Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 2

(série)
USA, (2014–2015), 15 h 41 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Murielle Telio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Po ovládnutí S.H.I.E.L.D.u se ho Coulson pokouší dát znovu dohromady. Leccos se sice změnilo, ale tajemství a hrozby jsou tu pořád. Ward se Skye zapřísahal, že už jí nikdy nezalže. Tvrdí, že ji může dovést k jejímu otci. Jak jim brzo dojde, škodí tu i horší, než je HYDRA. (Varan)

Recenze (20)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhé sérii zvyšuji ze *** na **** a podotýkám, že jak začínali Agenti jako doplněk Marvelovských filmů, tak tady se, obzvlášť u konce 2. série, ukazuje, jak druzí Avengeři byli pouze doplňkem seriálových Agentů. Vývoj seriálu je totiž u druhé série skutečně zajímavější, než celí Avengeři. Tak schválně, co na to už odkývnutá třetí série a jako výplň pokračování Agentky Carterové. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně jiné kafe, charaktery se profilují rozhodněji, životněji a tím celkově zajímavěji, propracované kontinuální zápletky (boj s Hydrou, tajemné mimozemské město, "pravý" S.H.I.E.L.D., Inhumans) jim ani divákovi nedávají vydechnout a velmi se zlepšilo i podání akce; prostě v S2 nabírají agenti opravdové grády! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Séria - 65% O chlp lepšie ako predošlá séria. Hlavne preto, že už postavy niesu také nevýrazné a ničím nezaujímavé. Vzťahy sú viac vypäté, akčná stránka a efekty dokonalejšie, nové postavy (Hunter, Mack, Bobbi) zaujímavejšie, no príbeh bol miestami dosť rozťahaný. Rovnako ako minule aj tu potešilo (drobné) prepojenie s filmom Avengers: Age of Ultron. Pekne mrknutie filmové bratovi, ale keď prišiel v prvej serie Winter Soldier, odrazilo sa to aj seriáli. Finále síce pekne výživné a miestami aj nečakané zvraty prídu, ale ako som hovoril je to len o chlp lepšie, ako predošlá séria. Viac ma bavila seriálová kolegyňa Peggy Carter, ktorá mi prišla o dosť lepšia. A nie je to preto, že by ma zaujala svojou krásou. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS! Hned ze začátku musím něco říct. Fakt dlouho jsem neměl takovýhle vnitřní konflikt ohledně hodnocení nějakého seriálu :D Objektivně si tohle totiž ty 4 hvězdy zaslouží, je zde ohromné zlepšení oproti první řadě, bohužel tomu nemůžu dát s čistým svědomím víc, než tři hvězdy :D Ale jdeme na detailnější rozbor. Konečně, KONEČNĚ tu máme více jednotný příběh, který je propleten mezi všechny díly a je sakra zajímavý, což je něco, co první sérce neuvěřitelně škodilo. Děj je většinou zajímavý a napínavý, úplně vás vtáhne do sebe a nepustí vás. Postavy jsou skvělé, všechny původní jsou pořád zajímavé, hlavně Ward je samozřejmě strašně super a třeba takový Fitz konečně dostává nový zajímavý rozměr, oproti první řadě, kde byl čistě otravný. Nové postavy jsou taky dost fajn, i když u některých (hlavně u Macka) mě fakt mrzí, že nemají víc prostoru. Vedlejší postavy jsou zajímavé, ať už ty staré, co se nám vracejí, jako Raina, Deathlok a další, tak i nové, které jsou zajímavé a zábavné, ať už Lincoln, Andrew Garner nebo třeba Agent 33. Všichni mají zajímavou osobnost a dějové linky. Záporáci jsou super. Máme tady Daniela Whitehalla, který je charismatický a jde z něj respekt, bohužel má hrozně málo prostoru a v půlce série ho Coulson odkrágluje, takže si ho ani moc neužijeme. Pak je tu Jiaying, tedy Skyina matka, která je hlavní záporák posledních několika dílů a ta je dost fajn, akorát nemá skoro vůbec prokreslenou motivaci. Neskutečně to však zvedá třetí záporák, Calvin Zabo, Skyin otec. Tahle postava je jedna z tahounů celé série, Kyle MacLachlan si ho neskutečně dává, ta postava dává smysl, má skvělou motivaci, jde z něj strach a respekt, je charismatický a jednoduše je to výborný záporák. Velký problém druhé řady Agentů je tempo. Celá série je hrozně natáhlá a plná výplňkové vaty, která je sice fajn, ale fakt jde cítit, že se to hrozně vleče. Tomu ani neprospívá, že série je prakticky rozdělena na 2 části. Prvních dejme tomu 10 dílů se hodně zaměřuje na Hydru a Whitehalla, zatímco ta druhá část na Inhumans, nové schopnosti Skye a celkově Afterlife. A tenhle přechod částí je hrozně znát a opět se to strašně vleče a tempo není dobré, kdy v půlce série celé téma řady totálně otočí a změní se. Jinak je ale 2. série velice dobrá, se skvělými zajímavými postavami, dobrým a záhadným dějem, výborným záporákem a spoustou dalších pozitiv, bohužel to tempo, ta vleklost a jak je to hrozně zdlouhavé to dost sráží. Každopádně o dost lepší, než první řada. 2. série Agents of S.H.I.E.L.D. je řada s dobrým dějem, zajímavými postavami a hlavně strašně fajn záporákem Calvinem, které hrozně ubližuje tempo a příšerná vleklost. Hodnocení: 60% ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řada nových postav, ale seriál se nese v podstatě ve stejném duchu (co se děje týče) jako série předchozí, nicméně, stačí to. Rozdíl ve vyváženosti jednotlivých dílů je vítaný pokrok, postavy už všechny známe, takže byl čas na jejich vývoj a to se též dostavilo, takže taky palec nahoru. Chloe Bennet a Ming-Na Wen jsou kočky, to nezůstane bez povšimnutí, tzn. další plus. Shrnuto, druhá řada není ničím horší než první a je tu mnoho nových prvků, takže horší hodnocení nečekejte... A nejoblíbenější postava? Fitz, jeho mluva a gestikulace nade všechny. - 85% ()

Galerie (532)

Zajímavosti (79)

  • Keď agentka May (Ming-Na Wen) hovorí, že loď Maribel del Mar je zamrazená v prístave Casablanca, agent Triplett (B.J. Britt) odpovedá: „Ľadovec na Blízkom východe?“ Casablanca je v Maroku, na pobreží Atlantiku, ďaleko od Blízkeho východu. Maroko sa nachádza tesne pod Španielskom. (Pat.Ko)
  • Na zábere budovy Organizácie Spojených národov by mala byť viditeľná Starkova veža, ale nie je. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama