Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existuje milión důvodů, proč nemít rád realitního makléře Orena Littlea (Michael Douglas), a to je přesně to, co se mu líbí. Na každého, kdo mu zkříží cestu, je schválně nepříjemný, a nechce nic jiného, než prodat poslední dům a v klidu a míru odejít do penze. A tak zatímco vyhlíží svůj velký realitní konec, tráví čas ve svém domě se čtyřmi byty. Svým sousedům se většinou vyhýbá, tedy pokud si tedy zrovna nestěžuje na hluk, který dělají jejich děti, nebo když jim nezabere celou příjezdovou cestu svým mercedesem. Dokonce i Leah (Diane Keaton), která Orena navzdory jeho nevrlosti vytrvale zve na mojito, se dostává jen rázných odmítnutí. Snese se s jediným člověkem, kterým je jeho stará přítelkyně a kolegyně Claire, a to jen proto, že se znají už celá desetiletí a hlavně proto, že dokáže být sarkastická a protivná stejně dobře jako on. Orenův život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří nečekaně objeví syn Luke, a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho devítiletou dceru Sarah, o jejíž existenci Oren neměl ani tušení. Když se Sarah doslova zjeví u jeho prahu, Oren neochotně souhlasí, že ji vezme dál. Bleskově ji ale přehodí na Leah, která nedokáže odmítnout Orenovo absurdní očekávání, že ona jednoduše zvládne všechno tak, aby on mohl dál pokračovat ve svém dosavadním životě bez jakékoli změny. Sára ale Orena a Leah postupně sblíží a umožní jim vidět i odvrácenou část toho druhého. Oren brzy zjistí, že Leah je víc než jen pár rukou navíc, které mu pomáhají se Sarah. A Leah pozná, že Orenův nepřístupný zevnějšek je jen slupka, která zakrývá lidskost snažící se prodrat ven. A tak se společně perou s vtipnými, radostnými, trapnými a někdy silnými chvílemi jejich nové reality. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (114)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být komedie, tak jsem se teda opravdu moc nepobavila. Nezachránilo to ani herecké obsazení. Navíc byl ten film dost zmatečný, hlavně ten začátek, Douglas prodává svůj dům, a pak najednou se ukáže, že bydlí někde jinde, asi s další miliardou lidí (to jsem nepochopila, jak se všichni naskládali do jednoho domu), a pak pochopitelně nechybí happyend. 2* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Český distribuční název evidentně odkazuje k filmu Nancy Meyers Lepší pozdě nežli později, čímž pravděpodobně chce oslovit podobnou cílovou skupinu. Vzhledem ke stejnému obsazení hlavní ženské postavy v podobě Diane Keaton je to snad i trochu opodstatněné. Někteří diváci nalákáni na očekávaný zážitek mohou ale velmi rychle vystřízlivět. Především první polovina nemá daleko k nesnesitelnosti, film při jakékoli snaze o vtip selhává, zápletka je banální, příběh předvídatelný a divák jen čeká, jakmile jeho domněnky a hypotézy vyprávění potvrdí. Paradoxně ve druhé polovině, kdy jsou karty jasně rozdány a jde jen o to, jakým způsobem se dojde k očekávanému konci, je film přirozený, vtipný a funguje. Celkově je to tak na 2,5*. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Rob Rajner /Misery nechce zemrit, par spravnych chlapu/ natocil slusnu spolocensku konzervacku na cele s Diane Keaton /Kmotr, Annie Hall, Harry a Walter jedou do new Yorku/. Spolu s Michelom Dougasom /Lovci Lvu/. Kazdopadne kulisy slusne, dailogy obycajne prevladaju, bavoil som sa slusne. Rajner nakon sa ukazal aspon ako zrucny rutiner . 56 % ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Poslední dva filmy od Roba byli moc fajn a tak jsem si i přes nízké hodnocení nemohl nechat ujít tohle. Nebylo to špatné, ale rozhodně jsem očekával více. Diane Keaton kterou mám docela v oblibě a v Lepší pozdě nežli později jsem ji věřil, že by dokázala pobláznit i někoho jako je Keanu Reeves tak tady mě moc nenadchla. Hlavně to její zpívání. :) Jednoznačně největším tahounem je měnící se Michael Douglas za, kterého to jsou příjemné 3*. ()

Rada 

všechny recenze uživatele

Bohužel velmi slabý film, tuctové téma, v podstatě nic čemu jsem chtěla věnovat svůj čas, zajímalo by mě, po kolika minutách by divák film vypnul, kdyby v něm nehráli dva herečtí velikáni, typuju, že víc než patnáct minut by nevydržel. Věřím, že Douglas i Diane do toho šli s dobrým úmyslem a snažili se, ale nedopadlo to. Možná kdyby tady nebyla podobnost s Lepší pozdě nežli později, kde byl humor a spád a kde jsem to Diane i Nicholsnovi věřila. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických státech Connecticut a Kalifornie a v anglickém hrabství Greater Manchester. (Terva)

Reklama

Reklama