jen malá piha na kráse u pokročilého vývoje seriálu a jsem hodně zvědav na finálovou sezónu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Citelně slabší scénář je v šestce kompenzován skvělým závěrem a velkým tempem. Občas mi bylo zkrácené série hodně líto, spousta děje by se mohla rozvést, ale mě Agenti přirostli k srdci. Trochu mě mrzí upozadění De Caesteckera, s přehledem nejlepšího herce týhle party, ale skvělý humor a jeho špičkování s vnukem mě královsky bavilo. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele

Taková typická Shield pohlcující série. Jakmile si člověk pustí jeden dva díly, tak už to dokoukat musí. Opět je tu z posledních sérií klasické úvodní rozsekání dějových linií, které se následně ke konci spojují v nějaký více překvapivý zvrat. Zde má jedna z dějových linií dokonce vztah k sérii následující. Oceňuju, že se seriálu nadále daří držet si nadhled a prostřednictvím různých hlášek oživit i dramatičtější momenty. Závěrečné rozuzlení jako tradičně trochu wow a trochu wtf, ale nadšení opět převládá.....80% ()

Galerie (177)

Zajímavosti (39)

  • S.H.I.E.L.D. označuje extrakciu Deke Shawa (Jeff Ward) „Code Yellow“, je odkazom na Shawovu posadnutosť citrónmi. (Pat.Ko)
  • V čase 17:50 - May (Ming-Na Wen) sedí s chrbtom opretým o stenu a potom zo svojho brucha vytiahne meč dĺžky približne 1 meter. (Pat.Ko)
  • Mnohé z mien Chronicomov sú z biblie (Enoch, Isheah, Boaz, atď.). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama