Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 5

(série)
Trailer
USA, (2017–2018), 15 h 40 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Henry Simmons, Natalia Cordova-Buckley, Jeff Ward, Deniz Akdeniz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. Séria - 70%. Slabšie ako predošlé dve série, ale lepšie ako prvé dve série. Piata séria celkovo lákavo začala a aj keď priniesla asi najviac zvratov a temnejšiu atmosféru si držala až do konca, nebavilo ma to toľko. Rovnako ako pri predošlých sériach aj tu mi to prišlo zbytočne rozťahané, miestami nudné a inokedy až trápne (hlášky, záporáci) a dosť to zabíjalo celú sériu. Zvraty na mňa tiež moc nefungovali a len niektorý diel upútal dlhšie moju pozornosť. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

asi nejslabší serie, i ta druhá polovina první řady byla kulervoucí a lepší než toto...ten konec s posledními díly už bylo fakt k smíchu a některé postavy už spíš otravují a překáží, jako třeba Mack, kterej už je fakt otravnej, s tím charakterem by klidně mohl být první černý Captain USA (ano vím že i Falcon měl ten titul)...poslední díl byl ovšem super a moc se mi líbil a trochu mi připomněl první Avengers, sakra, kde vlastně byli když Zemi napadl Graviton? ....konečně se objevil Graviton, na kterého jsem čekal pět řad....no nebyl špatný, ale nebyl to TEN Graviton, ohromná škoda, naštěstí Talbot je skvělá postava a skvěle zahraná, takže jsem to překousl....suma sumárům průměr....první půlka z budoucnosti nebyla špatná a ještě jsem se chytal, no a potom z Majákem jsem už nevěděl, která bije, návrat postav nebyl špatný, ale neposadil na prdel a Fitze je škoda, to je nejlépe zahraná postava a nejlepší v seriálu.... ()

Reklama

Sunny.69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... Po neskutečné čtvrté sérii je tahle pátá trochu matoucí. Přechod z psycho VR do budoucnosti je možná i na mě trochu moc. Připomíná mi to trochu Archera (náhodné změny prostředí v sériích), místama to má Red Dawrf vibe. Vlastně nevím, jestli teda tuhle sérii ohodnotit pozitivně nebo spíš negativně. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc nechápu kritiku lidí, ale mně prostě přišla 5. série Agentů naprosto luxusní. Pořád je zde skvělá interakce mezi postavami, nové postavy jsou sice lehce slabší, ale stále si je dokážete oblíbit a užít. Co jsem pochytil, tak dost lidem se nelíbila první část série, která se odehrává ve vesmíru, v daleké budoucnosti, ale mě naopak velice bavila a bylo to příjemné zpestření a změna lokace po předchozí sérii. A také celou tuto část považuji za asi jedno z nejlepších provedení scénáře „ryba na suchu“ v MCU, jelikož se tu všechno postavám neobjasní hnedka, ale dost velká část zůstává záhadou skrz několik dílů, není zde nikdo, kdo by postavám hned vysvětlil, jak to zde chodí a na všechno si v podstatě musí přijít sami. Ta druhá část je na tom lehce hůř, hlavně kvůli aroganci a otravnosti některých postav, kdy se strašně moc charakterů chová fakt stupidně, zároveň tempo na tom není moc dobře, občas se to fakt vleče a je tu i několik úplně zbytečných vycpávkových dílů, ale to je prostě očividně osud Agentů, jelikož tenhle problém mám v každé sérii. Dějově je to dost dobré, jediné co bych ocenil je nějaké větší propojení s MCU filmy, vlastně jsme dostali jenom párkrát vyslovení jména Thanos. Záporáci jsou na tom dost dobře, všichni mě bavili, nejvíc samozřejmě finální padouch Graviton, na kterého bylo teasováno od 3. dílu první série. Je sice dost jiný než v komiksech, ale mě fakt bavil a přišel mi fakt super. Musím pochválit vizuální efekty, a to hlavně ve vesmírné části série, které vypadají prostě famózně a je vidět, že Agenti dostali větší rozpočet. Hudba byla taky fajn, hlavně Gravitonův motiv. Celkově je 5. série strašně dobrá a nevím, proč se to lidem tolik nelíbí. Je to dějově dost nadupané, má to spoustu cool momentů a zajímavé akce, super interakci mezi postavami a nechybí ani velice emotivní finále. Je to prostě výborná série a rozhodně nejlepší z těch prvních 5 řad seriálu. Pro mě určitě vrchol Agentů. Zajímavý děj a lokace, na televizní seriál výborný vizuál a skvělá dynamika mezi postavami. Jenom to tempo občas vázne. Hodnocení: 80% ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

no to cestovanie v case by som este bral. Takisto ako sa mi pacila alternativna realita minulej serie, tak aj buducnost bola zaujimava. Skoda len, ze to bolo zasadene do kozmu. Tam by som asi videl slabinu serie. Druha polovica s gravitoniom isla mimo mna. Ani Hydra, ani Talbot, dokonca i to emotivne finale. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (97)

  • Skutočné mená oboch fretiek použitých v tejto epizóde sú Salt a Pepper. (Pat.Ko)
  • Keď sa Fitz (Iain De Caestecker) a Hunter (Nick Blood) vlámali do vojenského skladu, aby získali kryochambru, môžeme na hornej polici vidieť krabicu obsahujúcu Archu zmluvy, ktorú je možné identifikovať podľa náteru s nacistickým orlom na boku, pričom hákový kríž je vypálený. Je to odkaz na film Dobyvatelia stratenej archy (1981). (Pat.Ko)
  • Počas celej epizódy sa vyskytujú rôzne hudobné efekty z filmu Alien (1979). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama