Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 6

(série)
Trailer
USA, 2019, 9 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série se vlastně vůbec nemusela stát (z hlediska promyšlenosti děje a zápletky byla opravdu asi nejhorší, pryč jsou intriky typu Ward, ale Sarge byl v prvních pár epizodách vlastně docela fajn). Jedině linka s Chronicomy měla šťávu (ale slouží skutečně jen pro uvedení další série). Kdyby navázali po páté sérii hned sedmou, nic moc by se nezměnilo: Fitz je zase někde fuč, Coulsona si vytvořili díky Eunochovi jako LMD (deus ex machina), nikdo důležitý kromě Davise v celé sezóně neumřel (ani May). Těším se na 7. řadu, snad bude lepší a bude tam i nějaký crossover s Peggy Carter. Žádná kvalitní upoutávka na další sezónu ovšem nemůže zachránit kvalitu té současné. 60% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto sezónu jsem se nějak nedokázal naladit na stejnou vlnu jako tvůrci. Postavy zbožňuju, ale ten děj mě vůbec neuchvátil. I těch 13 epizod bych ještě zkrátil. Měl jsem pocity jako při sledování první poloviny první řady, kdy se všichni ještě tak nějak hledali a příběh nevěděl, kam přesně má směřovat. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série, hodně kvůli zkrácení na polovinu dílů. Jeden Fitz umřel, musí se najít druhý, to je sice fajn ale působí to jako nucené vracení mrtvé postavy, totéž s Coulsonem a to ještě překonává stupidní poslední díl. Ne že bych se vyloženě nudil ale nehrnul jsem se tak do pokračování jako u předchozích sérií. Nejlepší dějové linka se točí okolo Fitze a Enocha. Zbytek většinou nic moc. EDIT: Tak napodruhé jsem trochu změnil názor, není to tak zlé. Hodně to tahá trio Jemma-Fitz-Deke, jejich vztah má skvělý vývoj. 70% PS: Snowflake je prostě nejlepší a nikdo mě nepřesvědčí o opaku :D ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá řada se rozhodla zkrátit počet epizod z 22 na pouhých 13 a to bylo podle mě dobré rozhodnutí. Tempo téhle série je totiž rychlejší a lepší než u minulých řad, není zde tolik výplňkových dílů a většina epizod je zajímavá a plná důležitého děje pro příběh série. K tomu ději, ten je na tom trošku hůř, a to hlavně u posledních epizod. Ale abych začal pozitivně, prvních 9 dílů je opravdu skvělých. Příběh točící se okolo Sarge, odhalování záhad kolem Shriků a hledání Fitze v hlubokém vesmíru mě hrozně bavilo. Když už jsme ho zmínili, Sarge je výborný záporák. Clark Gregg ho hraje skvěle, je strašně charismatický, jde z něj respekt a strach, opravdu působí jako hrozba, ale zároveň chápeme jeho motivace a proč dělá to, co dělá. Kdyby se celá řada nesla v tomhle duchu, tak je to super. Jenomže po té 9. epizodě přijde několik zvratů, odhalí se nám, co jsou Shrikové a kdo je Sarge, který jde trošku do pozadí, a prostor dostává druhá záporačka Izel, která mě fakt nebavila. Izel je nezajímavá, otravná a nudná postava a kvůli ní trpí celý děj série. Navíc, všechna ta odhalení kolem Sarge a Shriků mi prostě neseděla. Ten nápad s dimenzí tvorů bez forem, kteří se potřebují dostat do našeho vesmíru, mě nezaujal a nijak extra mě nebavil, navíc mi přišel až přehnaně velkolepý na to, jak přízemně působila první půlka série. Taky se v druhé půlce řeší rasa Chronicomů a jejích invaze na Zemi a celá tahle část vůbec nesouvisí se zbytkem děje a je to čistě setup a příprava na 7. sérii. K dalším prvkům řady, efekty jsou dobré, i když jich tu moc není, ale všechny triky vypadají dobře. Hudba je taky fajn a akční scény se mi taky dost líbili. Takže, kdybych to měl nějak shrnout, první část série je skvělá, hlavně díky charismatickému Sargovi, s příchodem Izel jde ale všechno tohle do kytek, dostáváme nudnou záporačku, poměrně nezajímavý děj a tohle už mě moc nebralo. Kdyby se 6. řada soustředila na postavu Sarge, udělala by lépe, jelikož ten je výborný. Bohužel v 2. půlce série přichází na scénu Izel, Shrikové a poměrně nezajímavý děj. Hodnocení: 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vydařená sezóna svým každým dílem dokazovala, o kolik napřed po všech stránkách (scénáře, postavy, režie, akce) jsou Agenti vyspělejší než třeba konkurenční "Arrowverse". V rozmáchlé vesmírné zápletce mi chvíli trvalo se zorientovat, jelikož všichni byli rozlítaní po všech čertech (a také proto, že na předchozí série navázala velice těsně a se spoustou odkazů), ale posléze chytla pevný směr (mimozemská invaze - Izel, Coulsonův odraz - Sarge). ()

Galerie (177)

Zajímavosti (39)

  • Múzeum prírodných vied v Muncie, Indiana, ktoré sa objavuje v tomto diele, je tá istá budova ako radnica v meste Pawnee v seriáli Odbor městské zeleně (2009). (Pat.Ko)
  • Pretože S.H.I.E.L.D. je tajnou organizáciou, agent Khan (Shainu Bala) by nemal dovoliť Sequoii (Maurissa Tancharoen) odhaliť jeho totožnosť vo svojich príspevkoch. (Pat.Ko)
  • Pretože scenáristi prekročili všetky svoje pôvodné plány pre seriál, museli vytvoriť nové dejové línie pre šiestu sériu, ktoré sa neopakovali s prvotnými sériami. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama